Napi csikung rutin – Fa

Csikungozz oktatóval. Mintha egy foglalkozáson lennél, azzal a különbséggel, hogy nem kell kimozdulnod otthonról.

9 970 Ft

Leírás

Szeretnél csikungozni? Nem akarsz hosszabb időt fordítani a tanulására. Csak a mozgás érdekel? Szereted, ha vezetik a kezed? Ez a csikung gyakorlatsor átmozgatja a fa elemhez tartozó testrészeket, szerveket, meridiánokat. Gyakorlása megújít, erőt ad, mentesít a fáradtságtól. Ez a videó olyan, mintha egy edzővel dolgoznál. Nincs más dolgod, mint követni a videóban látottakat, hallottakat. Nem kell kimozdulnod otthonról, csak előveszed és „együtt tornázunk”. Ez a videó az öt elem tana szerinti Fa elem jegyében összeszedett mozdulatokat tartalmazza. Ajánlott tavasszal a reggeli órákban végezni.

Kinek ajánlom?

Mint minden, ami az öt elem tanáról szól, körforgásban van egymással. Erősítik, és kontrollálják egymást az elemek. A fa elem gyakorlatai a türelem és a bőkezűség érzését erősítik. Amikor a fa gyakorlatait végzed, a jóság és a kitartás járja át tested és lelked. Rugalmasabb leszel és jobban tudsz azonosulni mások problémájával. Eltűnik belőled a harag és bosszúság.

A Fa elem Yang szerve a máj és a Yin szerve az epehólyag.

A Máj biztosítja az energia szabad áramlását a testben. A Máj felel a védelemért, az előrelátásért, a tervezésért, a felszabadításért. Az Epehólyag a dolgok működésbe hozásáért, a döntésekért, a cselekvés elkezdéséért, valamint a fej energiájának kontrolljáért felelős. A keleti orvoslás szerint, a fej összefügg a két hólyaggal: az epe- és a húgyhólyaggal. Akik májproblémákkal szenvednek, általában fejfájásban is. Akinek vese- és húgyhólyagproblémája van, hajlamosak a migrénre. A Fa-szervek a szemen keresztül tartják a kapcsolatot a külvilággal. Vagyis a HKO szerint a máj tükre a szem. Ha gondok vannak a szemeddel, de a szemész nem talál magyarázatot, vizsgáld meg a májadat. De a máj működése egyenes hatással van a gyomor működésére is.

Mikor alkalmazd ezt a gyakorlatsort, azaz a Fa gyakorlatsor legfontosabb hatásai:

 • Elmulasztja a migrénes fejfájást
 • Javítja a látást
 • Gyomorpanaszok esetén is hatásos
 • Erősíti az ízületeket, ínakat, szalagokat
 • Táplálja a szívet
 • Megelőzheti az epepanaszokat
 • Csökkenti a vércukorszintet
 • Erősíti a hátat

Mit kapsz a pénzedért?

 • 1 darab videót a helyes csikung légzésről
 • 1 darab videót, melynek időtartam: 19 perc (ez tartalmazza a fa gyakorlatsort)
 • Elméleti leírásokat

Mivel a fa évszaka a tavasz, ezen időszak alatt ajánlott többször végezni ezt a gyakorlatsort.

Időtartam: 19 perc.

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Napi csikung rutin – Fa” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az online tanfolyamokról

Számokban

Több, mint ezer ember végezte el az ingyenes mini csikung tanfolyamot. Több, mint 400 pozitív visszajelzést kaptak a tanfolyamok.

Örökös hozzáférés

A honlapon örökös hozzáférést kapsz a tanfolyamokhoz, minikurzusokhoz. Bármikor bejelentkezhetsz és a saját ritmusodban tanulhatsz.

Tanácsadás

Mind a honlapon, mind a közösségi felületeken és emailben is elérhető vagyok. Ha valami nem világos, akkor kérdezz nyugodtan, nem vagy magadra hagyva.

Minőség, garancia

A tanfolyamok, minikurzusok úgy lettek felépítve, hogy kellő ismeretet és tudást adjanak át. Garanciát jelent a több száz pozitív visszajelzés.