REJTEK

Csikung tábor

2024...

Elvonulás a Zalában

Csikung életmód tábor Lispeszentadorján

Elsősorban kezdőknek és újrakezdőknek ajánlom. Egy hosszú hétvége alkalmával, távol a város zajától, oktató segítségével tanulhatsz a dinamikus csikungról, az öt elem jegyében. 

A helyszín:

Rejtek vendégház

Magyarország délnyugati csücskében, a horvát-szlovén határ mentén egy gyönyörű, barátságos, befogadó táj bújik meg. Felfedezetlen, varázslatos vidék ez: a szelíd természet, a béke és nyugalom birodalma, mely minden idelátogató számára feledhetetlen élményt nyújt.

Bővebben a panzióról a képre kattintva olvashatsz. 

A tábor időpontja: szervezés alatt

A tábor díja: ...

A fenti költség megában foglalja a programokat, a szállást és a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora). 

A tábor programja:

HAMAROSAN…

Fontosabb információk:

Bárki, akit érdekel ez a mozgásforma és szeretné jobban megismerni. Mindegy, hogy még nem vett részt tanfolyamon, vagy már igen. 

Családias légkört szeretnénk. Ezért maximum 20 fő vehet részt a táborban. Akik a leggyorsabban jelentkeznek, azokkal fogunk talkálkozni. 

A lenti űrlap kitöltésével tudsz előzetesen jelentkezni. 

Autóval az M7-es autópályáról a 224-es kijárón kell lehajtani Becsehely felé. Innen alsóbbrendű úton haladunk Lispeszentadorján felé.  

Google térkép.

Autóbusszal vagy vonattal Nagykanizsáig innen busszal Bázakerettyéig, itt átszállás Lispeszentadorján fele.

Egyéb lehetőségek:

Igény esetén tudunk transzfert rendelni Nagykanizsára (max 7 fő). Ennek költségét a szállásadónál kell majd rendezni. 

A szállásunk a Rejtek nevezetű panzióban lesz. 

A tábor díja magában foglalja az összes programot, valamint a két éjszaka szállás díját. A szobák 2-3-4 személyesek. Szobabeosztás a tábor helyszínén. 

Az árban benne van 4 melegétkezés (ebéd és vacsora) és két reggeli. 

A fenti ár egy előzetes ár, ami extra inflációs helyzet esetén emelkedhet.

Ami nincs benne a fenti díjban:

 • utazási költségek
 • saját italfogyasztásod (kávé, üdítő, stb.)
 • Idegenforgalmi adó
 • Transzfer költsége

Elsősorban az onlinecsikung oldalán található gyakorlatokat ismerheted meg, a dinamikus csikunggal fogunk foglalkozni. Kevés elmélet mellett, sok gyakorlással tudsz elmélyülni a wai dan csikungban. Oktató segítségével tanulsz a helyes légzésről, a képzelettársításról, a mozdulatokról, az öt elem tanáról. Sok olyan gyakorlat fogsz végezni, amiket az online tanfolyamon is megtanulhattál, de a fő gyakorlatok, amiket tanulni fogsz még nem érhetők el a honlapon. Így azoknak is nyújt érdekességet a tábor, akik már elvégezték a Start tanfolyamot.

Semmi különleges felszerelést nem kell hozni a táborba. Mivel ősz elején lesz megrendezve, ezért réteges ruházat ajánlott, amiben könnyen tudsz mozogni. Egyik délután lesz szabad program, melynek keretében kerékpározni vagy túrázni fogunk. Ehhez hozz magaddal megfelelő ruházatot és cipőt. Jó időben a szabadban fogunk gyakorolni, rossz idő esetén teremben. A benti gyakorlatokat kényelmes cipőben fogjuk végezni. 

A panzióban teljes elláttással leszünk, üdítő, víz vásárolható, a legközelebbi bolt 1,5 km van. Ennek megfelelően hozz magaddal folyadékot. 

Amennyiben valamiért nem tudsz eljönni, nem áll módomban visszafizetni a már befizetett összeget. (Ennek fő oka, hogy le kell kötnöm a szállodát, ami nekem is pénzbe kerül.) Az első 20 jelentkező tud majd reszt venni a táborban. A többiek várólistára kerülnek. Amennyiben visszamondás lesz és van várólistás, aki a helyedre belép, akkor tudom csak visszautalni a foglalást. Így kérlek akkor jelentkezz, ha biztosan el tudsz jönni.

