Mit jelent nekem a csikung?

 

 

 

 

 

 

 

Biztosan voltál már úgy, hogy valaminek a birtokába kerültél és annyira örültél neki, hogy mindenkivel meg akartad osztani. Megszereztél egy tárgyat, lett egy új háziállatod, vagy olyan információ, tudás birtokába jutottál, amit szét szerettél volna kürtölni az egész világnak. Ha voltál már így, akkor talán megérted, hogy ez az oldal miért is készült el. Évekkel ezelőtt elkezdtem természetgyógyászatot tanulni. Elsősorban a saját egészségem miatt, másodsorban pedig a fejlődés érzése miatt. Megismertem számos olyan gyógymódot, aminek egy részéről előtte nem is hallottam. Volt ami közelebb állt hozzám, és volt, ami kevésbé. De mindegyik rendszerben megtaláltam a közös kapcsolódási pontot, ennek mentén pedig fel lehetett már állítani a számomra alkalmazható technikákat. Kitanultam a kineziológiát, ami egy olyan fantasztikus módszer, amit minden embernek ismernie kellene. Már az iskolában magunkba kellene szívni. Számos problémát meg lehetne előzni ezzel a tudással. Azon túl, hogy pár egyszerű technikával segíteni lehet a tanulási nehézségeken, rengeteget tanultam a szülő gyermek viszonyáról, a hitrendszerekről és nem utolsó sorban magamról. 

Azt bánom, hogy nem előbb jutottam ezen ismeretek birtokába, mint például mielőtt szülő lettem. Sok mindent máshogy csinálnék mai fejjel. De ezzel szerintem sokan vagyunk így.

A csikunggal való kapcsolatom régebbi, egy igaz szerelem. Talán nem mindenki tudja, hogy több fajta csikung is létezik. Van a lassú mozgásos és a meditációs csikung. Bár így nagyon leegyszerűsítettem. Mindkettőt lehet idehaza tanulni. A közös bennük a preventív egészség megőrzés. Csak más úton juttatnak el minket a célhoz. Saját magamon tapasztaltam jótékony hatását ezen több ezer éves mozgásformának. Amit annyira megszerettem, hogy nincs nap, hogy ne gyakorolnám. Megfogott a könnyedsége, az egyszerűsége, hogy nem kell beleizzadni, nem jár fájdalommal, sérüléssel. Viszont ugyanúgy fitten tart, emeli az energia szintet, erősít nem csak lelkileg, hanem fizikálisan is. Ami a legjobb a módszerben, hogy elkerülnek a betegségek.

Sok minden együttes hatása volt ugyan, de meggyőződésem, hogy a fentiek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy egy jó fizető, vezetői állást feladjak. Előbbre került az életemben az egészség, a mindennapi vitalitás, a „jól akarom érezni magam a bőrömben” gondolat. Azaz nem úgy tölteni a napjaim, hogy nem élvezem azokat, nem azt csinálom, amit szeretnék. Sokszor nehéz változtatni, meglépni sorsfordító döntéseket, viszont ezek erősebbé tesznek minket. A legtöbb esetben valami új és jó fog érni. Így volt ez velem is.

Olyan tudás birtokába jutottam amit, mint a bevezetőben is írtam, meg szerettem volna osztani mindenkivel. Így az évek alatt megszerzett tudásomat igyekszem átadni másoknak is, segíteni annak, aki igényli, akár kineziológiai módszerekkel, akár a csikunggal, melyet népszerűsítek oktatások, közös gyakorlások által. Így jött ezen oldal ötlete is. Szeretném, ha mindenki megismerhetné azokat a technikákat, amik segítenek a stressz levezetésében, egy egészségesebb élet kialakításában. Mert ehhez mindenkinek joga van, még Neked is!

Az oldalon található írások, videók bárkinek tudnak segíteni, aki szeretne jobban lenni. Kidolgoztam rövidebb és hosszabb tanfolyamokat, egyesítve a kineziológiai és a csikung gyakorlatokat. Mindezt egy kényelmes, online módszerrel adom át. Így olyan ütemben tanulható meg, ahogy az időd engedi. Nem kell máshoz alkalmazkodni, nem kell hétvégéket rááldozni, utazni, sok pénzt költeni.

Ha mindig is meg akartad tanulni a csikungot, csak nem volt alkalmas tanfolyam, időd, energiád, akkor jó helyen jársz. Vágj bele, tarts velem.

Ha szeretnél jobban megismerni, a gombra kattintva megteheted.