MINI CSIKUNG TANFOLYAM

Záró rész

Köszönöm, hogy ma is itt vagy! Ez azt jelenti számomra, hogy igenis érdekel Téged a csikung. Talán már kedvet is kaptál, hogy többet tanulj róla. Ígértem, hogy egy meglepetéssel jövök még. Ez a rész összegzi az eddig tanultakat és a lenti videóban egy komplett gyakorlatsort kapsz az eddigi leckékből, melyet akár a videó segítségével is tudsz végezni. Vagy ha sikerült memorizálni a mozdulatokat, akkor már magadtól is tudod gyakorolni. Nincs is annál jobb, amikor a reggeli napsütésben ezekkel a mozdulatokkal tudod indítani a napot. Csak ösztönözni szeretnélek, hogy minden nap gyakorolj. Önmagában ez a kis tanfolyam is sokat tud tenni az egészségedért. Igazán úgy tudsz fejlődni, ha megtanulod a mikéntet, hozzátanulod a képzelettársítást és komplett gyakorlatsorokkal fejlődsz, melyek több szerve dolgoznak, így leszel igazán kiegyensúlyozott. Hidd el van értelme! Már sokan tapasztalták az online tanfolyam jótékony hatásait. Ettől nagyszerű a csikung, és ezt már Te is megtanulhatod. 

Olvass tovább, mert még meglepetések várnak!

Mini csikung gyakorlatsor

Akik már megvásárolták a Start tanfolyamot, ezt tapasztalták:

AJÁNDÉKOK:

Ahogy ígértem meglepetésként hoztam Neked a teljes gyakorlatsort, amit így egyben is tudsz végezni. De még nincs vége! További ajándékokat is tartogatok számodra, mert ilyen érdeklődő voltál. Az egyik egy csikung önmasszázs minikurzus, amit kiegészítésként tudsz a fenti gyakorlatsor mellé tenni. Ezt a videót most kedvezményesen tudod megvásárolni, amennyiben leírod a véleményed a mini csikung tanfolyammal kapcsolatban a hozzászólás részben. Ha ezt megteszed, akkor a lenti kupon élni fog a vásárláskor, amikor beütöd, és így 4.990 Ft-ért megtanulhatod ezt a fantasztikus módszert, melyről bővebben a lenti részre kattintva olvashatsz.

A csikung önmasszázs gyakorlataival harmonizálhatod energiáid, növelni tudod fizikai és szellemi erőnlétedet és derűsebbé válhatsz.

Kiknek ajánlom? Mindazoknak, akik:

 • folyamatosan nagy szellemi megterhelés alatt állnak,
 • immunrendszerüket egész évben aktívan akarják tartani, a betegségeket elkerülni,
 • lábadozás után gyorsítani szeretnék gyógyulásukat,
 • sportolnak, és a jobb teljesítmény érdekében szeretnék aktiválni energiáikat,
 • ízületi panaszokkal küzdenek,
 • kisgyermekük mellett szeretnék megtartani kondíciójukat,
 • masszázzsal foglalkoznak,
 • szeretnének mozogni, de nem vágynak aktív sportra.

Mi ez és hogyan hat? A csikung önmasszázs egyszerű és az egész testre ható öngyógyító mozgásgyakorlatok rendszere. Önmasszázsból, ujjnyomásokból és könnyed ütögetésekből áll. 
A gyakorlatok szabályozzák az életenergia áramlását, a testedben és tudatodban. A mozdulatok végzése által lehetőséget adsz testednek, lelkednek, mindennapjaidnak a változásra, megújulásra.

Az önmasszázs technika javítja a figyelmet és az éberséget, frissebbé és derűsebbé tesz. Elkerülnek a megfázásos betegségek és az allergiák. Gyorsabban gyógyulsz egyéb betegségekből. 

A csikung gyakorlatsorok gyakran záródnak önmasszázs technikákkal, mert az egyes blokkokat még jobban oldják, valamint a feszültségtől mentesítik a testet.

Nézzük tovább, milyen kedvezményeket hoztam még:

 1. Az egyik ennek a mini csikung tanfolyamnak a folytatása, aminek keretében még 6 gyakorlatot tanulhatsz meg. Ennek a kurzusnak a végén találsz egy videót, ami az ingyenes mini kurzus gyakorlatait és a mini csikung 2 tanfolyam gyakorlatait egyben tartalmazza. Így egy 20 perces csikung mozgássort gyakorolhatsz a videó alapján. Ennek az ára szintén 4.990 Ft.
 2. További kedvezmény, ha mindkét kurzust egyben megveszed, akkor csak 8.990 Ft-ba kerül. Csak válaszd ki a „kettő az egyben” kurzust és kattints a gombra. Előtte kérem a hozzászólást tedd meg, hogy a kuponkódot fel tud használni.
 3. Ezen kívül csatlakozhatsz egy csikung közösséghez a facebookon. Amennyiben fent vagy a közösségi oldalon és szeretnél többet tudni a csikungról, az újdonságokról, olvasni a témában, akkor csatlakozz ehhez a zárt csoporthoz. Részletek a lenti felületen.
 4. A utolsó meglepetésem pedig, ha úgy döntesz, hogy megvásárlod az önmasszázs kurzust vagy akár mindkettőt akkor további kedvezményt tudok adni a csikung Start tanfolyam árából. Mindezt azért, mert eddig eljutottál és tényleg érdekel ez az ősi kínai mozgásforma. Tarts velem, élj egészségesebben! A csikung egy életmód, de erre Te is rá fogsz érezni, ha elkezded tanulni.

Mini csikung 2

6 új gyakorlat
4.990 Ft
 • 6 újabb gyakorlat
 • 22 perces videó
 • További kedvezmény

Csikung önmasszázs

Kurzus
8990
4.990 Ft
 • Önmasszázs technikák
 • Tagsági kedvezmény
 • 14 perces videó
kuponnal

Kettő az egyben

Két tanfolyam együtt
8.990 Ft
 • Csikung önmasszázs
 • Mini csikung 2
 • Tagsági kedvezmény
EZT VEDD!

+ ajándékok

Kupon

Használd fel az önmasszázs termékhez

Kuponkedvezmény

Kérlek írd le a tapasztalataidat a hozzászólás résznél és a lenti kupon érvényes lesz az önmasszázs videóhoz, ami így 4.990 Ft-ért Tied lehet.
Kupon: 4ekedvegy
MEGNÉZEM

Kedvezmény

10% Kedvezménykupon

Start tanfolyam kedvezmény

Amennyiben megvásárolod az Önmasszázs kurzust, vagy a kettőt egyben, úgy a Start tanfolyamból 10% kedvezményt kapsz.
MEGNÉZEM

Facebook

Ingyenes Facebook csoport tagság

Facebook

Amennyiben szeretnél egy zárt csoport tagja lenni, úgy kérd a tagságot. Jelszó: EGYENSÚLY
KÉREM

Hívj meg egy kávéra!

Ha nincs lehetőséged tovább tanulni, de hálás vagy az ingyenes anyagokért és szeretnéd ezt jelképesen kifejezni, akkor hívj meg egy kávéra. A gombra kattintva egy adományozó oldalra kerülsz, ahol ezt megteheted. 

Gyakran ismételt kérdések

Ha tetszett az ingyenes mini csikung tanfolyam, és szeretnél jobban megismerkedni a csikunggal, akkor több lehetőséget is kínálok.

 • A mini csikung 2 tanfolyam keretében, hasonlóan, mint az ingyenes miniben, videók és leírások segítségével tudsz további csikung gyakorlatokat megtanulni. Innen eléred az ingyenes tanfolyam videóit is, sőt kapsz egy több, mint 20 perces gyakorlatsort, amivel tudsz tenni az egészségedért. Ha kevés pénzed van erre, vagy Neked ennyi elég, akkor ezt válaszd. 
 • A csikung önmasszázs minikurzus az egész test meridiánrendszerének átmasszírozásának technikáit mutatja be. Amennyiben nehezen ment a mozgás, vagy fájdalmaid voltak, akkor ez a Te tanfolyamod. Akár ülve is végezhető, jó tíz perc alatt nagyban tudsz dolgozni az energetikai rendszereden, oldva a blokkokat. 
 • Javaslom, hogy mindkettőt egyben vedd meg, mert így lényegesen olcsóbb és egy komplett csikung mozgássort és az önmasszázst is tudod gyakorolni. Ez egy nagyon remek lehetőség, ennél olcsóbban nem tudsz tenni az egészségedért. 
 • Amennyiben többet szeretnél megtanulni a csikungról, úgy javaslom, hogy a Start tanfolyamot vásárold. Ez tartalmazza a mini2 és önmasszázs részt is. Valamint itt fogod megtanulni a csikung lényegét, az összefüggéseket és a leghatékonyabb csikung gyakorlatokat. 
 • Ha az Öngyógyító Tudástárhoz csatlakozol a chi csomag keretében, az összes tanfolyamhoz és tudáshoz hozzáférést kapsz.

Ha itt vagy és ezeket a sorokat olvasod, akkor biztosan tudod használni a felületet. Az online tanfolyamok is hasonlóan épülnek fel. A honlapon egy zárt felülethez kapsz hozzáférést, ahol megtalálod a leírásokat, képeket és videókat. Mint ahogy az ingyenes tanfolyam keretében. A következő menüpont alatt találsz egy videót, ami bemutatja, hogyan tudsz bejelentkezni a felületre és kiválasztani a megvásárolt tanfolyamot és belépni abba.

Ha vásároltál már interneten keresztül bármit, akkor nem lesz idegen ez sem. Ugyanúgy működik, mintha egy fizikai tárgyat vásárolnál, azzal a különbséggel, hogy itt nem fogja kiszállítani a futár, hanem bejelentkezés után meg tudod nézni a tananyagot. Itt bővebben olvashatsz a vásárlás menetéről, valamint a lenti videó is a segítségedre lehet. 

 

 

Az ingyenes mini csikung tanfolyam igazán csak bepillantást nyújt a csikung jótékony gyakorlataiban. Azonban a csikung ennél jóval több. A több ezer éves kínai filozófiákat, irányzatokat és rendszereket nem lehet átadni pár perces videók segítségével. Így a youtube-on található videók sem fognak megtanítani csikungozni. Igyekeztem úgy összeállítani a tanfolyamokat, hogy a „nyugati” ember számára is érthető legyen, még is közelebb hozza a kínai medicinát és az energia elméletét. 

Szívesen adnám át a tudásomat, akár ingyenesen is. Azonban a honlap és az automatikus rendszerek fenntartása, üzemeltetése, megjelenítése facebook oldalakon, vállalkozás működtetése mindehhez, havi szinten is elég megterhelő összegeket jelent. Nem beszélve a tudás megszerzése és annak bemutatása, megjelenítése. Nem is igazán hiszek az ingyenes dolgokban, hisz annak nem tulajdonítunk értéket. Hálásak vagyunk, örülünk neki, de ez csak pár napig tart ki. Amennyiben pénzt adunk valamiért, (azaz energiát cserélünk energiára) úgy már számunkra is értékesebb lesz és jobban megbecsüljük. Jobban fog ösztönözni, hogy kitartsunk mellette, végezzük a gyakorlatokat. Vissza-vissza térjünk a felületre, hisz fizettem érte. 

Úgy gondolom, hogy a fenti ajánlatok, annyira kedvező áron vannak megjelenítve, hogy ez nem lehet pénz kérdése. Lényegesen többet érnek, nem is beszélve, ha az egészségeden javítanak. Ha még is úgy érzed, hogy ennyi pénzt sem tudsz fizetni érte, de nagyon szeretnél tanulni, akkor írj egy emailt, amiben leírod, hogy miért szeretnéd ingyenesen a tanfolyamot. Elkötelezett vagyok az egészséges életmód tanítása mellett, így aki komolyan szeretne változtatni az életén, de anyagilag nem engedheti meg magának, azokat szoktam támogatni. 

A csikung tanulása is egy út. Nem érdemes sürgetni. Ha már az ingyenes tanfolyam keretében tanultakat biztosan gyakorlod, érzed hatásait érdemes szintet lépni. A Start tanfolyam elvégzése, a gyakorlatok megismerése, rendszeres gyakorlása több hét, hónap is lehet. Ha ezen túl vagy, akkor érdemes az öt elem gyakorlatait megtanulni, melyekkel az egyes szervekre, meridiánokra külön-külön is tudsz dolgozni, akár évszaknak megfelelően. Tagsági kedvezménnyel ezeket a videókat már olcsón 1.990 Ft-ért eléred. Vagy lépj be az Öngyógyító Tudástárba, ahol a csikung mellett további öngyógyító technikákat is megtanulhatsz, segítve az egészséges életmód megteremtését, egyes betegségek természetes kezelését. 

12 fejezeten keresztül tanulhatod meg a technikákat, amiben több, mint 50 videó és számos leírás segít. Ezekben elmagyarázom a csikung mozdulatok lényegét. Azt, hogy mire figyelj, amikor végezd a gyakorlatokat. Azokat hogyan végezd. Hogyan tudod összehangolni a légzést és a mozgást, mikor és hogyan kell feszíteni az izmokat.

Az egyes gyakorlatokat bemutató videók mellett kapsz 5 különálló csikung gyakorlatsort. Egyet reggelre, egyet délutánra. Megtanulod a 8 brokáttekercs gyakorlatsort, az aranygömb gyakorlatot. Foglalkozunk erősítő csikung mozdulatokkal. Az öt elem gyakorlatsor segítségével az összes meridiánra dolgozol, ahogy a csikung önmasszázs videó segítségével a testedben áramló energiát fogod majd serkenteni számos akupresszúrás pont stimulálásával. 

Bár sok mindenben hasonlítunk, mégis minden ember egyedi. Másban vagyunk erősek vagy gyengék, nem egyformák a vágyaink, az értékeink. A testünk sem egyformán működik. Így valaki betegesebb, más pedig bármit is tesz, bárhogy is éli az életét, elkerülik a komolyabb betegségek. Nyugodtan mondhatjuk, hogy nincs két egyforma ember. A csikung azonban egy olyan rendszer, amely mindenféle fizikai és mentális egészségi állapot javítására alkalmazható. Kattints a képre és olvass tovább a csikung gyógyító erejéről.

Ehhez az oldalhoz 342 komment érkezett

 1. Violett

  Kedves István! Az online Mini csikung tanfolyam nagyon tetszik, és tervezem folytatni a tanulást, amint rutinná válnak ezek a tanult gyakorlatok. Addig is beváltok egy kupont az önmasszázs technikákra.

 2. Boglárka

  Kedves István! Köszönöm a Mini csikung gyakorlatsort, nagyon élvezem! A kopogtatás az élet kapuján nagy kedvencem. Több gyakorlat során is érzem a kezemben az energiát, ami varázslatos élmény. Szeretném felfedezni, mi rejlik még mindebben 🙂
  Köszönettel,
  Boglárka

 3. Berta Brigitta

  Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon. A videók könnyen követhetőek és remek hozzá a magyarázat is.

