Kurzus

Csikung önmasszázs

Mi az a csikung önmasszázs?

Egy hatékony technika, mely egyensúlyba hozz!

A cím egy kicsit csalóka lehet, mert nem a klasszikus masszázsra kell gondolni, amikor önmasszázsról beszélünk. Azaz nem különböző technikával fogod átmasszírozni saját tested. A csikung önmasszázs egy olyan gyakorlatsor, amivel a meridián rendszerre, akupresszúrás pontokra gyakorolsz hatást. Ezzel oldod a blokkokat és egyensúlyba hozd a tested. 

A mozgásos csikung gyakorlatokat érdemes az önmasszázs technikákkal befejezni, vagy akár kezdeni. Erősíti a csikung mozdulatok hatását, valamint az akupresszúrás pontok kezelésével még jobban hatsz az energetikai rendszeredre.

Miért is jó ez a gyakorlatsor?

A csikung önmasszázs gyakorlatsorban benne van az akupresszúra, különböző nyomó, dörzsölő és ütögető technikákkal gyakorolsz hatást az egyes pontokra, végighaladva a meridiánokon. Ez által a test saját energiája aktiválódik, így szervezetünk önerőből képes felvenni a harcot a betegségekkel szemben, és újból harmóniába hoznia magát. Vannak pontok, melyek testünk egy bizonyos részéhez kapcsolódnak, míg más pontok általánosabbak hatásukat tekintve.

Ez a tanfolyam Neked szól, ha

A csikung önmasszázs tudományosan bizonyított élettani hatásai:

Általános egészségmegőrzés

A meridiánrendszer blokktalanítása, segíti a testünkben az energia áramlását, így kevésbé leszünk betegek. 

Alvásproblémák

Amennyiben est végzed a gyakorlatsort, javítja az alvás minőségét. Képesek leszünk átaludni az egész éjszakát. Kipihenten ébredünk. 

Stresszoldás

Az egyes pontok kezelésével oldod a testedben lévő feszültséget. Ezen túl segít a  depresszió és a szorongás oldásában.

Krónikus fájdalmak

Régóta fennálló fájdalmak tudnak csökkenni a csikung önmasszázs gyakorlásának köszönhetően. 

Fáradékonyság

A rendszeres önmasszázs gyakorlása fittebbé és energikusabbá tesz, kevésbé leszel fáradt. 

Ízületi gyulladások

Sok idősödő ember küzd az ízületi fájdalmakkal. A különböző önmasszázs technikákkal javítani tudunk az állapotunkon. 

A kurzusról

Az csikung önmasszázs kurzus megtanítja neked az egyes önmasszázs technikákat. Bepillantást nyerhetsz az akupresszúrába, valamint megismerheted a 14 fő meridiánt. 

Ha még nem tanultál csikungot, akkor is tudod alkalmazni. Ha pedig már ismered ezt az ősi mozgáskultúrát, akkor érdemes megtanulni az önmasszázs technikákat is. 

Mit is kapsz a kurzusban?

A csikung önmasszázs videóban a fejtől indulva kezdjük kezelni az egyes pontokat. Különböző technikákkal haladunk az arcon, fülön, orron át a fej hátsó részén keresztül le a vállakig, majd a kéz és tenyér megfelelő pontjait kezeljük. Ezután a has és hát fontosabb részei jönnek, majd a lábbon lévő meridiánok kezelésével fejezzük be a gyakorlatsort. 

A gyakorlatokat végezheted reggel vagy délutáni, esti órákban. A videó hosszúsága …. perc, mely jó kiegészítője egy csikung gyakorlatnak. 

Rólam

Az én életem is akkor változott meg, amikor megismerkedtem a csikunggal. Számos tanfolyamot elvégeztem a témában, hogy megtanuljam a csikung lényegét. Beépítettem napi rutinomba és már pár hét múlva éreztem jótékony hatását. Hónapok után pedig nem csak az egészségem javult, hanem rálátásom saját problémáimra. Elkezdtem természetgyógyászatot tanulni, kutattam a csikung jótékony hatásait, sok-sok könyvet elolvastam a témában. A természetgyógyászat által megtanultam az összefüggéseket a mozgás, a meridiánok, a hagyományos kínai orvoslás között. Egy olyan belső folyamat indult el bennem, aminek köszönhetően otthagytam egy stresszes munkát, életmódot váltottam, sok mindenre máshogy tekintek, mint azelőtt. Azóta oktatom a csikungot, kineziológiai módszerekkel segítek embereknek. És ami lényeg, hogy egészségesebben, sokkal nagyobb összhangban, egyensúlyban élem az életem. Ha megtanulod a módszert, akkor Neked is segíteni fog a csikung.