Rólam

Lakatos István csikung oktató

Az én életem is akkor változott meg, amikor megismerkedtem a csikunggal. Számos tanfolyamot elvégeztem a témában, hogy megtanuljam a csikung lényegét. Beépítettem napi rutinomba és már pár hét múlva éreztem jótékony hatását. Hónapok után pedig nem csak az egészségem javult, hanem rálátásom saját problémáimra. Elkezdtem természetgyógyászatot tanulni, kutattam a csikung jótékony hatásait, sok-sok könyvet elolvastam a témában. A természetgyógyászat által megtanultam az összefüggéseket a mozgás, a meridiánok, a hagyományos kínai orvoslás között. Egy olyan belső folyamat indult el bennem, aminek köszönhetően otthagytam egy stresszes munkát, életmódot váltottam, sok mindenre máshogy tekintek, mint azelőtt. Azóta oktatom a csikungot, alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként dolgozom. És ami lényeg, hogy egészségesebben, sokkal nagyobb összhangban, egyensúlyban élem az életem. Ha megtanulod a módszert, akkor Neked is segíteni fog a csikung.

JELENTKEZÉS

Jelenleg a következő táborunkra tudsz előzetesen jelentkezni. A tábor időpontja még szervezés alatt van. Várhatóan 2024 tavaszán lesz.  

A küldés gomb megnyomásával elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat. 

A csikung tudományosan bizonyított élettani hatásai:

Magas vérnyomás

A csikung gyakorlása hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

Alvásproblémák

Főleg az esti órákban végzett csikung javítja az alvás minőségét. Képesek leszünk átaludni az egész éjszakát. Kipihenten ébredünk. 

Stresszoldás

A csikung önmagában is nagyon jó stresszoldó. Ezen túl segít a  depresszió és a szorongás oldásában.

Krónikus fájdalmak

Régóta fennálló fájdalmak tudnak csökkeni a csikung gyakorlásának köszönhetően. 

Immunrendszer erősítése

Rendszeres csikunggal erősítjük az immunrendszerünket. Ez által ritkában fogunk megbetegedni. 

Daganatos betegségek

A rosszindulató daganatos megbetegedésekből való felépülést támogatja, rendszeres gyakorlással meg is előzhetjük a rákot. 

Hangulatfilm a Lispeszentadorjáni csikung táborról:

Hangulatfilm a Somogyi csikung táborról:

Hangulatfilm az őszi csikung táborról:

Hangulatfilm a tavaszi csikung táborról:

Ahogy a táborlakók látták:

Ehhez az oldalhoz 24 komment érkezett

 1. Pásztor Józsefné

  Immár itthon…..Sajnálatomra nagyon gyorsan véget ért a program.Rengeteg szinvonalas előadásban és gyakorlásban volt részünk.Tényleg gyönyőrű,-sőt káprázatos a helyszin.Tisztaság,béke és csend fogadott.Mivel senkit sem ismertem (Istvánra persze könnyű volt ráismerni) kissé megszeppenten teltek a kezdő percek.A szobákat elfoglaltuk,tanulgattuk egymás nevét és rögtön fejest ugrottunk a tanulásba.Volt anyag bőven,néha el is vesztem a információ tengerében,de István mindent érthetően és aprólékosan elmagyarázott,- majd rögtön be is gyakoroltuk a tanultakat.Az ismeretek átadása és a gyakorlatok kivitelezésének segitése – amit interneten keresztül képtelenség megtanulni – végül egy otthon hibátlanul kivitelezhető gyakorlatsorrá állt össze.Oktatónk fáradhatatlanul adta át tudását és a századik kérdésre is kimeritő választ kaptunk.Anett a háttérben csendesen megbújva segitette mindenben a társaságot.Az ellátásunk remek volt,házigazdáink mindenben iparkodtak hiánytalanul élvezetessé és vidámmá tenni az ott töltött időt.Nem hezitáltam hogy belevágjak e,de a tapasztalataim arra sarkallnak,hogy ezt folytatnom kell.Köszönöm mindenkinek,hogy köztetek lehettem ezen a tartalmas hétvégén!

  1. Szauerné Dávid Marianna

   Szia Erzsi! Köszönöm, hogy ilyen jól megfogalmaztad azt, amit én is gondolok a táborról. Örülök, hogy megismertelek, /sajnálom, hogy nem tudtam elbúcsúzni/. A teljes képhez te is kellettél! Puszi

   1. Erzsi

    Szia Marianna! Fantasztikus társaságba kerültünk- legközelebb remélem alkalmunk lesz egy mélyebb megismerésre is. puszi

 2. Kovács Adrienn

  Kedves Judit!

  A transzfer lehetőség nincs elvetve, úgy tudom. Ha hárman vagyunk, én ebben az esetben is igényt tartanék Nagykanizsától a tábor helyig korábban jelzett transzferre.
  En Győr mellől indulok reggel, így a 12.44- es nagykanizsai érkezést követően tudok csatlakozni a transzferes csapathoz.