 4. Ágnes

  Még csak pár napja végzem a teljes gyakorlatsort, mindig reggel, még reggeli előtt. Úgy érzem jó hatással van rám, de a vállam fájdalma miatt egyes gyakorlatokat nem tudok 100 %-osan csinálni, de remélem javulni fog. Valahogy úgy érzem, hogy ez a gyakorlatsor nekem kevés, többet kíván a testem, úgyhogy megrendelem a másodikat is és az önmasszázs csomagot is, bár nem tudom, hogy daganatos betegként ez gyakorolható-e, de ezt majd külön megkérdezem, mivel egyébként a masszázst nem ajánlják. Mindenesetre köszönöm a lehetőséget, mert már régóta szerettem volna kipróbálni a csikungot és ez most egy nagyon kedvező lehetőség

 5. Vera

  Köszönöm, hogy megismerhettem ezt a mini alapgyakorlatsort. Nagyon kellemes,frissítő és lazító érzés nálam. Gyakorolnom kell még, hogy rögzüljön.
  Egyelőre még alapozok, köszönöm, de most még kihagyom a kedvezményeket.

 6. Mária:

  Kedves István!
  Köszönöm a gyakorlatsort! Határozottan frissebb lettem tőle!

 7. T.Timi

  Köszönöm a gyakorlatokat! A légzést azóta is gyakorlom minden nap, hát javul… :), megnyugtat. Nagyon tetszik, hogy rövidek a gyakorlatok, félrevonulok pár percre a munkahelyemen és végzem egyiket-másikat. Kellemesen felfrissülök utána.

 8. Timi

  Kedves István! Köszönöm szépen ezt a lehetőséget! Nagyon tetszenek a gyakorlatok, fogok vele foglalkozni!

 9. Nagy Ildiko Edit

  köszönöm

 10. Bálint Mária

  Tisztelt István!

  Köszönóm a mini csikung tanfolyam ingyenes leckéit. Eddig még nem jeleztem vissza, ez nem jelenti, hogy nem értékelem a tanfolyamot. A leckék hasznosak, érthetőek és úgy
  érzem, használnak a gyakorlatok. Mindenképpen: köszönóm a lehetőséget, Bálint M.

 11. Csernus Lászlóné

  Nagyon jó a gyakorlatsor. Úgy érzem nekem még gyakorolni kell. Le kell ülepedni. Ezért most a vonzó kedvezményeket kihagyom. Hálás vagyok, hogy megismertem ezt a gyakorlatsort.

 12. Sz. Erika

  Kedves István!
  Hajdani kung fu tanulóként érdeklődve néztem a you tube videókat chi kung témában. 3-4 oktató videójába néztem bele, végül ez a mini chikung tanfolyam meggyőzött arról, hogy jól választottam.
  A gyakorlatokat sajnos 2 reggel kihagytam és a korábbi kellemes megtapasztalások elmaradtak, így már este pótoltam a lemaradást. Noha nem vagyok biztos abban hogy csupán a chi kung hiánya okozta a visszaesést, azt gondolom gondos és rendszeres gyakorlásra van szükségem ahhoz, hogy az egészségi állapotom tartósan javuljon. Hiszem hogy akár milyen is a kiinduló állapot aktuálisan, képes lesz a szervezetem rugalmasabban alkalmazkodni, mennyiben tökéletesíten el tudom végezni a gyakorlatokat.
  Örömmel olvasom, hogy az önmasszázs olyan egészségügyi problémákra is megoldást kínál ami nálam elsődleges problémát jelent, így elszántan rendelem ma meg a további tananyagot, remélve, hogy ezúttal a napi rendszerességben nem lesz kihagyás, hiszen 7000 év tudása már engem is meggyőzött. Hálás köszönet a lehetőségért, az alapos ismeretátadásért és és a belőled áradó nyugalomért, aminek eléréséhez azt gondolom a lelki erőn, na és persze a chi kungon túl a természet közelsége is támogatón hat majd az én esetemben is, akár milyen környezetben is mozogjak a nap folyamán.
  Hálával és tisztelettel: Sz. Erika

 13. Stifter József

  Köszönöm az eddigi videókat! Folytatni fogom veled a tanulást, nekem való ez a mozgásforma. Kicsit fiatalabban életem része volt a keleti harcművészet. kerestem annak a lehetőségét, hogy ne „öregedjek meg”, ne puhuljak el, ezt most lehet, hogy megtaláltam! Barátsággal: Stifi!

 14. HANÓ PÁLNÉ

  Kedves István! Köszönöm szépen a lehetőséget. A gyakorlatokat sajnos nem minden esetben tudom csinálni, egészségi állapotomnál fogva..Csípő és térdprotézis követte egymást 4 hónap alatt. Jelenleg csak 2 mankóval tudok járni.Mankók nélkül egyetlen lépést se tudok tenniTornával, sétával próbálom javítani állapotomat. A csikung gyakorlatai tetszenek, remélem segítik majd az egészségi állapotomat.Köszönöm.

 15. Judit

  Kedves István!

  Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy segítségeddel elkezdhetem tanulni a csikungot. Nagyon tetszik, hogy részletesen, lépésről-lépésre tudok haladni a videók segítségével. Nagyon lelkes vagyok! Köszönöm a segítséget!

  1. Enyedi Attila

   Tisztelt István!
   Köszönöm a mini gyakorlat sorozatot. Megjegyeztem fejből csinálom regelente jó érzem utánna magam. Többet szeretnék tanulni még, veled tartok és folytatom a tanulást és a csikung gyakorlást. Köszönettel!

 16. Körmendi Zsuzsa

  Kedves István! Köszönöm, hogy részt vehettem a mini csikung tanfolyamon. Szorgalmasan gyakorlom a feladatsort, még van mit javítanom. Később szeretnék továbblépni az újabb lehetőség felé. További sok sikert kívánok. Zsuzsa

  1. Kiss Janosne, Julianna

   Koszonom szepen !

   1. Julia

    kedves István nagyon ötletes volt hogy agyakorlatokat sorba rakta és így még könnyebb és nagyon köszönöm az egész tanfolyamot sokat gyakorlok

 17. Józan Irén

  Köszönöm az eddigi videókat. Tetszenek a gyakorlatok, napi szinten gyakorlom, légzést naponta többször is, hogy rögzüljön. Napi rutinomba beépítettem, reggel jógázás előtt végzem. Érzem jótékony hatását.

 18. Anikó

  Kedves István!
  Végigcsináltam és köszönöm, hogy megosztod ezt a mini csikung tanfolyamot, ez egy jó alap a kezdéshez. A szíverősítő gyakorlat esett a legjobban, de természetesen a gyakorlatok összekapcsolása a leghatásosabb.
  Köszönettel, Anikó

 19. Romhányi Terézia

  Kedves István!
  Köszönöm szépen a leckéket nagyon jól éreztem magam a gyakorlatok alatt.Teljesen felfrissített,igaz még nem tudom önállóan az egész sorozatot,de minden nap várom,hogy elkezdjem.Érzem az energiát a kezemben a felső testemben.Úgy érzem megtaláltam a nekemvaló mozgást.
  Köszönettel, Rézy

 20. Dobos RitaDobps Rita

  Kedves István és csoport társak!
  Sajnos karácsonykor megbetegedtem ezért nem tudtam gyakorolni, de igyekszem felépülni és behozni a lemaradásomat.
  Boldog uj esztendőt kívánok!

 21. Köszönöm szépen, hogy részt vehettem az ingyenes csikung tanfolyamon. Jó lehetőség volt, és remélem a jövőben, amikor lehetőségem lesz tovább bővíthetem majd a tudásom. Igényes videók, és könnyen tanulható mozgásforma, engem lelkesített, nagyon köszönöm!

  1. Varga Laci

   Köszönöm a tanítást,szeretném a gyakorlatokat napi rutinná tenni.
   Még nagyon sokat kell fejlődnöm.

 22. Bocz Józsefné

  Köszönöm szépen a lehetőséget,hogy részt vehettem a minikurzuson.Köszönöm.

 23. Kondor Viktória

  Köszönöm szépen a Mini kurzust és a lehetőséget a további fejlődésre🙏nagyon örülök, hogy egyben is megkaptuk a gyakorlat sorokat. Hála❤️

 24. Rita

  Nagyon köszönöm a mini tanfolyam lehetőségét, kellemes és megnyugtató, jóleső gyakorlatok.

 25. Anett

  Kedves István!
  Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a tanfolyamon! Szeretném tovább folytatni az ismerkedést ezzel a remek mozgásformával!

  1. Ica

   Kedves István!
   Köszönöm a leckéket. A gyakorlatok még nem mennek memorizálás alapján, de igyekszem. 60+ osan is szükség van a test és a lélek karban tartására. Köszönöm a lehetőséget.

 26. Farkasné Kati

  Köszönöm a lehetőséget, a betekintést a csikung világába. Nagyon kellemes, megnyugtató egészség és lelki béke !
  Igyekszem begyakorolni. Amikor érzem a kellő kitartást és tudom folytatni minden tekintetben, jelentkezem. Szép estét kívánok !

 27. Tóthné Kecseti Nóra

  Hálás köszönetem a lehetőségért, hogy résztvehettem ezen a minikurzuson. Külön köszönetem a bonusz videóért!! Már most érzem, hogy a légzéstecnikám is sokat fejlődöt és nem beszélve a közérzetemről. Továbbiakban igyekszem szorgalmasan gyakorolni.
  Köszönöm szépen!!!

 28. Hilyovszky klára

  Köszönöm a mini gyakorlatokat, most a köhögéssel mellhártya gyulladással, ez pont elég volt reggeli beindítónak!
  Bevallom, egyben a teljes gyakorlat sor kicsit ki is fárasztotta a tüdőmet.

 29. nemes pal

  Minden reggel felkelek egy feloraval hamarabb es gyakorlom a leckeket Nagyon jo

 30. Némethy Borbála

  Köszönöm a lehetőséget, hogy mindennap élvezhetem a gyakorlatok után a feltöltődést. Folytatni fogom mindennap . Áldás!

 31. Horváthné Varga Anikó

  Köszönöm a gyakorlatokat, könnyen végezhető , a videók alapján megtanulható. Azonnal éreztem kellemes hatásukat, biztosan folytatni fogom.

 32. Edina

  Kedves István!
  Nagyon köszönöm a lehetőséget.
  Régóta nézegettem a különféle jóga tanfolyamokat, de valahogy egyiket sem éreztem igazán a magaménak. A mini tanfolyam gyakorlatainak végzése közben olyan érzésem lett, hogy ezeket a mozdulatokat már ismerem régről. Jó volt gyakorolni. A légzés jól ment, az energiát is éreztem, amikor valóban sikerült teljes figyelemmel gyakorolni.
  Szeretném folytatni a megismerést.

 33. F. Kamilla

  Kedves István!
  Köszönöm, hogy megismertettél a csikunggal! Mielőtt belevágtam a mini tanfolyamba, mindennaposak voltak a hasi puffadások, diszkomfortérzet és az ízületi fájdalmak is a vastagbélgyulladásom és az arra szedett gyógyszerek mellékhatásai miatt – mióta pár napja naponta kétszer csikungozok, sokkal jobban érzem magam! A puffadás csikung után csökken vagy teljesen meg is szűnik, már a hátam is kevésbé fáj, ráadásul nagyon nyugtató hatással vannak rám a gyakorlatok. Mindenképp folytatni fogom őket!

 34. erya

  Örülök, hogy jelentkeztem a mini csikung tanfolyamra. Néhány napja ezzel indítom a napot és jobban érzem magam tőle. Megmozgatja a fájó vállamat és a lapockákat.
  Köszönöm!

 35. Szentkirályi -Szasz Krisztina

  Nagyon szuper a gyakorlatsor, jó bevezetésnek.

 36. Andi

  Kedves István!
  Csoda egy dolog ez a csikung. Kifejezetten jól esik a rohanó világban a lelassulás a befelé figyelés. Minden leckét megcsináltam. Minden nap az előzőekkel kezdtem és szép gyakorlatsor lett belőle. Köszönöm szépen!

 37. Éva

  Kedves István!
  Nagyon köszönöm a lehetőséget! Végig próbáltam a gyakorlatsort, úgy érzem nagyon jó hatással van rám, megnyugtat, ellazít. Tovább fogom folytatni a gyakorlást. Sok sikert kívánok a munkádban.

 38. Angelika

  Kedves István!
  Köszönöm a mini csikung tanfolyamot. Nagyon jó érzés volt megtapasztalni,hogy már a 3.leckénél éreztem a hatását. Valamiért elég intenzív feszültség volt bennem; nem egy megszokott állapot volt. Elkezdtem ezt a mini gyakorlatsort,s már közben jobban lettem. A 2. szíverősítő gyakorlatot pedig nagyon szeretem!
  Hálás köszönetem érte.

 39. Gáti Lajos

  Vannak még rengeteg jó dolgok amit jó lenne megtanulni,elsajátitani az ön oldalán. Nagyon izgalmas több száz évre vissza nyulló tanitások, tapasztalatok az ös Kinábol.

 40. Gáti Lajos

  Kedves István. Köszönöm a lehetöséget hogy e mini csikung tanfolyam részesse lehettem. nagyon jol éreztem magam minden reggel alkalmával. Szinte második leckétöl kezdve mindig az elsö leckével keztem… Igy jutottam el pont az utolsó leckéhez összekötve mindet. Nagyon jók igy összekötve. Maradok a mini csikúng leckéknél addig amedig minden reggel gyakorolva tudom jól gyakorolni a légzést a gyakorlattal. Késöbb remélem keresem. Köszi.
  Üdv. Lajos.

  1. Szatmáriné Szilágyi Andrea

   Nagyon köszönöm a gyakorlatokat, megnyugtat és erősít egyben!

 41. Anna

  Kedves István! Köszönöm a gyakorlatokat, nagyon hasznos. Igyekszem minden napom ezzel indítani.
  Egyre jobban érzem a jó hatását, testileg és lelkileg is.

 42. Ary

  Kedves István!
  Köszönöm a Leckéket – így a végére érve, összegezve a tapasztalatokat, – úgy érzem, hogy a csikung az életem részét fogja képezni. Hálásan köszönöm! Munkádhoz további sok sikert és minden jót kívánok!

  1. EDIT

   HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM!NAGYON JÓL ESETT A GYAKORLAT SOR!ÁLDOTT ÉLETET!

 43. Pászti-Szabó Mónika

  Kedves István!
  Nagyon köszönöm az ingyenes mini-csikung tanfolyamot. Azt hiszem mindig ezt a mozgásformát kerestem csak nem tudtam megfogalmazni magamban. Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra. Szorgalmasan gyakorolom a feladatsort és pár nap után már javult a testtartásom, jobb lett a közérzetem,energikusabb lettem. Nem állok meg, jön a 2.-es tanfolyam 🙂 Köszönöm szépen.

 44. Gabriella

  Kedves István! Köszönöm, hogy itt lehettem…Remélem, hogy gyakorlással meg fogom érezni a jótékony hatásait a csikungnak. Ha ezt a gyakorlatsort már tudom művelni, szeretnék majd tovább lépni a többi lehetőség felé. További sikereket kívánok Neked és segítségeddel a tanítványoknak.