Csikung önmasszázs minikurzus jelentkezés!

A lenti gomb segítségével a kurzus a kosaradba kerül. Rányomva a PÉNZTÁR oldalra juszt, ahol az adataidat kell megadni, valamint egy tetszőleges jelszót, amivel majd a zárt felületre tudsz belépni. Ezek után a MEGRENDELÉS ELKÜLDÉSE gombbal tudod véglegesíteni a jelentkezést. Kártyával és átutalással tudsz fizetni. Vagy készpénzben az emailben leírtak szerint. Amint befolyt az összeg, megkapod az örökös hozzáférést az egész anyaghoz. 

Mit kapsz a pénzedért?

 • Leírást az önmasszírozó technikákról
 • Ismertetőt a meridiánrendszerről és a csikungról
 • Főbb akupresszúrás pontok bemutatása
 • Kuponkedvezményt a csikung Start tanfolyamhoz 
 • Valamint kapsz egy … perces gyakorlatsort, melyet videón keresztül tanulhatsz meg, vagy végezheted a videó segítségével. 

Egy teljes testmasszázs kezelés 5-15E forint körül tudsz igénybe venni. Ugyan a kettőt nehéz összehasonlítani, mert más-más az élettani hatásuk.  

De nem is lehet pénzben mérni az egészséget. Úgy gondolom, hogy többszörösen fog megtérülni ez a vásárlás, mert amennyiben használod a tanultakat, olyan változásokat fogsz észrevenni magadon, mint a krónikus fájdalmak megszűnése, jobb alvás, feszültségmentesebb élet. 

Mennyibe kerül a tanfolyam?

9.970 Ft helyett, most csak
8.990 Ft
 • Videó
 • Leírások
 • Kuponkedvezmény
AKCIÓ

További tanfolyamok, videók:

Ha többet szeretnél tudni a csikungról, nézd meg a Start Tanfolyamot!

 1. Több videóban tanulhatod meg a technikákat. Ezekben elmagyarázom a csikung mozdulatok lényegét. Azt, hogy mire figyelj, amikor végezd a gyakorlatokat. Azokat hogyan végezd. Hogyan tudod összehangolni a légzést és a mozgást, mikor és hogyan kell feszíteni az izmokat.
 2. A tanfolyam 8 fejezetből áll, amiken végighaladva megismerkedhetsz a Hagyományos Kínai Orvoslás alapjaival, az Öt elem tanával, a meridiánok szerepével, az akupresszúra alapjaival. Mindezt vídeók, képi és írásos anyag formájában. 
 3. A tanfolyam tartalmazz 1 db egy órás gyakorlatsort, videó formájában, ami az egész testet átmozgatja. A csikung legismertebb és leghatékonyabb mozdulatait találod meg. Ezen videóval begyakorolhatod a mozdulatokat. Ha elfelejtetted őket, bármikor előveheted és ismételheted. De ha le akarod játszani pl tévén és úgy akarsz tornázni, akkor arra is van lehetőséged.
 4. További videó egy 20 perces gyakorlatsort tartalmazz, amit reggelente érdemes végezni, ha nincs sok időd, csak egy jó negyed órád a mozgásra. Ez a videó tartalmazza a 8 brokáttekercs gyakorlatsort, mely a csikung legismertebb mozdulatai, amik teljesen átmozgatnak. Valamint további energizáló gyakorlatokat kapsz ebben a videóban.
 5. A tananyag tartalmazz jó pár leírást, tanácsot a csikung végzésével kapcsolatban. Valamint háttér információkat, hogy mi mindenre jó.
 6. Kapsz egy zenei válogatást, amit ha már magadtól végzed a gyakorlatokat és szeretnéd zenére végezni, akkor legyenek igazi csikung zenéid.

+1 Ráadásként egy meditációs gyakorlatsort (Csung Jüang Csikungból) is kapsz, ha most vásárlod meg a tanfolyamot.