  1. Nádasdi Judit

   Kedves Adrienn!
   Szervezzük, transzfer 3-an vagy autóval Nagykanizsától.. Írj a email címemre!
   email címem:
   judit.nadasdi@gmail.com
   üdv., Judit

 3. Szauerné Dávid Marianna

  Közben megnéztem a buszokat Lispeszentadorján felé, semmivel nem lennénk előrébb, mivel nem érnénk el a korábbi buszt

 4. Szauerné Dávid Marianna

  Kedves Judit! Megy egy vonat a Déliből 7:35-kor is, ami 10:44-kor érkezik Nagykanizsára . Szerintem jobb lenne azzal menni, mert különben késő délután érünk oda

  1. Kovács Adrienn

   Kedves Mariann!
   Sajnos en ezt a korabbi vonatot nem érem el.
   A 12.44 – kor érkező vonat az, amihez a transzfert igénybe tudnám venni.

   1. Szauerné Dávid Marianna

    Szia Adrienn! Én is a 12:44-es vonattal megyek. Hárman vagyunk továbbra is. Az e-mail címem: dmarianna2@gmail.com

   2. Szauerné Dávid Marianna

    Szia Adrienn! Én is a 12:44-es vonattal megyek. Hárman vagyunk továbbra is. Az e-mail címem: dmarianna2@gmail.com

 5. Kovács Adrienn

  Kedves Judit!
  Terveim szerint én is Nagykanizsára erkeznék Budapestről 12.44- kor. Innen szeretném igénybe venni a transzfert.
  Sikerült már neked megszervezni az autós segítséget, ami elvinne minket a táborhelyre?
  Üdvözlettel:
  Kovács Adrienn

  1. Szauerné Dávid Marianna

   Szia Adrienn! Ezek szerint már hárman lennénk a transzferre. De már csak 2 hét van az utazásig és úgy látom, hogy nem nagyon mozdul előre semmi

   1. Lakatos István

    Kedves Táborlakók! Aki még vonattal érkezne Budapest felől, kérem jelezze. Amennyiben egyedül jössz autóval és szívesen elhozol pár társad, akkor azt is kérlek jelezd, hogy az utazást tudjuk szervezni. Köszönettel: István

  2. Nádasdi Judit

   Kedves Adrienn, úgy látom eddig 3-an vagyunk, az is jobb, mint a 2 fő. Ha már legalább 4-en lennénk az nekem ideális lenne. Én is azzal a vonattal mennék, ami 13 óra előtt érkezik.
   üdv , Judit

   1. Pásztor Józsefné

    Immár itthon…..Sajnálatomra nagyon gyorsan véget ért a program.Rengeteg szinvonalas előadásban és gyakorlásban volt részünk.Tényleg gyönyőrű,-sőt káprázatos a helyszin.Tisztaság,béke és csend fogadott.Mivel senkit sem ismertem (Istvánra persze könnyű volt ráismerni) kissé megszeppenten teltek a kezdő percek.A szobákat elfoglaltuk,tanulgattuk egymás nevét és rögtön fejest ugrottunk a tanulásba.Volt anyag bőven,néha el is vesztem a információ tengerében,de István mindent érthetően és aprólékosan elmagyarázott,- majd rögtön be is gyakoroltuk a tanultakat.Az ismeretek átadása és a gyakorlatok kivitelezésének segitése – amit interneten keresztül képtelenség megtanulni – végül egy otthon hibátlanul kivitelezhető gyakorlatsorrá állt össze.Oktatónk fáradhatatlanul adta át tudását és a századik kérdésre is kimeritő választ kaptunk.Anett a háttérben csendesen megbújva segitette mindenben a társaságot.Az ellátásunk remek volt,házigazdáink mindenben iparkodtak hiánytalanul élvezetessé és vidámmá tenni az ott töltött időt.Nem hezitáltam hogy belevágjak e,de a tapasztalataim arra sarkallnak,hogy ezt folytatnom kell.Köszönöm mindenkinek,hogy köztetek lehettem ezen a tartalmas hétvégén!

  3. Nádasdi Judit

   Kedves Adrienn, én is úgy látom hogy még mindig 3-an vagyunk, az is jobb, mint a 2 fő. Ha már 4-en lennénk az nekem ideális lenne. Én is azzal a vonattal mennék, ami 12.44-kor érkezik.
   üdv , Judit

   1. Kovács Adrienn

    Kedves Judit!
    Nekem is csak a 12.44- kor érkező vonat jó. Sajnos a korabbi vonatot én nem érem el.