 45. Irén

  Kedves István!
  Köszönöm a lehetőséget, hogy megismerhettem a csikung alapjait. Minden nap beépítem a gyakorlatokat a reggeli tornámba. Jól esnek, főleg a légzés alkalmazását kell elsajátítani. Most nem tudok vásárolni, de bízom benne, hogy lesz még lehetőségem. További sikereket kívánok.

 46. P.Katalin

  Naponta végzem a gyakorlatokat és érzem jótékony hatásukat, folytatni fogom a csikungozást. Némi időre van szükségem, hogy ráérezzek, melyik ajánlatot válasszam a sok közül, de ebben segíteni fog a világos és informatív leírás és magyarázat. Örülök, hogy rátaláltam a honlapra, gratulálok az igényességéhez! Köszönöm..

 47. Emmer Margit

  Köszönöm a mini csikung tanfolyamot. Jó volt együtt gyakorolni. szeretném ezt folytatni.

  1. Katona Katalin

   Kedves István nagyon örülök ,hogy sikerült ezeket az érzéseket át élni,sőt megteremteni a gyakorlatok által !Köszönöm szépen ,szeretném folytatni!🙏🏼

 48. Szanyó Ágnes

  Már találkoztam a csikunggal más oktatónál, de jó volt megismerni a Te magyarázatodat,tanításodat is. Lényegre tőrő, jól elsajátitható. Rendszeresen csináltam minden nap többször a gyakorlatokat. Megnyugtató, főleg a légzés gyakorlása. Köszönöm szépen.

 49. Benó Jolán

  Hálásan köszönöm a lehetőséget a mini csikung gyakorlásához! Úgy érzem a helyes légzés gyakorlása kedvező számomra. A többi gyakorlat is nagyon jól esett.
  További sikeres oktatást kívánok!
  A csoport tagoknak eredményes gyakorlást!

 50. Zsolt

  Kedves István!
  Köszönöm a mini csikung tanfolyamot.
  Örülök, hogy betekintést adtál ebbe a világba.
  Érdekes volt összehangolni a légzést a mozdulatokkal. Szeretném folytatni.

  1. K. Eva

   Kedves István!
   Nagyon köszönöm a lehetőséget! Végig próbáltam a gyakorlatsort, úgy érzem nagyon jó hatással van rám, megnyugtat, ellazít. Tovább fogom folytatni a gyakorlást. Sok sikert kívánok a munkádban.

 51. Bartáné Rácz Mária

  Kedves István!
  Hálásan köszönöm,hogy betekintést engedtél a csikung világába.Nagyon tettszettek a gyakorlatok,már az elsőnél éreztem,hogy nagyon jó hatása van. Pajzsmirígy alulműködésemet szeretném meggyógyítani,úgy hogy hamarosan folytatom.

  1. Sasne Namenyi Emese

   Ƙöszönöm a mini tanfolyam gyakorlatait.Szeretem.Hasznosak.Remelem egyszer bővíteni is tudom.Köszönettel.

 52. Renáta

  Kedves István! Nagyon hasznosnak tartottam a mini csikung tanfolyamot. Minden érthető volt. Lelkesen gyakorlom a gyakorlatokat.

 53. Kovácsné G. Edit

  Kedves István!
  Minden videó tökéletes, érthető, egyre jobban mennek a gyakorlatok, a sikerélmény rendkívül inspiráló, folytatom. Köszönöm ezt a fantasztikus lehetőséget!

 54. Évi

  Több, mint tíz év Aikido gyakorlással a hátam mögött szeretném bővíteni az ismeretimet a távol-keleti mozgásformákkal és gyógyító eljárásokkal kapcsolatban. Ehhez elkezdtem elvégezni az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta természetgyógyász képzést. Az életmódtáborban kaptunk ízelítőt a chi-kungból, és éreztem, hogy valami ilyesmit kerestem. Elkezdtem hát keresgélni, és így találtam az oldaladra. Nagyon szimpatikus volt, hogy egy ingyenes minitanfolyamon ki lehet próbálni, és nem akarsz rögtön súlyos pénzeket leakasztani valami misztikus tudás átadásáért cserébe. Mert hiába tudom, hogy jobban bele akarom ásni magam ebbe a világba, nem mindegy, milyen tanítót választok, ki vezet az utamon. Számomra ez az ingyenes tanfolyam pont arról szólt, hogy kipróbáljam, mennyire tudom befogadni, ahogy tanítasz. Jelentem: meggyőztél, maradok, és folytatom a többi tanfolyammal. 🙂

  1. Lakatos István

   Kedves Évi!

   Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy tetszettek a videók és a csikung életmód. Több mindenben hasonlít az utunk. Az aikido mesterem vezetett be anno a csikung világába. Majd én is elvégeztem a alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzést.
   Örülök, hogy itt vagy és tovább is tanulsz. 😊

 55. Saci

  Jó volt egybe végezni a gyakorlatsort. A légzés összehangolása még nem tökéletes, sokat kell még gyakorolnom. Köszönöm a mini tanfolyamot és további sikeres oktatást kívánok!

 56. Sándor

  Köszönöm szépen a tanfolyamot.Egyenlőre sokat kell gyakorolni minden nap,hogy rögzüljenek a mozdulatok.

 57. Emese

  Hatodik gyakorlatom az ingyenesből. Nagyon felpezsdítőleg hatott rám ez a sorozat ! Külön-külön is ,de így sorban , kifejezetten érzem pozitív hatását mind testileg , mind lelkileg ! Köszönöm szépen a lehetőséget ! Most ezeket fogom alkalmazni egy darabig , vagy a végletekig. Üdvözlettel Emese !

 58. Tóth Éva

  Szia, István!. Korábban semmit nem tudtam a csikungról, de most sikerült megszerettetned velem. Nagyon tetszik az egyszerűsége, hogy lehet benne fejlődni, és nem utolsósorban a szimpatikus egyéniséged, amivel átadod az ismereteidet. Ígérem, tapasztalataimról visszajövök beszámolni, ha már huzamosabb ideig gyakoroltam. Köszönöm szépen a segítségedet.

 59. Gordos Pálné Juhász Rozália (Rózsi)

  Kedves István !
  Köszönöm ezt az ingyenes lehetőséget. A mozgás mindig életem része volt. Csodálatos anyagot állítottál össze. Egyszerű, könnyed és fitten tart. Sokat fogom még gyakorolni.
  Üdv. Rózsi

 60. Edit

  Kedves István! Mire ezt írom, màr napok óta rendszeresen végzem a mini2 tanfolyam gyakorlatait és az önmasszázst.
  Nagy eredmény, hogy már a nyelv helyes tartása- szinkronban a légzéssel – is majdnem mindig automatikusan működik.
  A tapasztalható eredmény viszont szinte alig hihető, de meg vagyok győződve, hogy a csikungnak köszönhető.
  Korábban a felső légúti fertőzések nálam komoly náthával indultak, orrjàrat és -üreg gyulladással folytatódtak és simán, alattomosan hörghurutba vagy tüdőgyulladásba mentek át.
  Most viszont a kezdődő felső légúti tünetek a csikung gyakorlatokat (mini2 összes gyakorlata) és az önmasszázst követően nemes egyszerűséggel eltűnnek. 6-8 tünetmentes órát követően újra kezdődnének, de akkor ismétlem, azaz újra végig csinálom a fent említetteket.
  Nem akarom elszólni, de meggyőződésem, hogy ez a vírus elleni sikeres harcom kizárólag a csikungnak tulajdonítható.
  Néhány éve màr sikerúlt legyőznöm az egyik legsúlyosabb népbetegséget életmódváltással, magamba vetett hittel, pozitív életszemlélettel. Most már az egészség megóvása a célom.
  Egyetemi tankönyvemben már 25 éve olvastam, hogy „ember és környezete között van energia áramlás”.
  Bár sajnálom, hogy csupán most, de nagy örömömre találkozhattam a csikunggal, veled, általad. Hálás köszönetem a türelmes, közérthető magyarázatokért, tanításokért!💝
  Találkozunk még! További terveim szerint folytatás következik.😀

 61. Edit

  Csak gazdagodtunk a mini tanfolxamból testben és lélekben. Úgy érzem, érdemes folytatni.
  A haladásunk üteme egyéni, de érdemes időt szánni magunkra. Köszönettel kívánok mindenkinek jó egészséget!

 62. Kovácsné Gyöngyi

  Kedves István!
  Nagyon örülök, hogy veled gyakorolhattam és megtanulhattam a mini tanfolyam gyakorlatait. Hetente legalább 3-szor tornázom, a köztes napokban szeretném gyakorolni a csikungot. Nagyon tetszett a gyakorlatok egymásra épülése, folyamatosan csináltam, úgy, hogy mindig visszamentem az előzőkre és onnét végig. Szeretném folytatni a Mini csikung 2-vel és az Önmasszázs tanfolyammal.

  1. Rita

   Köszönöm a gyakorlatokat. Sokat kell még gyakorolni, hogy a légzés is megfelelő legyen. További sikeres oktatást kívánok.

 63. Szandra

  Frissítő gyakorlatsor, a végére nyugalom is megszállt. Nekem tetszett.

  1. Keszte Mária

   Köszönöm, hogy megismerhettem ezt a csodálatos érzést amit a gyakorlatok során tapasztaltam.
   Szeretném kérni a 2 az egyben csomagot kicsit később ha az nem gond.
   Örülök hogy megismerhettem ezt a mozgásformát.
   Üdvözlettel. Mária

 64. Nagyné V.Ágnes

  Köszönöm a lehetőséget. Az utolsó gyakorlatsornál éreztem, hogy nem vagyok reménytelen eset, de azért a légzés még mindig nem tökéletes.

 65. Paál Krisztina

  Hét év jóga gyakorlás után kezdtem el tanulni a csikungot múlt héten. Nagyon tetszenek az eddig megismert gyakorlatok, és nagyon erősnek érzem őket. Köszönöm ezt az ingyenes bevezető tanfolyamot. Jó lehetőség az ismerkedésre. Folytatom mindenképp.

 66. Németh Richárd

  Hálás szívvel köszönöm, hogy gyakorlója lehetek ennek a csodálatos technikának!
  Áldás kísérjen mindannyiónkat útunkon!

 67. Mátyās

  Köszönöm a gyakorlatokat.
  Nekem az ötödik gyakorlat a kedvencem,. Amióta ezt végzem, meleget érzek a testemben és legutóbb
  a gömböt is észleltem a tenyereim között.

 68. Éva

  Kedves István!
  Szeptember 22-én láttam először a 6. videót, (18-án már elküldted)mert a promóciók mappába került, s ott nem néztem. Ma tudtam végigcsinálni. A tüdő gyakorlatot egyelőre kihagytam, mert a hátrahajlásnál érzékeny a gerinc alsó szakasza.
  A tóban állva simító oldalmozgásokat, majd a laza ütögetéseket és a két szívgyakorlatot nagyon megszerettem. Általában hetente 3x tornázom, jógázom 2 órát, s ezeket is be fogom építeni. Köszönöm, hogy ezen alkalmakat gazdagítottad számomra csikung gyakorlatokkal.
  Tapasztalásként e kevés gyakorlás után, azt tudom leírni, hogy egy kicsit olyan számomra, mint a meditáció (aktívan).Ezek a lassú mozdulatok, a befelé figyeléssel sokkal többet adnak, mint ahogy az ember elsőre gondolná. Ezért érdekel a második mini csikung és az önmasszázs is.
  Utóbbival kapcsolatban kérdezem:
  Ismerek egy kéz láb ütögetős csikug módszert, s hozzá két akupunktúrás pont aktivizálását(vastagbél, szívburok)Ez ugyanaz?Mert akkor ezt nem rendelném meg. Ha más, akkor kérem a kuponkódot mind a kettőre.
  Később lehet, hogy a Start tanfolyam is érdekel, de nem találtam árat, és időtartamot, vagy gyakorlat számot.
  Az mennyibe kerül így kedvezményesen?

  Köszönöm a munkádat és a megosztást.

 69. Ildikó

  Köszönöm az ingyenes gyakorlatokat. Kis figyelemmel könnyen megtanulható és önállóan végezhető. Jól kiegészíti a szokásos gerinctornámat. A tapasztaltak alapján meg fogom rendelni a 2 az egyben gyakorlatokat.

 70. Vincze Katalin

  Kedves István!
  Én is csak most írok, miután megkaptam az összes leckét és egyben tudom végezni a gyakorlatokat.
  Eddig is minden reggel szántam időt a mozgásra, általában jóga szerű nyújtásokat végzek, leginkább, hogy ne nyikorogjon mindenem…
  Most a te gyakorlataiddal indítok, és igazán jól esik. Abban bízom, hogy több életerőm, energiám lesz általuk.
  Ami nehézséget okoz olykor, az a légzés. Néha úgy érzem, hogy nem tudok elég mélyen, nyitottan lélegezni. De gondolom a gyakorlás meghozza majd a sikerélményem. Nekem valahogy kényelmesebb ha szájon át fújom ki a levegőt, gondolom ez nem probléma.
  Hálásan köszönöm, hogy lehetővé tetted, hogy bárki hozzáférjen ehhez a gyakorláshoz.
  Adok még magamnak 1-2 hetet, hogy megérezzem, hogy melyik ajánlat való nekem leginkább.
  Gratulálok az oldaladhoz, további minden jót neked az életedben!

 71. kata

  Kedves István ! Végigcsináltam a mini tanfolyam gyakorlatait. Köszönöm a lehetőséget. Folytatni szeretném , ha él még ez a fenti akciós lehetőség 2 hét mulva. köszönöm.

 72. Lilla T.

  Köszönöm a lehetőséget, jól estek ezek a gyakorlatok, használni fogom őket a mindennapjaimban.

 73. Vera

  Nagyon szeretem ezeket a gyakorlatokat, amiket a mini tanfolyamon tanultam, gyakorolom őket és további online kurzusokat fogok vásárolni. Köszönettel,
  Burges Veronika

 74. Viszus-Csabai Tímea

  Kedves István! Köszönöm szépen. Nagyon tetszett a mini csikung tanfolyam. Feltöltött energiával és sokkal jobban indulnak a napjaim. Természetesen szeretném folytatni a tanulást.

 75. Billege Beáta

  Szeretném folytatni a Mini csikung 2 és csikung masszázs tanfolyammal , mert úgy érzem , hogy már reggel jól indul a napom ettől ! Fent írtam hosszabban a tapasztaltamról !
  Köszönöm a lehetőséget !

 76. Billege Beáta

  Kedves István !
  Nekem nagyon tetszett ez a Mini tanfolyam ! Én ezt a mozgást eddig nem ismertem ! Rövid ideig thjcsiztam és hosszabb ideig jógáztam, ! Egy természetgyógyászati könyv alapján kezdtem érdeklődni a csikung iránt és véletlen szerűen találtam rá a tanfolyamra az interneten ,aminek nagyon örülök ! Feltétlen szeretném tovább folytatni , csak még nem döntöttem el , melyiket válasszam ! Jó , hogy ilyen rövidek a videók! Egyrészt nem rémiszt el a kezdetekkor, hogy nehéz lenne elvégezni, másrészt így könnyen memorizálható !
  Köszönöm ezt a lehetőséget ! Remélem , tovább tudok majd fejlődni és be tudom építeni a napi rutinba !
  Üdvözlettel :Billege Beáta
  Azt szeretném kérdezni, hogy a Mini 2 tanfolyamnál is naponta érkezne az e-mail ,úgy mint az egyes Mini tanfolyam , és a starnál pedig egyszerre kapnám meg az anyagot?

 77. Szántai Szilvia

  Szia! Nagyon szépen köszönöm ezeket az alap gyakorlatokat! Igyekszek a Napi rutinomba beépíteni! Eddig is fontos volt számomra a Test&Lélek egyensúlya és a Csikung megismerésével még tovább fejleszthetem Önmagam! Köszönöm! Szeretettel Üdvözöllek. Sziszi.

 78. Sziszi

  Szia! Nagyon szépen köszönöm ezeket az alap gyakorlatokat! Igyekszek a Napi rutinomba beépíteni! Eddig is fontos volt számomra a Test&Lélek egyensúlya és a Csikung megismerésével még tovább fejleszthetem Önmagam! Köszönöm! Szeretettel Üdvözöllek. Sziszi.

 79. Nagy Beáta

  Köszönöm szépen, hasznos volt.

 80. Kata

  Köszönöm szépen a lehetőséget.

 81. Erika

  Köszönöm szépen, érdekes és hasznos volt. Nagyon élveztem.

 82. Judit

  Köszönöm.

 83. B.István

  Köszönöm szépen.

 84. Péntek-Zakar Erika

  Köszönöm szépen!

 85. Singer Piros

  Köszönöm szépen!

 86. Horváth Marianna

  Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget hogy megismerhettem az alapokat. Próbálok minél több időt fordítani a gyakorlásra, már így is érezhető a pozitív változás, jobb a közérzetem.

 87. Ágnes

  Kedves István!
  Köszönöm, hogy ízelítőt kaphattam a mini csikung online tanfolyamból. Nagyon hasznosnak találom. Jótékonyan hat a szervezetemre, energikusabb lettem amióta reggelente gyakorlom.

 88. Marcsi

  Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy bele tekinthettem a videóanyagokba és ezzel a csikung online tanfolyam kidolgozott formájába. Egy időben jártam csikung tanfolyamra, de mivel nem volt kimondottan kezdő csoport, hanem voltak a még annyira nem tudók, és a nagyon tudók, így nulláról nem sikerült úgy elsajátítanom a gyakorlatokat a heti egy alkalomkor, hogy otthon tudjam gyakorolni. Ez lehetséges, hogy a személyes képességeimen múlt. Ugyanakkor, kedvem lett volna vele foglalkozni, de más keretek között, gyakrabban, mert így látom hatásos megoldásnak az egészségem megőrzése, jobbítása céljából, és spirituális fejlődésem okán. Nézelődtem is, hogy hogyan juthatnék többre ebben a témában, de az elmúlt évek nem tették lehetővé a személyes tanfolyami formát. Örülök, hogy a hirdetés kapcsán figyelmembe került az online-tanfolyam. Végezve a mini tanfolyamot úgy vélem, a hatásosság és a gyakorlatok megtanulhatósága számomra nem kérdés, csupán a személy akaratán múlik, hogy szentel-e időt magára. Úgy érzem, én megteszem. 🙂
  Még egyszer, köszönöm szépen a lehetőséget. További sok sikert kívánok ehhez az értékes tevékenységhez!

 89. Béres Attiláné

  Köszönöm a lehetőséget. Minden nap csináltam a gyakorlatokat. Ezután sem hagyom abba. Próbálom beépíteni a napi rutinba egyenlőre az alap gyakorlat sort. Jó egészséget.

 90. Mária

  Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget.Jól alszom és frissebb,energikusabb vagyok.

 91. Erzsébet

  Kedves István!

  Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra. Minden reggel elvégzem az ingyenes tanfolyam gyakorlatait. Frissebb, energikusabb vagyok, és ami a legfontosabb, javult az alvásom. Köszönöm.

 92. Tóth Sándorné

  Kedves István! Nagyon hálás vagyok Hogy ratalaltam az ön videojara. Nagyon jól esnek a gyakorlatok örülök hogy részese lehettem, és ingyen kaptam lehetőséget a tamfolyam elvégzésére. Fogom minden nap elvegezni mert nagyon hasznosnak bizonyult. De sajnos nem tudom tovább folytatni anyagiak miatt! Mégegyszer köszönöm hogy megismerhettem! További jó egészséget kívánok és minden jót! Köszönöm hogy itt lehettem! Tóthné.

 93. Marlyin Erzsébet

  Kedves István! Köszönöm az ingyenes mini-tanfolyamot. Folytatom a gyakorlást, úgy gondolom a pozitív élmények akkor érezhetőek, amikor már nem a gyakorlatok technikájára kell figyelni, napi rutinná válik 1 – 1 gyakorlatsor.

 94. Kosztica Petra

  Kedves István! Köszönöm, hogy megismerhettem a csinkung egy pici részét. Nagyon sok pozitív energiával tölt fel a napi gyakorlás, csak azt sajnálom, hogy személyes tanulási lehetőséget nem találok. Érdekelne a csikung mélyebb ismereteinek elsajátítása. Tudom, hogy online van lehetőség tovább ismerkedni a módszerrel. Saját magam megismerésének az útjára léptem, változtatni és változni szeretnék a gondolkodásomon, és ez a mozgásforma is segít ebben. Remélem lesz lehetőség személyes tanulásra! Addig is köszönet a pozitív hatásokért!

 95. Gerber Zsuzsa

  Köszönöm a lehetőséget,hogy belekóstolhattam ebbe a csodába.Van mit gyakorolnom,igyekszem minél jobban elsajátítani a gyakorlatokat,hogy tovább léphessek!:))

 96. Baráth Marian

  Nagyon szépen köszönöm a mini csikung tanfolyamot! Számomra nem kérdés, hogy folytatom a Start tanfolyammal. 🙂 Köszönöm ezt az online lehetőséget!

 97. Kedves István!
  Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy megismerhettem a mini csikung által nyujtott számomra hasznos tanfolyamot.
  Ezeket a gyakorlatokat nekem még sokat kell tanulnom, hogy beidegződjenek és rutinból
  tudjam csinálni, de eltökélt vagyok!
  Még egyszer köszönöm szépen!

 98. Szűcs Katalin

  Kedves István! Köszönöm a mini csikung tanfolyamot. Még kezdő vagyok, de nagyon tetszik és gyakorlom. Várom a többi gyakorlatot.

 99. Kemenesine Huszka Terézia

  Igen megőrultem a lehetőségnek ,hogy b
  etekintést nyerhetek a gyakorlatsorba. .Jól és érthetően elvan magyarázva a hatás részemről magabiztosan és jó kedvel kezdek hozzá a napi teendők ellátásához. Köszönöm Kemenesine Huszka Terézia

 100. Varga Istvánné

  Köszönöm hogy megismertetett az alapgyakorlatokkal. Ha végzek a gyakorlatsorral kellemes melegség és nyugalom áraszt el.

 101. Éva Magyar

  Köszönöm a gyakorlatokat, beépítettem a napi reggeli rutinomba. Nagyon hasznos és érthető a videó és szöveges leírás együtt, a videók minősége pedig igényes. Köszönöm szépen, várom a folytatást.

 102. eta

  Köszönöm szépen az ingyenes leckéket. A napi gyakorlatomban el fogom végezni ezt a mini-gyakorlatsort, mert a reggeleket így indítva nagyobb önbizalmam lesz és hitem ahhoz, hogy egészségemet megőrizzem. Hálás vagyok az oktatónak kellemesen visszafogott , kellően komoly stílusáért is.
  Köszönöm a lehetőséget.

 103. Cseri. Ferenc

  Megint csak a lehúzás.

  1. Marlyin Erzsébet

   Nincs ingyen ebéd! – azaz a „semmi” befektetésével hosszabb távon valami nyereséget, hozamot nem lehet elérni.

 104. D. Betti

  Köszönöm a gyakorlatokat és azt, hogy bennük minden mozdulat el van magyarázva, tehát „értelmük van”. Szeretném magamat úgy látni, hogy a továbbiakban is kitartó leszek a csikung gyakorlásban, tehát a csikung része lesz a mindennapjaimnak. Mi egyebet is tehetnék még mindehhez hozzá? Hogy kérem a következőt! 🙂

 105. Steinecker Katalin

  Kedves István,

  Azt tanultuk, hogy akkor szívjuk be a levegőt, amikor közelítünk a testhez és akkor fújjuk ki mikor távolodunk a testtől.
  A második szív gyakorlatnál „fordítva” végezzük (a kezek távolodnak, fordul a fej és mégis beszívjuk a levegőt)miért?

 106. Anna

  Köszönöm szépen a gyakorlatsort.Nagyon hálás vagyok,hogy gyakorolhatom nap mint nap.Feltölt energiával,úgy érzem,ezáltal jól indul a napom.

 107. P. Zsuzsi

  Köszönöm a mini csikung leckéket. Próbálgattam már a csikungot más felületeken is. Már azok is tetszettek, de sok minden nem volt teljesen érthető számomra. Most végre teljes leírást és bemutatást kaptam a gyakorlatokról, a légzésről. Nagyon tetszik, nem nehéz, bár összpontosítást igényel. Nekem így online egyszerűbb, mert bármikor elvégezhetőek a gyakorlatok. Szeretném megvenni a kettő az egyben tanfolyamot, biztos azok is ilyen jók lesznek!

 108. Sebestyénné Tünde

  Nagyon örülök, hogy rátaláltam a mini csikung tanfolyamra. Egy ideje már foglalkoztatott a gondolat, hogy kipróbáljam a csikungot. Kellemes feltöltődést és nyugalmat tapasztaltam a gyakorlatok elvégzése után. Nagyon jól esett. Igyekszem minden nap gyakorolni őket. Kedves István! Köszönöm az élményt, jó egészséget kívánok a további munkádhoz!

 109. Gabriella

  Nagyon köszönöm a lehetőséget, hosszú betegségből gyógyulok, mind fizikai mind lelki erőmet segítik a gyakorlatok. Úgy érzem rátaláltam arra ami számomra pozitív és nem fogom feladni.😊 Legyen szép napod.

 110. Vilmos

  Köszönöm szépen a bemutatókat. Ezzel indítom a napjaimat.
  Üdvözlettel:

 111. Herczegné Takács Mária

  Nagyon szépen köszönöm a tanfolyamot. Igy egyben sokkal könnyebb végig csinálni a gyakorlatsort. Mindig kellemes érzés tölt el gyakorlás közben.
  Egy kicsit lemaradtam, de igyekszem pótolni.

 112. Ilona

  Kedves István! Hálásan köszönöm a lehetőséget, nagyon sokat segít.

 113. Zsuzsanna

  Köszönöm szépen a lehetőséget!
  Számomra könnyen végezhetőek a gyakorlatok .
  Energiát, nyugalmat adnak.
  Szívesen végzem, mert viszonylag kevés idő alatt végezhető, mégis átmozgatja a testem.

 114. Kondor Tamás

  Köszönöm, nagyon jó volt így egybe végig gyakorolni az eddig tanultakat. Sokat kell még gyakorolnom, mert még nem mindig érzem amit a technikák alatt kell. Számomra az egész gyakorlatsor hasznos volt, és ez alatt az egy hét alatt jobban éreztem magam a munkámban is. De leginkább a szívenergia táplálása és a szív megerősítése gyakorlat ami közelebb került hozzám, talán azért mert ezek alatt kezdem olyat érezni amit a kivitelezés alatt kellene. Ezután is igyekszem a napi rutin közé beépíteni. A kérdésem az lenne, ezek az ajándékok csak most érvényesek ugye, vagyis most kellene dönteni. A Start tanfolyam mindenképpen érdekelne.

 115. Tóthné Zsuzsi

  Kedves István, köszönöm, hogy a tanfolyammal visszatért az energiám a hitem, hogy mi tehetünk a legtöbbet magunkért. Gondolkodom a folytatáson.

 116. Judit

  Kedves István!
  Nagyon vártam minden alkalommal a következő csikung gyakorlatot:) Jótékony hatásait mindig éreztem, ahogy áramlott az energia.
  Hasznosnak találom az utolsó videót, ahol az előzőekben tanultakat folyamatosan lehetett végezni.
  Köszönöm a mini tanfolyamot! A továbbiak is érdekelnek.

 117. Marcsi

  Nagyon köszönöm hogy részese lehettem az általad közzétett mini csikung tanfolyamon ahol elsajatitottam egy alapgyakorlatot ami sokat segít hogy frissebbnek energikusabbnak érezzem magam. Mindennap alkalmazom az újonnan tanultakat hogy tegyek az egészségemért. Még gondolkozom a folytatáson..

 118. Anna

  Kedves István! Köszönöm a gyakorlatokat!

 119. Artimné Princz Erzsébet

  Kedves István! A gyakorlatsor alatt végig éreztem a testemben annak jótékony hatását, az energiával való feltöltődést. A légzés már automatikussá vált közben.Nagyon jó érzés ahogy a tüdőm teljesen megtelik levegővel a karemeléssel hátradôlve, és a kilégzés is teljes mértékben megvalósul az előre hajlás során ökölszoritással. Mint egy tangóharmónika működtetése. Gyakorlatok közben érzem az adott izmok munkáját, ujjaimban a bizsergést, átmelegedést, az energia áramlását a kezemben, sőt a lábaimban is. Olyan mintha a lábaim gyökeret eresztettek volna a földbe s ki sem lehetne mozdítani.Teljesen átjár ez az energia.
  A gyakorlatok elején a ráhangolódás segít befelé összpontosítani, a záró meditáció egy kiegyensúlyozottságot ,belső teljes nyugalmat ad. Nagyon
  köszönöm a mini csikung gyakorlatsort és a mellette nyújtott ismeretanyagot.Nagyban segített hogy fejlesszem tudásom, s haladjak ezen az egészségmegőrző úton tovább . Jó egészséget, sok sikert kívánok ehez a szép munkához !

 120. Zita

  Nagyon szépen köszönöm a leckéket 👌👍

 121. Zné Zsuzsanna

  Kedves István!
  Egy-egy lecke után nagyon nehéz megfogalmazni az érzéseket, mert az ember sokszor a technikára koncentrál, vagy azt várja, hogy megtörténjen vele az, amit leírsz, v. elmondasz. A 3. lecke után nagyon vártam azt a boldogságérzést, de akkor ez nem teljesült. Az 5. lecke után, nem kaptam meg a 6.-at, mert nem írtam véleményt, de gyakoroltam, és akkor éreztem meg a flow élményt, úgy éreztem, hogy most jó helyen vagyok, megtaláltam azt, amit kerestem. Kellő önbizalommal rendelkezem ahhoz, hogy a dolgos évek után már szabadabban beoszthassam az időmet, és az egészségem mostani állapotát meg tudjam őrizni. Valójában az is volt a célom a mozgásformák keresése során, hogy olyanra találjak, amelyet külön eszközök, utazás vagy nagyobb költség nélkül, idegsérült lábbal is minden nehézség nélkül el tudjak végezni. Boldogsággal tölt el, hogy megtaláltam.
  Mondjuk az kérdés is a következőkre nézve, hogy meddig tudom folytatni, mert állni sokáig nem tudok (jobb lábamban a perenausz ideg sérült, a térdszalagok elszakadtak, a bal bokám pedig a terhelés, ízületi gyulladás miatt fáj, limitálva a napi terhelést) menni pedig elég nehézkesen sikerül. Képes leszek-e a Start tanfolyam mozgásos gyakorlatait elvégezni?
  Köszönöm a leckéket és a tanácsokat. Szimpatikus volt a bevezetés, a bemutatkozásod, a bizalom, de ugyanakkor egy bizonyos távolságtartás is volt, mellyel az illetőre bíztad a folytatást, és a mini csikung ingyenessége is, mert akkor nem tudtam konkrétan, hogy mire is jelentkeztem. Tervem szerint élni fogok az ajándékokkal (önmasszázs, mini csikung 2), és várom azokat a változásokat, amelyeket olvastam a leckékben és a hozzászólásokban.
  Üdvözlettel: Zsuzsa

  1. Lakatos István

   Köszönöm szépen a visszajelzésed. Örülök, hogy rátaláltál a csikungra. A kérdéseidre válaszolva, a gyakorlatok nagy részét ülve is el tudod végezni, nem fontos állni hozzá.
   További jó gyakorlást és egészséget kívánok.

 122. Marianna

  Kedves István! Nagyon hasznosak voltak a mini-gyakorlatok. Mindig kellemes érzés töltött el. Köszönöm, hogy bevezetést kaphattam a csikungba. Gyakorolni fogom.

 123. Koszó Gabriella

  Ma reggeli felismerésem, Ba-duan-jin közben. A ba-duan-jinben benne van a 4 lépcsős légzés, anélkül, hogy eddig észrevettem volna.
  Ugyanis az egyik gyakorlatban földön a kéz meghajlásban kifújom a levegőt és mikor emelkedek fel behajlított térdekkel begömbölyített háttal csigolyáról-csigolyára, akkor akár-akarom, akár nem először a hasamba veszem a levegőt, majd mikor felnyújtom a magasba a kezem végűl a tűdőcsúcsba.
  A négy csikung gyakorlatból a nyereségem az, hogy a „tüdő megerősítése” gyakorlatnál a levegő beszívásakor hátra hajlunk ennél csodálatosabb érzés nincs gyakorlatozás közben.
  Köszönöm a tanfolyamot. Sok sikert kívánok. Jó egészséget Koszó Gabriella

 124. Márti

  Érzem a feladatsor jótékony hatását. Energetizál és segít a blokk-oldásban.
  Köszönöm a lehetőséget, hogy megtanulhattam, és használhatom. 🙂

 125. István

  Köszönöm a lehetősséget . Áldás István

  1. Judit

   Nagyon köszönöm az ingyenes mini tanfolyamot, így lízelítőt kaptam ebből a nagyon hasznos, kellemes mozgásformából és rájöttem, hogy érdemes komolyabban foglalkoznom vele.

 126. Magdolna

  Naponta gyakorlom!nagyon jól esik és nem vagyok már olyan, rest! A vizeletem mostanában erős szagú! Ki válthata ez a gyakorlat sor ? Azért nem hagyom abba !

  Köszönettel: Magdolna

 127. Györgyi

  Kedves István! Köszönöm szépen a videókat! Nagy hatással vannak rám és sokat segített, hogy megismerkedjek a csikung-gal.

 128. Magdolna

  Így könnyebben ment a videóval eggyütt . Kellemes bizsergés töltött el , egész lényemben ! Nagyon szépen köszönöm! Gyakorolni fogom!!

 129. Bagi Péter

  Nagyon jó hogy lehet a mini csikung gyakorlat soron gyakorolni. Lehet egy nap többször is a mini gyakorlat sort elvégezni? Én legalább is naponta kétszer háromszor is megcsinálom.

  1. Lakatos István

   Kedves Péter! Köszönöm a visszajelzést. Igen, nyugodtan lehet naponta többször is végezni a gyakorlatsort. Reggel és késő délután a leghatásosabb.

 130. Ági

  Remek volt így egyben a mozdulatsor. Békét és örömöt érzek… Köszönöm!

 131. Herczeg Zsoltné

  Köszönöm szépen. Érzem magamon hogy jobb a közérzetem. Nagyon hasznosak voltak a leckék

  1. Szatmári Péter

   Köszönöm a leckéket! Új kapukat nyitott meg.

 132. Krisztina

  Nagyon szépen köszönöm ezt a gyakorlatsort! Frissebb, energikusabb lettem, jobb lett a hangulatom elmúlt a folyamatos nyűgösségérzés. A légzésemre napközben is figyelek, könnyebben emészthető ételeket kívánok-eszem. A következő 6 leckére is kiváncsi lettem. 😊

 133. elena

  Régóta érdekelt a Csikung, de valahogy mindig úgy alakult, hogy nem volt lehetősegem megismerni, tanfolyamokra járni. Így online sokkal egyszerűbb, könnyen lehet rá időt szakítani. A mini csikung tanfolyam segített eldönteni, hogy komolyabban is foglalkozzak ezzel az ősi csodával.

 134. Romhányi Bori

  köszönöm – nagyon hasznos volt a mini tanfolyam – energikusabbnak érzem magamat tőle

  1. Györgyi

   Több éves jógagyakorlàssal a hátam mögött, kíváncsi voltam, mennyiben más a chi kung. Az elején nagyon kellet koncentrálnom arra
   hogy hova is kell tennem a nyelvemet, de aztán belejöttem. Nagyon jól esnek a gyakorlatok, csodás érzés érezni az energiát a kezeim között. Feltöltenek, energetizálnak. Nagyon jól felépített tanfolyam, jól érthető magyaràzatokkal. Köszönöm szépen!

 135. Mária

  Köszönöm szèpen kedves Istvànmnagyon hasznos gyakorlatok.

 136. József

  Úgy érzem több energiám van és sokkal nyugodtabb vagyok. Köszönöm szépen!

 137. Solymos Julianna

  Hálásan köszönöm ezeket a gyakorlatokat, folytatni fogom, jobban érzem magam, jó érzéssel tölt el.

 138. Anita

  Amikor elvégzem a gyakorlatokat, utána megváltozik a világ: minden szebb, könnyebb lesz, és én is frissebb leszek. Nagyon köszönöm ezt a lehetőséget!

 139. Jolika

  70 éves vagyok, örökmozgó. De sajnos elestem kerékpárral és nagyon megzúztam magam. Most nem minden gyakorlatot tudok még csinálni, de a legjobbkor találtam rá! Meggyógyit, mert lazulok tőle…
  Hálásan köszönöm.

 140. Márta

  Nagyon jó volt ez a mini csikung tanfolyam. Köszönö a lehetőséget

 141. Kati

  Kedves István! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a csikungra, szeretem csinálni a gyakorlatokat, alig várom, hogy önállóan is tudjam csinálni a szabadban (most még szükségem van a videókra). A Kettő az egyben csomag mellett döntöttem (anyagilag ennyi fér pillanatnyilag bele), de minden vágyam az Öngyógyító Tudástár, abból is a chi csomag. Már évek óta böngészem a kínai medicinát, ha betegség ér engem vagy a családból valakit, mindig rá szeretnék jönni az érzelmi okaira. Több kurzuson vettem részt, ahol rengeteget tanultam ezzel kapcsolatban, dr Buda László könyveit olvastam, előadásait hallgattam (pszichoszomatikáról), Dr Hoffmann Gergely és Késmárki László könyvéből tanultam. A meditáció a mindennapjaim része. Alkalmazom magamon az érzelmi kódot. Ezzel azt szerettem volna mondani, hogy van alapom 🙂 A csikunggal tehetek magamért és el szeretnék addig a szintig jutni, hogy másnak is tudjak segíteni. 🙂 Hálásan köszönöm a mini tanfolyamot. 🙂

 142. Zsóka

  Kedves István! Köszönöm hogy beavatott a csikung világába,megszerettem,gyakorolni fogom minden nap.Bízom benne hogy elérem azt a szintet,azt a hatást,amit szeretnék.Igyekszem jól csinálni,nem csak csinálom.A folytatást ennek függvényében meglátjuk.

 143. Varga Éva

  Köszönöm, hogy lehetőségem volt megismerni ezeket a gyakorlatokat. Az első lecke óta rendszeresen gyakorlom. Ez a fajta mozgás az, ami inkább megfelel nekem, a ráfordított idővel együtt, mert állandó időzavarban vagyok, és ez a 15-20 perc még belefér az időmbe. Több féle testmozgást kipróbáltam már, de úgy érzem a csikunggal megtaláltam a megfelelőt, minden részemet megmozgat, amit kell!

 144. Krizsan Rozália

  Kedves István! Köszönöm a lehetőséget, hogy kicsit beleshettem ebbe az ősi, nagyon jó gyakorlatba. Szívesen és jó érzéssel csinálom naponta. A folytatást most sajnos nem tudom megvalósítási, de amit megtanultam, azt nem hagyom abba. Még egyszer köszönöm.

 145. Sápi Julianna

  Hálásan köszönöm,gyakorolni fogom.

 146. Blahut Angéla

  Kedves István!
  Nagyon tetszettek a mini Csikung videói!
  Még én is meg tudtam csinálni, pedig gipszben van az egyik lábam. Jól éreztem magam a gyakorlatok után. A helyes levegő vétel meg tanulása nehezebben megy mint a gyakolatok. Örülök, hogy rátaláltam az oldalára.
  Valamelyik csomagot biztosan választani fogom, csak még nem tudtam eldönteni, hogy melyiket (a bőség zavara). Köszönöm, hogy részese lehettem ennek az élménynek!

  Hálásan és nagyon szépen köszönöm!

  1. Gellainé Bató Katalin

   köszönö. a mini csikung leckét. Jól kifáradtam, de fel is töltött energiával. Megrendeltem a videót de véletlenül duplán,amit nem tudom stornózni.
   Csak egyet szeretnék vásárolni.

   1. Oláh Eszter

    Hálásan köszönöm a leckéket !Gyakorolni fogom mert a légzés technikát még összekell hangolnom a mozgásokkal gyakorlatokkal!Ha minden jól fog menni jelentkezem a további lehetöségekért!

 147. Klára

  Jó volt egyben látni a gyakorlatokat, bár eddig is így végeztem. Minden újat hozzákapcsoltam a korábbiakhoz. Szívesen végzem. A folytatás majd anyagi lehetőségeimtől függ. Az eddigieket köszönöm!

 148. Erzsébet

  Nagyon szépen köszönöm ,hogy megismerhettem ezeket a gyakorlatokat ,sokkal jobban érzem magam tőle. Kivánok önnek jó egészséget !

 149. Nagy Erzsébet

  Kedves István!
  Hálásan köszönöm, hogy elvégezhettem a mini csikung tanfolyamot, és az öngyógyító minikurzust. Már két hét gyakorlás után úgy el tudok lazulni, hogy a légzés
  is automatikus, a vérnyomásom is alacsonyabb, jobban tudok aludni. Sokkal több az energiám, jobban érzem magam. Nagyon örülök, hogy rátaláltam az
  oldalára, megismerhettem ezeket a gyakorlatokat. Ezután is szorgalmasan gyakorolni fogom.

 150. Kovács Margit

  Köszönöm István!Minden nap gyakorolni fogom!

 151. Krisztina Illés

  Köszönöm a lehetőséget a csikung világába, jelenleg egyik tanfolyamot sem tudom megvásárolni🙈

 152. Lia

  Én nagy nyugalmat éreztem a gyakorlatok végzése közben/után. A Start programmal szemezgetek… De ha lesz folytatás, ha nem – mindenképpen nagyon szépen köszönöm!

 153. Lázár Attila

  Köszönöm, hogy kipróbálhattam ezt a mozgás formát. A kezdő anyag felfrissített, mozgékonyabbá tett, s segített a koncentrációban. Üdvözlettel Attila

 154. Hajduska Tímea

  Köszönöm ezt a lehetőséget, hogy bepillantást nyerhettem abba, mi is ez az egész.
  A tegnapi gyakorlás különösen feltöltött, mintha teljesen megújultam volna. Egyre jobban tetszik.
  Köszönöm a kedvezményeket, de mindenképp a Start tanfolyammal szeretném folytatni. Talán májusban a névnapomra összejön.
  Illetve lenne meg két kérdésem is, ha lehet:
  1, Van jelentősége annak, hogy nyitott vagy csukott szemmel végezzük a gyakorlatokat?
  2, Sportolóként megszoktam, hogy mindig figyelem a pulzust. Kb 20 perc aktívabb jógázás közben 75 az átlagpulzusom, míg e 10 perces csikung gyakorlatsor közben 90-100 között van, pedig azt érzem, hogy lenyugtat. Tempósabb gyaloglás közben szokott ennyi lenni. Ráadásul az ászanákat nehezebb kitartani, fizikailag nehezebbnek érzem, úgyhogy értetlenül állok a dolog előtt. Van erre vmi magyarázat, hogy csikungozás közben mitől lehet ilyen indokolatlanul magas a pulzus?

  1. Lakatos István

   1. Csukott szemmel egyes gyakorlatoknál könnyebb befele fordulni, nyitott szemmel könnyebb a gyakorlatokat és a saját mozdulatainkat figyelni. Amikor már nagy rutinnal rendelkezünk, akkor könnyebb befele fordulva az energiát látni magunkban, ahogy áramlik. 
   2. Érdekes tapasztalat. Ha nem sportolna, akkor könnyebb lenne erre válaszolni. Vannak olyan tanítványok, akik a minőségibb légzés és a mozgás miatt szaporább pulzusszámot érzékelnek. A csikung  a hagyományos kínai orvoslás egyik módszere, hasonlóan, mint az akupunktúra. A lényeg, hogy oldjuk a blokkokat. A gyakorlatok végzésével olyan érzelmi blokkok is oldásra kerülhetnek, ami okozhat önmagában magasabb pulzusszámot, de ez csak átmeneti. Ha tartósan fenn áll, akkor más lehet a háttérben. 

 155. Kolozsvári Katalin

  Kedves István! Köszönöm, hogy megismerkedtem ezekkel az alap mozdulatokkal. 🙂 Inspirál a folytatásra!

 156. Tündi

  Kedves István, köszönöm a tanfolyamot. Kicsit lassitanom kell még, valahogy mindig előbbre tartottam a légzéssel. Mai napon is reggel már elvégeztem a szabadban.

 157. Barják Lilla

  Köszönöm szépen, örülök, hogy részt vettem ezen a gyakorlatokon. Sok hasznosat tanultam, és nem volt megeröltető.

 158. Szabó Tünde

  Jó volt az egész tanfolyam köszönöm.

 159. Andrea

  Nagyon szépen köszönöm! Igyekszem naponta végezni a gyakorlatokat. A légzésemnek nagyon jót tett, kíváncsian várom a többi változást is.

 160. Szamkó Árpádné

  Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy, megismerhettem a csikung edzésformát.

 161. Vékony Borbála

  Köszönöm szépen a lehetőséget. Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam. Folytatni fogom.

 162. Mező Edina

  Kedves István!

  Köszönöm a lehetőségét, hogy megismerhettem a csikung mozgásformát. Természetgyógyásznak tanulok és az oktatás keretén belül találkoztam először a csikungal részletesebben. Nagyon tetszik és örülök, hogy úgy döntöttem, hogy kipróbálom!
  Üdvözlettel : M. Edina

 163. Mária

  Köszönöm a gyakorlatokat, jó hatással vannak rám, szeretném még ismételgetni őket, hogy jól sikerüljenek és elmélyüljenek bennem. Idővel mindenképpen majd folytatnám ezt a mozgásformát.

 164. Évi

  Nagyon jó ez a kis kedvcsináló. A gyakorlaok egyszerűek, mégis felpezsdítenek. Köszönöm szépen hogy megismertette velem ezt a kellemed mozgásformát. Gyakorlom és ha pár hét alatt tartós hatása lesz, biztosan jobban elmélyülök benne.

 165. Gal Eva

  Koszonom,gyakorlom a gyakorlatsort mert jo erzesem van utanna. Most nem tudok vasarolni ,de mindenkeppen szeretnem folytatni idovel.

 166. Tóth Andrea

  A reggeli napsütésben,minden reggel megcsinálom,mert megfogalmazni nemtudom,de valami pozitívérzést hoz.Köszönöm a lehetőséget!

 167. Piroska

  Köszönöm, nagyon jó volt.

 168. Zakál Zsolt

  Köszönöm szépen az ingyenes mini csikung tanfolyamot. Tapasztalatom azóta, hogy a derék fájdalmam megszünt, az alvásigényem lerövidült, kipihentebb vagyok, és frissebb.
  Azóta is napi szinten végzem a gyakorlatokat. Köszönöm.
  Megyek tovább az úton.

 169. Zakálné Török Gabriella

  Nagyon szépen köszönöm, hogy megismerhettem a csikung tanfolyamot! Naponta csinálom, érzem a pozitív hatását! Amúgy az első lecke után elmúlt a térd fájdalmam! Jelentkezni fogok a többi gyakorlatért!
  Köszönöm a lehetőséget!

 170. Vincze Erzsébet

  Köszönöm a lehetőséget, hogy betekintést nyerhettem a csikung világába, úgy érzem pozitív energiával tölt fel és segít a helyes légzés én is.

 171. Z. Gyöngyi

  Kedves István, köszönöm a lehetőséget, hogy egy kis betekintést nyerhettem a csikung világába. Még akadozik a légzésgyakorlatom, fájnak, húzódnak az izmaim, de a hat nap elég meggyöző volt ahoz, hogy továbbra is kitartsak bármilyen lassan haladok. Mégegyszer, többszörös köszönet a lehetőségért. Elegendő-megfelelő javulás után, szándékomban van vissza térni az oldalraa folytatásért.

 172. Mónika

  Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy megismerkedhettem a csikunggal! Próbálom a légzést és a mozgást összehangolni, de ez még elég nehezen sikerül! Remélem néhány hét után már én is érzem a mozgás jótékony hatását!

 173. Akantisz Heléna

  Minden nap végzem a gyakorlatokat, igaz még csak 1 hete. Szeretnék idôvel tovàbb fejlôdni, több gyakorlatot elsajàtítani, kicsit dinamikusabb elemeket is megismerni.

 174. Szikszai László

  Hálásan köszönöm, hogy mutatott egy kis szeletet a Csikungból. Már ez a kis ízelítő is felpezsdít és energikusabbnak érzem magam. Persze még csak pár napja kezdtem el, de azt érzem, hogy egy egészségesebb élet felé irányíthatom Magam.
  Köszönöm

 175. Mim Tamás

  Nagyon jól esett a gyakorlatsor, folytatni fogom a csikungot.

 176. Szika Lenke

  Hálásan köszönöm, hogy rátalálhattam erre az oldalra. Érthető a magyarázat és a gyakorlatsor. Csak pár napja csinálom, de már érzem a pozitív változást. Gratulálok és köszönöm!

 177. Erzsi

  Köszönöm István, hogy megmutatta a Csigung jótékony hatását. Nagyon jól éreztem magam a gyakorlatok alatt. A hatodik alkalommal, ahol egybe végeztük a gyakorlatsort, akkor volt különleges, jó érzés. Ellazulás, megkönnyebbülés, befelé figyelés, és teljes ráhangolódás, kivételes érzés.

  1. Angéla

   Kedves István! Hálásan köszönöm! 🙏🏻🍀

 178. Erzsébet

  Köszönöm!
  Minden nap csinàlni fogom!
  Ismételt köszönet! 😊

 179. Zsuzsa

  Kedves István! Úgy érzem nekem való a csi-kung, érzem kedvező hatását, ezért folytatom. Köszönöm.

 180. Endrődiné Joli

  Kedves István! Köszönöm a lehetőséget hogy megismerhettem és kipróbálhattam a csi-kungot! Reggel és délután végzem a gyakorlatokat! Még csak pár nap telt el,de már érzem jótékony hatását! Köszönöm!

 181. Igy folyamatosan végezve a gyakorlatokat nagyon frissitő,energetizáló hatású !☺
  Hálás vagyok ,hogy megismerkedhettem a csikunggal !

 182. Mária

  Köszönöm, hogy megmutattad ezeket a gyakorlatokat, már eddig sokat segítettek. Sajnos a teljes tanfolyam díját nem tudom megengedni magamnak. Még egyszer köszönöm.

  1. Egresi Ildikó

   Minden reggel elvégeztem a gyakorlatokat, már most jólesett, pedig még sokat kell gyakorolnom. Remélem a következő nyitásnál már megengedhetem magamnak, hogy belépjek az Öngyógyító Tudástárba. Ezt a mostani lehetőséget nagyon köszönöm.

 183. Anna

  Nagyon jó napindító! Köszönöm a lehetőséget. 🙏🙂

  1. Polgar Eva

   Udvozollek ! Napi szinten vegzem a gyakorlatokat mar erzem a jotekony hatasukat .Koszonom a lehetoseget .

 184. Farkas Istvánné Zsuzsa

  Kedves István! Ezt a gyakorlatsort nagyon élveztem. Be fogom vezetni a mindennapjaimba. Tudom ez nagyon alap de a semmitől sokkal több. Most még mechanikusak ezek a mozdulatok, de remèlem majd valós fizikai-szellemi hatását is megérzem majd. Szívből köszönöm, hogy megmutatta ezt a különös (hatékony) világot. A teljes tanfolyamok díját jelenleg nem tudom negengedni magamnak. Addig is üdvözletemet és köszönetemet küldöm.

  1. Karácsonyi Hédi

   Kedves István!
   Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget,hogy betekintést nyerhettem a csikung világába,amely igencsak felkeltette az érdeklődésemet,mivel szeretnék mindent megtenni az egészségemért,hogy szép hosszù tökéletes egészségben eltöltött életet élhessek!
   Nagyon hasznosnak tartom a gyakorlatsort,mivel már 1 hét után elkezdtem érezni a pozitív hatását a testemben!
   Nagyon hálás vagyok a gyakorlatsorért és minden olyan információért,amelyek által megőrizhetem az egészségemet!!!

   1. Kovács Jánosné Zsuzsa

    Kedves István! Nagyon szépen köszönöm , hogy lehetőséget adtál, hogy az egészségemet megőrizhessem.Sajnos nem engedhetem meg magam nak , hogy megvásároljam a videókat.De amit kaptam tőled , azt minden nap végig csinálom .Nagyon jó hatással van rám , és a páromra is!Mégegyszer nagyon köszönöm! Örök tisztelője.Zsuzsa.

 185. Pál

  Jók a gyakorlatok kezdem érezni a jótékony hatásukat.

 186. Teri Szabo

  Nagyon jók a gyakorlatok. Szeretném tudni meddig lesz látható ez a tanfolyam? Üdvözlettel Teri!

  1. Varró István

   Jelentős közérzet javulást tapasztaltam, köszönöm szépen!

 187. Cseperke

  Kedves István!Köszönöm szépen a lehetőséget,nagyon jók a gyakorlatok és az erdei közeg még egy nagy plusz hozzá.

 188. Ibolya Szűcsné Sáringer

  Kedves István! Köszönöm a gyakorlatokat. Tudom, reggel lenne a legjobb a gyakorlás, én csak este tudom megoldani. De este is nagyon jól esik! Hálásan köszönöm!

 189. Somlay Anikó

  Köszönöm, hogy részese lehettem a mini csikung tanfolyamnak. Korábban volt egy hátsófali szívinfarktusom és úgy gondolom, hogy ezzel a gyakorlatsorral erősíthetem a szívem izomzatát és javíthat a keringésemen is. Úgy érzem jó hatással volt rám, energikusabb lettem és nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb így mindenképp folytatom a gyakorlatokat. További jó munkát és sok tanítványt kívánok!

 190. Juhasz Jánosné

  Kedves István.
  Nagyon köszönöm a tanfolyamon való részvételi lehetőséget,és segitett a már elfelejtett gyakorlatokat ujra megélnem.Ez időutazás volt számomra,fiatalon
  érdekelt a Tai chi-csikung-jóga,mai napig a jóga maradt meg.75 éves vagyok örülök,jogy az egészségem további megőrzéséhez hozzájárultak a tanult
  gyakorlatsorok amik üditően hatottak rám,rendszeresen fogom gyakorolni.Hálásan köszönöm jó egészséget kivánok.
  J.Jné/Icu

 191. Kati

  Kedves István
  Köszönöm a tanfolyamon való részvételi lehetőséget. Nagyon jók és egyszerűek a gyakorlatsorok, de ugyanakkor hatásosak is. Igyekszem, hogy napi szinten gyakoroljam. Ennyi időt érdemes ráfordítani egészségünk érdekében. További munkájához kívánok jó egészséget.

 192. Köszönöm,hogy részese lehettem a tanfolyamnak.A tanultakat beépítem a mindennapjaimba.Külön öröm számomra,hogy a férjemmel együtt végezhetem a gyakorlatokat!Köszönettel:Mező Lászlóné

 193. Zsóka

  Kedves István!
  Köszönöm a gyakorlatokat, nagyon tetszik, gyakorolni fogom!

 194. Gyula

  Kedves Mester!

  Köszönöm a tanfolyamot, sok ismerettel lettem gazdagabb, a kitartó gyakorlással pedig a tapasztalatok is szaporodni fognak. Sok sikert a tanításhoz és mindent köszönök.
  Gyula

 195. Erzsi

  Kedves István!
  Pár éve érdeklődöm a csikung iránt. Vettem is DVD-t és csinálom a gyakorlatokat. Én úgy érzem, úgy tapasztalom, hogy Te jobban elmagyarázod a légzéstechnikát és a gyakorlatok is nagyon jók. Biztosan nem hagyom abba, tovább csinálom. Köszönöm, hogy részt vehettem a tanfolyamon.

 196. Nagyné Novák Mónika

  Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam,tovább fogom csinálni.

 197. Juli

  Minden nap végzem a gyakorlatsort.
  Megkedveltem, jólesik testi és lelki szinten is.
  Köszönöm szépen:)

  1. Maca

   Kedves István!
   Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra./ semmi nincs véletlen/ Nagyon tetszik, a gyakorlatok nagyon jók, a magyarázat szuper. Pár alkalom után érzem a nyugalmat a gyakorlatok elvégzése után. Minden nap gyakorolom. Köszönöm a lehetőséget.

 198. Kriszti

  Nagyon tetszett, köszönöm. Szeretném az egész tanfolyamot megvenni, de mint nyugdijas, ezt most nem tudom, talán január második felében. Addig is gyakorolom és napi szinten végzem ezt mini gyakorlatsort.

 199. Juli

  Köszönöm a tanfolyamot! Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag Új évet kívánok!

 200. Teri

  Köszönöm a tanfolyamot! Sokat segített a gyakorlatok elsajátításában a leírtak illetve a bemutató videó. A gyakorlatok révén könnyebbnek, energikusabbnak érzem magam. Köszönöm, hogy bepillantást nyerhettem a csikung világában. Kívánok neked és szeretteid részére békés, boldog karácsonyt és sok sikert a munkában .

 201. Katalin

  Kedves István!
  Köszönöm szépen a lehetőséget, nagyon tetszik, és gyakorolni fogom.

 202. Gyöngyi

  Köszönöm szépen! Örülök , hogy összeállt egy gyakorlatsorrá.Sokkal energikusabb vagyok, mióta gyakorlok. Örömmel tölt el a gyakorlás. Köszönöm István

 203. Czar Eva

  Kedves István.Kb.masfel évvel ezelőtt utamba került a Tai chi, közben a qigong is,de mivel ázsiai videó volt,azt hittem, Tai chizom😁az volt a 8 brokattekercs.Nagyon sokat segítenek az embernek.Betegseg miatt kezdtem és most már rendkívül jól érzem magam.Nagyon szépen köszönöm a gyakorlatsort, élmény volt együtt csinálni a gyakorlatokat, köszönöm,hogy általad is fejlődhettem.Szeretettel kívánok Neked további sikeres munkát,sok tanítványt, boldog, egészséges életet.😁❤️

 204. Hankó Zsuzsanna

  Kedves István!
  Én csak a mini gyakorlatsort szeretném megvenni, az önmasszást nem, véleményt is írtam, de nem találom a kuponkódot, csat a masszásét, így nem enged a rendszer vásárolni.
  Üdvözlettel,
  Zsuzsa

 205. Hankó Zsuzsanna

  Megint eltünt a hozzászólásom.
  Nagyon jó csinálni a gyakorlatokat, harmonikusak, lágyak örülök, h megtaláltam az interneten.

 206. Kedves István!
  Köszönöm a gyakorlatokat, a bemutatás alapján könnyen elsajátítható volt.

  1. Hankó Zsuzsanna

   Kedves István!
   Nagyon tetszik ez a mozgásforma, lágy, harmonikus, csak a légzéssel nehéz még összehozni, de gyakorlom, biztosan fog sikerülni.
   Köszönöm
   Zsuzsanna

 207. Gyöngyi

  Kedves István!
  Nagyon tetszik a munkád, érződik benned a tisztaság és az alázat, a csikung pont neked való.
  Szeretnék még tőled többet tanulni!

 208. Agi

  Tetszett!

 209. Károly

  Köszönöm a lehetőséget, megemésztem az itt tanultakat, most egyenlőre nem mennék tovább.

 210. Jani

  Már tegnap kipróbáltam az eddig tanult gyakorlatokat ööszefűzve, s hasonlóra sikerült.
  Nagyon jó érzés – ahogy mondtad – egy gyakorlatsort végigcsinálni.
  Köszönöm a tanítást!

 211. Lecskóné Kiss Györgyi

  Kedves István!
  Sajnos nem vagyok egészséges ( manapság ki az ). Az egyik ismeretterjesztő havi lapban olvastam az orvosi csikungról, mint a gyógyítás egyik fajtájáról. Amikor az ember szalmaszálba kapaszkodik, akkor mindent kipróbál, ami egy kicsit is javít az állapotán. Ezen cikk alapján felbuzdulva kezdtem el keresni a neten, hogy itt nálunk (Mo. ) milyen lehetőségek vannak. Így találtam rád, aminek nagyon örülök. Szó szerint belevetettem magam a tanulásba.
  Köszönöm a lehetőséget!

  1. Lakatos István

   Örülök, hogy itt vagy! Nincsenek véletlenek. Kívánok egészséget, gyógyulást. Kitartó gyakorlással biztosan javulni fog az állapotod. Ezt garantálhatom!

 212. Sáriné Péli Márta

  Köszönöm a gyakorlatokat, a gyakorlatsort!

  1. Gabi

   Köszönöm a gyakorlatokat. Szinte minden nap elvegezzuk a párommal. Ideje tovább lepni:))

 213. Farkasné Ági

  Kedves István! Nagyon köszönöm a mai videót /is/. Nagy könnyebbség, hogy a gyakorlatok egymás után jönnek, amíg nem tökéletes az egyedüli gyakorlás, nagy segítség. Ami már jobban megy, annál meg jól jön a kontroll, hogy már jól csinálom. Így megszakítás nélkül még jobban esett, levert a víz, biztos van még tennivalóm…Még egyszer köszönöm!

 214. Ica

  Nagyon jó a feladatsor. Még gyakorolnom kell, de nagyon tetszik.

 215. Kovács Adrienne

  Kedves István!

  Köszönöm, hogy ízelítőt kaphattam ebből a csodálatos mozgásformából, amely test-lélek-szellem szinten működött.
  Tudom, hogy a kezdeti lelkesedés után a kitartás és a napi gyakorlás mennyire fontos. Természetesen folytatom, mert megérintettek a gyakorlatok.
  Köszönöm!

 216. Mühlbacher Ildikó

  Kedves István!
  Hálásan köszönöm nagyszerű és jól érthető tanîtásaidat.
  A Csüng Yuan Csikung rendszer napi gyakorlója vagyok kb. 10 éve, és az általad megtanîtott gyakorlatokkal gazdagabbá váltam, nagyon köszönöm Neked ezt a szép ajándékot. Kîvánok további sok sikert, és tanîtványt.
  Őrizzük a szîv nyugalmát.

 217. Éva

  Kedves István!
  A csikung számomra nem volt teljesen idegen, mert kb. fél éve végzem a „reggeli csikung gyakorlatok”-at. Szerettem volna többet megtudni róla, amiben sokat segítettek a videok. Megismerhettem a helyes légzés technikáját (amit még gyakorolnom kell), köszönet érte. A többi gyakorlat elvégzésében is sok segítséget kaptam.
  A gyakorlatok elvégzése után mindig frissebbnek érzem magam.

  1. Wagnerné Judit

   Köszönöm a gyakorlatokat, és hogy bepillantást nyerhettem ebbe a csodavilágba. Minden nap elvégzem a gyakorlatokat. Köszönöm a lehetőséget.

 218. Zsuzsa

  köszönöm a lehetőséget a mini tanfolyamra. A gyakorlatok után energikusabb vagyok, érzem jótékony hatását a nap folyamán.

 219. Hegedűs Józsefné

  Köszönöm ,Naponta 2x gyakorolok/reggel,délután/.Jól érzem magam.Energikusabb lett a napom,nyugodt az alvásom.

 220. A. Ildikó

  Hálásan köszönöm a lehetőséget a kipróbálásra, betekintésre… Kis késéssel, de ma sikerült befejezni az utolsó leckét. Egyben elvégezve ezt a pár gyakorlatot már éreztem a felüdítő hatását ! Elhatároztam a napi rendszeres gyakorlást a mini csikung 2-vel (egyenlőre az a 20 perc bele kell hogy férjen minden napba !) Áldás a munkádra!

 221. György Istvánné

  Nagyon köszönöm,hogy reszt vehettem a tanfolyamon,további sikeres munkát kívánok

 222. Mizerákné Kovács Katalin

  Köszönöm a gyakorlatokat. Élveztem bár a kivitelezésében még kell javítanom. Meg akarom tanulni, így kérem az ajándékot.

 223. Csatóné Tárkányi Valéria

  Jól éreztem magam a gyakorlatsorok végzése közben, a légzés összehangolása még nem tökéletes, de be fogom iktatni a mindennapjaimba ezt a mozgássort. Köszönöm a lehetőséget, további jó munkát , és egészséget kívánok!

 224. Mária

  Hálás köszönet a lehetőségért. Kicsit lemaradtam, de ma sikerült pótolni. A rendszerességgel vannak gondjaim, de rajta vagyok, hogy változtassak. A csikung gondolata foglalkoztat már egy ideje
  és most jött efy kiválo lehetőség, amit KÖSZÖNÖK. Igyekszem beépíteni a mindennapokba és amint sikerült, tovább bővíteni a gyakorkatsort.

 225. Andrea

  A gyakorlatsort szinte mindennap elvégzem. Reggelente már várom, hogy csinálhassam. Nyugalom tölt el és ezt a napjaimon is érzem. Köszönöm!

 226. Ince Veronika

  Késéssel,de sikerült megcsinalni a treninget. Csodálatos,ezt kerestem, és örülök hogy rátaláltam. Ez az én mozgasformam,kis befektetéssel nagy haszon.😀♥️
  Köszönöm

 227. T. Gabriella

  Kedves István!
  Néhány évvel ezelőtt megtanultam egy csikung gyakorlatsort, amit azóta nagyon gyakran elvégzek. A Facebookon ráakadtam erre a mini csikung leckére, szívesen kipróbáltam és így online is különös élmény volt együtt gyakorolni. Rájöttem, hogy eddig túl gyorsan végeztem a mozdulatokat, lassabban sokkal hatásosabbak, ezen kívül eddig nem figyeltem arra, hogy kilégzéskor a nyelvemet az alsó fogsorra helyezzem.
  Köszönöm.

 228. listvan

  Jó napot!
  Szeretném megrendelni a Start tanfolyamot, de nem szeretném a címemet és a telefonszámomat megadni ehhez. Eddig se kártyás, se banki tranzakcióhoz nem volt sehol szükség ilyen részletes személyes adatok m,egadására.
  Hogy lehetne ezt áthidalni?

 229. Györgyi

  Köszōnöm a tanfolyamot. Nagyon hasznos volt szàmomra. Nem fogom abba hagyni a gyakorlatokat.

 230. Zsuzsa

  Kedves István!
  Én több éve jógázok. A csikung gyakorlatokat a jóga ászanákat kiegészítve végeztem.
  Éreztem, ahogy erősítik egymás hatásait.
  Köszönöm a mini tanfolyamot, és hogy bepillanthattam ebbe a csodálatos technikába.
  Gratulálok az oldalhoz és további sikeres oktatást kívánok! 🙏

 231. B. Erika

  Kedves István, régóta kerestem csikung tanfolyamot, de nem tudtam eldönteni, melyik fajta is lenne jó az egészségmegőrzéshez. Korábban próbálkoztam jógával, de míg a bemelegítő egy órás mozgássor nagyon jó hatású és felszabadító volt számomra, a jógapózok tartása nem ment és nem is esett jól, emiatt abba is hagytam. Most az online tanfolyamot kipróbálva úgy érzem, ez a mozgásforma az, amit kerestem. Az első napokban erős izom és izületi fájdalmak jelentkeztek a beszűkült mozgású vállam miatt a gyakorlatok következtében, de pár nap alatt érezhető javulást tapasztaltam. Szeretnék továbblépni a tanfolyammal.

 232. Kineth Erzsébet

  Nagyon örülök, hogy kiprobálhattam. Hihetetlen hatással volt rám, a testemre a csikung. Felszabadit, ellazít.
  Köszönöm, hogy kiprobálhattam.
  Tovább fogom csinálni.

 233. Horváth Edit

  Kedves István!
  Köszönöm a tanfolyamot. A hozzászólásokat adott válaszaid elindítottak bennem egy gondolat sort, ami változást hozhat.
  Sok sikert!
  Edit

 234. Hajni

  Kedves István! Nagy örömmel végzem a gyakorlatokat. Köszönöm szépen!
  Hajni

  1. Fehér Jolán

   Köszönöm szépen!! Nagyon örülök hogy elkezdtem a csíkunkhoz. Szeretném tovább folytatni,csak még nem tudtam eldönteni hogy melyiket vásároljam meg. Folytatom az biztos!!!

 235. Magdi

  Kedves István,
  Nagyon köszönöm a tanfolyamot, minden nap örömmel vártam a következő részt🙂. A videók szuperek, érthetők, követhetőek. Most jól begyakorlom az egészet 🙂 és biztos vagyok benne, hogy még jelentkezem, mert rengeteg minden érdekel amiket az oldaladon kínálsz.
  Üdvözlettel, Magdi

 236. M. Zita

  Kedves István!

  Köszönöm, hogy bepillantást nyerhettem a csikung világába. Nagyon tetszik, igyekszem beépíteni a mindennapjaimba.
  Felmerült bennem a kérdés, hogy az utolsó meditációs gyakorlatnál a kezek összekulcsolása kötött? (bal alul, jobb fölötte, esetleg férfiaknál így, nőknél fordítva?)

  1. Lakatos István

   Kedves Zita!
   Örülök. A kérdés pedig jó. Az alap csikung meditációnál a hölgyeknél a jobb kézen van a bal, a férfiaknál fordítva. A nei kung mikrokozmikus pályák megnyitása gyakorlatnál pedig pont fordítva van.

 237. Márti

  Kedves István!
  Hálás szívvel köszönöm a lehetőséget, és a gyakorlatokat!
  Úgy érzem, a csikung nagyon hasznos lesz majd testi-lelki egészségemnek!
  Igyekszem rendszeresen gyakorolni az itt bemutatottakat.
  Remélem, hamarosan tovább is tudok lépni ezen az úton!
  Üdvözlettel:Márti

 238. Màrton Màrti

  Köszönöm a lehetősèget,megpròbàlom minden nap elvègezni,szerintem hetek mùlva èrezheő lesz a hatàsa! Tovàbbi jò munkàt kìvànok!

 239. Márti

  Kedves István!
  Köszönöm eddigi válaszaid, ma reggel szép lassan végig csináltam. Nagyon jól esnek a gyakorlatok. Még igaz nyitott szemmel (szédülés) és óvatosan a gerincem miatt, de határozottan érzem, h jót tesz!
  Én is fogom kérni a folytatást, a 2:1 -ben, vmint a facebookos csatlakozást. Köszönöm!

 240. Edit

  Kedves István!

  Pár napig nem tudtam „hasznos” időt szánni az egyes leckékre, bár azért „fejben” gyakoroltam 🙂 Most egyben megcsináltam, és nagyon jól esett. Ami tanulság – meg kell tanulnom sokkal lassabban csinálni a gyakorlatokat. Folytatom tovább a második tanfolyammal. Köszönöm!

 241. Elle

  Kedves István!
  A meditáció és a keleti harcművészetek régóta az életem szerves részét alkotják; több, mint tíz éve taicsi/tai chi-zem, így kerültem kapcsolatba a csikunggal is. Mivel az utóbbi időben műtét miatt nem volt lehetőségem aktívabb gyakorlásra, a mini tanfolyammal felfrissítettem a csikung-ismereteimet, és szorgalmasan gyakoroltam. A csikung gyengéd és tartós változásokat hoz, erősít és nyugalmat teremt. Boldog vagyok, hogy a Kelet „vívmányait” egyre többen építhetjük be az életünkbe; köszönöm, hogy Te is segítesz ebben!
  Szeretettel:
  Elle

 242. Királyné Farkas Éva

  Köszönöm a nagyszerű gyakorlatotsort. Igyekszem beiktatni a napjaimba. Még meglátom, hogyan lesz tovább.

 243. Brigitta

  Kedves István!
  Már pár éve hogy elkezdtem jógázni, nagyon szeretem, Már régóta szeretnék kipróbálni még más mozgásformákat is ami szintén az egészségre épül,segít jobban megismerni az emberi test működését és hatásos technikákat lehet megtanulni a mindennapi stressz leküzdéséhez. Nagyon tetszett ez a kis mini tanfolyam,és szeretnék élni a lehetőséggel hogy még kicsit jobban belemélyedjek.
  Köszönöm

 244. Judit

  Nagyon örülök, hogy kaphattam egy kis betekintést a csikung világába. Ez a tanfolyam felkeltette az érdeklődésemet. Szeretnék minél többet megtudni erről a mozgásformáról.

 245. Kovács Zsuzsanna

  Köszönöm szépen a gyakorlatokat. Gyakorolni fogom őket.

 246. Nagy Adél

  Ideális mozgásformának találtam egy hét kórházi fekvés után. Jól átmozgatott, de nem megerőltető.
  Köszönöm szépen.

 247. Juhos Sándor

  Ma reggel néztem meg a videót!
  Köszönöm.,hogy itt lehettem és hogy megismerhettem önt
  További sok sikert kívánok az életben.

 248. Katalin

  Köszönöm, hogy megismerhettem a csikungot. Remélem napi rutinommá válik ezért is szeretném folytatni és megrendelni a további tananyagot. Nagyon jók a videók. Gratulálok hozzá.

  1. Hankó Zsuzsanna

   Eltünt a szöveg, meg egyszer leírom, tetszenek a gyakorlatok, lágyak, harmonikusak, megnyugtatnak. A légzéssel való összekapcsolás nehezen megy, de gyakorlom minden nap. Biztos fog sikerülni.
   Köszönettel
   Zsuzsa

   1. Hankó Zsuzsanna

    Megint eltünt a hozzászólásom.
    Nagyon jó csinálni a gyakorlatokat, harmonikusak, lágyak örülök, h megtaláltam az interneten.

 249. Laduver Ferenc

  Kedves István!
  Köszönöm a videókat és a motivációra késztető magyarázatot, mindennap elvégeztem az általad összeállított anyagot és úgy érzem hogy jó úton járok, szeretném folytatni, ezért megrendeltem a „kettő az egyben” csomagot. Elismerésem neked és gratulálok a komoly és lelkiismeretes munkádhoz.

 250. Hallók Éva

  Hálásan köszönöm ezt a gyakorlatsort, pont erre van most szükségem! Szabin vagyok, begyakorlom, remélem a hétköznapokba is át tudom ültetni.

 251. Hajdu Erika

  Köszönöm a lehetőséget. Nagyon jók a gyakorlatok. Minden nap már vártam az új feladatot. Igyekszem a mindennapokba beiktatni ezeket a gyakorlatokat. Többféle dolgot vált ki belőlem. Van amikor energiával tölt fel, van amikor teljesen lenyugtat, de mindenképpen nagyon jó. Szeretném továbbra is gyakorolni, kérem a 2in1-ben gyakorlatokat. Önnek szeretnék gratulálni, nagyon igényesen összeállított a weboldal. További sok sikert kívánok!

  1. Lakatos István

   Kedves Erika! Köszönöm a kedves szavakat és a bizalmat. További jó tanulást és egészséget.

 252. Bea

  Lelassultam, nyugodtabb lettem, jobb a légzésem.

 253. Kelecsényi Katalin

  Jelenleg egy fájdalmas csípőprobléma „helyreállításán” munkálkodom. A napi rutin bemozgató gyakorlatom során a bal lábam mozgatását csaknem teljesen abbahagytam a csípőm erős beszűkülés e miatt. Nemrég olvastam a csi kung jótékony hatásáról és közel utána rátaláltam a mini csikung regisztrációs hirdetésre. Végig csináltam a hetet és úgy érzem, nagyon jót tesz ez a fajta gyakorlatsor. Mindenképpen folytatom, a mostani erőnlétemhez a 2 az 1- ben ajánlatodat érzem megfelelőnek. Köszönöm a lehetőséget.

 254. Czinderné Maár Ágota

  Örülök, hogy megismerkedhettem ezzel a mozgásformával. Még sokat kell gyakorolnom, de a gyakorlatok jóleső érzéssel töltöttek el.
  Gondolkodom a folytatáson!

 255. Nagy Tamásné

  Köszönöm a gyakorlatokat. Frissebbnek és kiegyensúlyozottabbnak érzem magam. Tudatosult a légzés, a harmónikus mozgás fontossága.

 256. Kapitárné Kardos Gabriella

  Köszönöm szépen hogy megismethettem ezeket a gyakorlatokat, nem hagyom abba, jót tesz az egészségemnek..
  Hála, ákdás érte. 😊

 257. Marcsi

  Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen jó hatással van a csikung a szervezetünkre. Örülök, hogy elém került ez a lehetőség és kipróbálhattam,

 258. Péterné Erdős Zsuzsa

  Nagyon sokszor megnézém a videót. Egyre jobban megy. Gyakran köhögök, de már kevesebbet. Úgy érzem, hogy energikusabb vagyok, kevesebb és jobb minőségű az alvásom. Mindenképpen folytatni fogom. Hálás köszönettel :

 259. Beáta

  Kedves István! Köszönöm,hogy megismerhettem ezeket a gyakorlatokat. Nagyon jól esnek,de még gyakorolnom kell.

 260. Anita

  Köszönöm szépen! Nagyon jó volt így egyben elvégezni a gyakorlatsort.
  Ellazít, megnyugtat, kikapcsolt. A négyütemű légzést nagyon megszerettem, a nap folyamán többször is csinálom.

 261. Bartók Gyöngyi

  Beépítem a mindennapjaimba, köszönöm a lehetőséget 🙂

 262. Ágnes

  Kedves István!
  Régóta csikungozok, többféle módszert is tanultam és gyakorlok. Ezzel együtt nagyon jól esett végigcsinálni veled ezeket az egyszerű, de hatékony alap gyakorlatokat, üdítő volt megtapasztalni , hogy a Csikung milyen egyszerűen és mélyen hat. És milyen őszintévé tesz azzal, hogy tisztán megmutatja, melyik területen van a gond a testben, hol feszül vagy fáj a mozdulat. Köszönöm a tapasztalatot!

  1. Lakatos István

   Kedves Ágnes! Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Örülök, hogy itt vagy.

 263. Mária

  Nem rég kezdtem el,de már sokkal jobban todom konntrollálni a stresszt.Sokkal energikusabbnak érzem magam.Naponta többször elvégzem a gyakorlatokat,hogy minél előbb haladjak.István nagyon köszönöm a lehetőséget.Nagyon jókor jött,és bíztosan nem véletlenül.Szép napot!

 264. Márti

  Jól érzem magam.

 265. Dolhai Dániel

  Kedves István!

  Bár arra kértél, hogy minden lecke után mondjam el a véleményem, most írok hozzászólást először, mert úgy érzem most értünk el valójában az első lecke végéhez. Mintha egyetlen leckét daraboltál volna föl nagyon apró részekre, hogy úgy érezzük többet kapunk. Ez persze nem feltétlenül baj, megvan a maga hangulata és a köré szervezett weboldalt, valamint a videóidat is nagyon igényesnek látom. Várható volt, hogy ez az ingyenes kis bemelegítő afféle marketingfogás, de jár érte a köszönet, hátha ez indít el valakit egy megfelelő úton, még ha ez az út nem is feltétlenül az, amit te kínálsz.
  Ez lehet nem a megszokott „tényleg jó, már érzem az energiát, köszönöm”- féle hozzászólás, s talán evégett törlöd is innen a vélemények közül, de egy őszinte visszajelzés, amit kértél. További sok sikert kívánok!

  1. Lakatos István

   Kedves Dániel! Köszönöm a visszajelzést. Célom, hogy minél több ember fedezze fel a csikungot, ízlelje meg az előnyeit. Amit szerencsére egyre többen jeleztek vissza, érezve a jótékony hatásait. Annak pedig csak örülök, ha valaki többet szeretne erről tanulni, hisz nem titok, hogy egy ilyen oldal elkészítése, reklámozása, fenntartása nem ingyen van. Örülök, hogy itt voltál velünk és őszintén leírtad a véleményed. Barátsággal: István

   1. Éva

    Köszönöm a gyakorlatsort, melynek elvégzésekor nagy nyugodtságot tapasztaltam magamon! Ma például a légzőgyakorlat automatikusan indult el a vélemények olvasása közben! Jól éreztem az energiát, amit kaptam!

  2. Mühlbacher Ildikó

   Kedves István!
   Hálásan köszönöm nagyszerű és jól érthető tanîtásaidat.
   A Csüng Yuan Csikung rendszer napi gyakorlója vagyok kb. 10 éve, és az általad megtanîtott gyakorlatokkal gazdagabbá váltam, nagyon köszönöm Neked ezt a szép ajándékot. Kîvánok további sok sikert, és tanîtványt.
   Őrizzük a szîv nyugalmát.

 266. Szőke Beáta

  Kedves István!
  Egy hét után elmondhatom, hogy igen, rátaláltam! Évek óta keresek valamit, de megvan, ez „első látásra” szerelem! Napok óta fáj a hasam, erős szúrással a petefészkeim környékén. Minden nap gyakoroltam a feladatokat külön-külön, de tegnap este és ma reggel már egyben csináltam végig a mini csikung tanfolyam gyakorlatait és kijelenthetem, hogy elmúlt a több napi fájdalom. Lehet, hogy a véletlen műve, lehet, hogy nem, de mégis ehhez kötöm. Továbbá meglepődtem saját magam is, hogy kellemesen kimelegedtem. Pedig én aztán sportoltam mindent, atletizáltam, futottam sokat és úgy gondoltam, hogy ez a mozgás hogy mondjam, jó, jó, de hogy átmozgat, fogyaszt, stb? És DE! Úristen, milyen hatása lehet, ha behatóbban ismeri már az ember! És elmondok még egy személyes dolgot: évek óta járom az önismereti utat, azt hittem, sok mindent feldolgoztam és hogy most perpillanat teljesen jól vagyok…nem tudom, hogy ez az egy heti gyakorlás hatása-e, de tegnap este valami blokk felszakadt, mert csak sírtam és sírtam, pedig semmi okom nem volt rá! De ez is jól esett 🙂

  1. Lakatos István

   Kedves Bea! Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Örülök, hogy Te is azok közé tartozol már, akik megtapasztalták a csikung csodáit. Ez azt is jelenti, hogy jól végzed a gyakorlatokat és kitartóan gyakoroltál is. Örülök, hogy itt vagy! 🙂

 267. Tünde

  Oldást, tisztulást, belső békét és csendet hoz számomra a gyakorlatsor. nagyon hálás vagyok érte!

 268. Angelika

  Nagyon hálás vagyok ezért az ingyenes mini tanfolyamért.
  Kellemes és űdítő volt számomra minden része. S nyugtató is. Sokat segít a jelenlétben-levéshez.
  Még annál is jobb volt,mint amit vártam.😊🙏

 269. Torma Krisztina

  Kedves István!
  Nagyon hálás vagyok,örülök,hogy bejelentkeztem a tanfolyamra. Nem volt időm minden nap írni,de a gyakorlatokat elvégeztem,és azt hiszem folytatni fogom,amikor van rá lehetőségem. Szeretnék még többet megtudni erről a fajta mozgásról,ezért vásárolnék még leckéket. Megkérdezhetem, hogy melyikkel érdemes folytatni,mert látom többféle is van. Azt gondolom hosszabb távon segíteni fog.
  Köszönettel: Kriszta

 270. Ibolya

  Minden reggel végzem a gyakorlatokat .Nagyon frissítőek. Köszönöm!

 271. Daka Márta

  Tetszettek a gyakorlatok, jó volt mozogni. Felfrissített. A jógát szüneteltetem a térdfájásom miatt, ez „szelídebb” volt. Köszönöm szépen.

  1. Rozi

   Kedves István! Örömmel csináltam a leckéket. nagyon jó érzés, hálás köszönet. hogy megismertem ezt a nagyszerű csikung gyakorlatsort. Szeretném tovább folytatni, tanulni, követni az oldalt tovább, nekem nagyon felszabadító érzés.

 272. Gábor

  Nagyon jó volt újra csikungozni. Sok évvel ezelőtt már csináltam, de kimaradt és el is felejtettem a mozdulatok nagy részét. Köszönöm! Figyelemmel kísérem az oldalt a továbbiakban is.

 273. ovari mihaly

  Köszööm a gyakorlatokai nagyon jok voltak és ezt azzal bizonyitom be hogy tovább szeretném folytatni de még nem tudom hgy fogom csinalni mert Szatmarnémetiben lakom Romaniaés nem tudom a pénzt milyen formában tudom atutalni a határidö nem tudom meddig tart

 274. Kálmán Rózsa

  Köszönöm a gyakorlatsort! Minden nap végzem. Energiával tölt, kellemes, könnyen elsajátítható

 275. Babály Mária

  Köszönöm ! Régóta foglalkoztat a csikung, már próbálkoztam is tanfolyammal, de ez most nagyon tettszik nekem. A gyakorlatokat rendszeresen végzem, és jól vagyok !

  1. Lakatos István

   Kedves Mária! Örülök, hogy tetszett és jól vagy.

 276. Éva

  Kétszer egymás után elvégeztem a gyakorlatokat, nagyon jól feltöltött energiával, frissnek érzem magam. Mindennap végezni fogom a gyakorlatokat. Köszönöm és hálás vagyok a videókért, köszönöm, hogy bepillantást nyerhettem egy kicsit ebbe az életformába.

  1. Lakatos István

   Kedves Éva! További jó gyakorlást és egészséget!

 277. Molnárné Kökény Mária

  Nagyon tetszettek az eddigi gyakorlatok. Szeretném folytatni a tanulást. Kérem a kedvezményes vásárláshoz a kupon kódot. Köszönöm? Mária

  1. Lakatos István

   Kedves Mária! Örülök. A kuponkód: 4ekedvegy.

  2. Lakatos István

   Kedves Mária! Örülök, ha folytatni szeretnéd. A Kupon megtalálható kicsit feljebb is. Kuponkód: 4kedvegy

 278. Zsolt

  Kedves István! Köszönöm szépen, hogy a videóid által egy kicsit megízlelhettem a csíkung életérzést a gyakorlatokat követő kellemes energia áramlást. Jó lenne, ha az életem mindennapi részévévé tudnám tenni!

 279. Csalajuli

  Kedves István!
  A legjobb egészséget, sok sikert kívánok a továbbiakhoz.
  Hasznos és kellemes életforma a tiéd.
  Örülök, hogy láthattam a videóidat.

 280. Bajna Zsóka

  Kedves István!

  Tetszett minden videód, gratulálok, nagyon hasznosak!!! (Valamiért nem akarja elküldeni a rendszer, azt írja ki, hogy ezt már mondtam 🙂 de tényleg először üzenek neked, szóval, mondjak valami mást? Örülök, hogy megnéztelek 🙂

  1. Lakatos István

   Kedves Zsóka! Köszönöm. További jó gyakorlást.

 281. Bajna Zsóka

  Kedves István!

  Tetszett minden videód, gratulálok, nagyon hasznosak!!!

  1. Papp Györgyné

   A mini csikung gyakorlatai feltöltötték energiával. Könnyen eltudtam a gyakorlatokat végezni. A leírás sokat segített a légzés elvégzéséhez.
   Köszönöm, hogy résztvehettem a tanfolyamon.

 282. Mészáros Judit

  Kedves István, ezután a mini kurzus után már nem merem azt mondani, hogy korábban is csikungoztam, legfeljebb csak csikung mozdulatokat végeztem. A légzés technikám sem volt tökéletes, vizualizáció meg sehol de úgy is nagyon élveztem a jótékony hatását… hát még most😍
  A gyakorlatok mögötti elméletet meg külön köszönöm.
  További sok sikert, jó egészséget kívánok!
  Judit

 283. Csongor Balázs

  Hálás vagyok a gyakorlatokért. Érzem, hogy energiával töltöttek fel. Az egész honlap fantasztikus, minőségi munka. Gratulálok! Kedvet is kaptam a további tanuláshoz. Köszönöm!

  1. Lakatos István

   Kedves Balázs! Köszönöm a visszajelzést, jól esett! További jó tanulást.

 284. Wimmer Claudia

  Köszönöm a lehetőség hogy gyakorolhassak valójában javult a közérzetem.Érzem az energia áromlása ,fantasztikus.Köszönöm

 285. Megellai Tamásné

  Köszönöm, hogy végezhettem a gyakorlatokat. Négy hete volt egy műtétem. Mielőtt elkezdtem a csikungot, erős mellkasi fájdalmaim voltak. Elmult a fájdalom és erősebbnek érzem magam.

  Köszönettel
  Emma

  1. Lakatos István

   Örülök, hogy jobban vagy! Tovább jó gyakorlást. Köszönöm a vásárlást!

   1. Egri Zoltán

    Kedves István!

    Hálásan köszönöm a mini tanfolyamot. Felemelő érzés a gyakorlás utáni nyugalom megtapasztalása. Biztos vagyok benne, hogy beépítem a mindennapi rutinba.
    Valószínűleg élek a felkínált lehetőségekkel és folytatom a megkezdett ismerkedést a csikunggal.
    Köszönettel

  2. Nem bántam meg,hogy jelentkeztem erre a tanfolyamra. Jól esett végezni a gyakorlatokat. Megnyugtatott,kikapcsolt teljesen. Bízom benne,hogy rendszeres gyakorlással más jótékony hatását is érezni fogom.
   Köszönöm szépen.

   1. Veronika

    Csodálatos érzés gyakorlás alatt és utana is. Köszönöm

   2. Enzsöl Anita

    Kedves István!
    Nagyon köszönöm hogy részt vehettem és együtt gyakorolhattam Veled. Nagyon kikapcsoltam a gyakorlatok alatt és útánna könnyed nyugalom érzés volt. Csodásan éreztem a kezembe az energiát. Szeretném folytatni élnek a lehetőséggel amit az imént olvastam. Köszönettel Anita

Vélemény, hozzászólás?