 6. Szauerné Dávid Marianna

  Szia Judit! Az este írtam neked, de most eltűnt. Akkor nem láttad gondolom. Szóval én is szeretném a transzfert igénybe venni. Szauerné Dávid Marianna vagyok

  1. Nádasdi Judit

   Kedves Mariann, én is úgy látom hogy még mindig 3-an vagyunk, az is jobb, mint a 2 fő. Ha már 4-en lennénk az nekem ideális lenne. Én is azzal a vonattal mennék, ami 12.44-kor érkezik.
   üdv , Judit

 7. Báthory István

  Sziasztok!
  Úgy alakult, hogy üres autóval megyek Őrbottyánból péntek reggel. Ha bárkit érdekel 06203490545 számon nyugodtan keressen.
  Üdv, Pisti

 8. Surányiné Horváth Tünde

  Sziasztok.
  Szívesen Zolival 2 főt el rudunk vinni magunkkal Budapest és környékéről ha bárkit érdekel a 0620 406 5856
  Telefon számon bátran keressen..
  Tündi Zoli

 9. Magyar Móni

  Közel 3 éve ismerkedtem meg a csikung világával. Maximalista lévén az életemben igyekeztem mindent jól csinálni, szinte minden területen. De tudjuk, hogy ez lehetetlen! Szétapróztam magam. Mivel mindenhol a
  100 % -ot akartam nyújtani kimerültem, elfáradtam. Mindig sportoltam, jógaztam. A testem folytonos készültségben volt. A rohanó világunkban beleestem abba a csapdába, hogy hajtottam magam, hiszen beteg nem lehetek, menni, menni előre. Ahogy betöltöttem a 40 évet kezdtek elő jönni a túlhajtásból eredő testi problémák. Munka közben is éreztem, hogy nehezebben tudom végezni a feladataimat. Begyulladt a vállam, de nem törődtem a testem jelzéseivel, dolgoztam tovább. Meg lett a következménye, részleges vállszalag szakadás! Így kb. 1 év lassú rehabilitáció várt rám. A jógát sem tudtam csinálni, valami olyan kellett, ahol nincs akkora szükség fizikai erőre a testgyakorlatokhoz. Ekkor találtam rá a csikungra. Azóta is hálás vagyok Istvánnak, mert megtanította a helyes levegővételt. A helyes testtartást, és hogyan tudom pontosan kivitelezni a gyakorlatokat Volt szerencsém nem csak online gyakorolni, hanem eljutni, két István által tartott táborba. Ahol 27 kedves, mosolygós, motivált emberrel együtt gyakorolhattam, élhettem meg a csikungot! Fantasztikus volt!! Azóta minden nap gyakorlom, a csikunggal kezdem a napomat. Tudom, hogy a vállsérülésem ennek a mozgás formának köszönhetően jött teljesen rendbe. A csikung tökéletes prevenció, érdemes elkezdeni minél korábban.
  Hálás szívvel gondolok Istvánra, aki nagyszerű ember, türelmes tanító. Köszönöm.

 10. Csatlós Lászlóné Csicsi

  Arra a kérdésedre, hogy hogyan éreztem magam itt Somogyvámoson a CSI-KUNG táborban, röviden lehet válaszolni, nagyon jól.
  Minden feltétel biztosított volt ahhoz, hogy 100%-ban meg legyek elégedve és feltöltődve boldogan menjek haza, ahol újult erővel folytathatom a hétköznapjaimat.
  Először is gyönyörű környezet fogadott, a szállásunk kifogástalan volt , az ellátástól egy kicsit féltem, mert vegetáriánus étkezés volt meghirdetve, de ez is a vártnál sokkal jobb volt.
  Mivel csi-kung táborban vettem részt ezért a csikungozást szeretném kiemelni és bővebben írni róla.
  Bevallom őszintén, mivel fájós lábbal és hasi sérvvel indultam, féltem egy kicsit hogy –hogy is tudom végig csinálni a három napot, de sikerült és ezért nagyon boldog vagyok. Sikerült elsajátítani és végig csinálni az öt állat gyakorlatsort. Az igazat megvallva Istvánnak sokszor feladtam a leckét, mert számomra nem is voltak olyan könnyűek a gyakorlatok, de Ő türelmesen átsegített a nehézségeken és addig nem ment el mellőlem amíg a mozdulatokat be nem tanultam.
  Gyönyörű környezetben a domb tetején szép napsütésben végeztük a gyakorlatokat, a távolban a Krisna völgy pompázott a csodálatos fáival.
  Büszke vagyok magamra, hogy az előrehaladott korom és bajaim ellenére végigcsináltam a 3 nap gyakorlatait. Ezt a csodálatos érzést kívánom, hogy minél többen éljétek át.
  Még csak annyit szeretnék a végén elmondani, hogy az István által összeállított Öngyógyító Tudástáron keresztül ismerkedtem meg a Wai Dan Csikunggal amit mindenkinek szeretettel ajánlok! Ebben nagyon sok csikung videó és elméleti anyag megtalálható mellyel mindenki számára biztosított az egészséges hosszú élet, persze csak akkor ha éltek a lehetőséggel és beépítitek a mozgást a mindennapjaitokba.
  Még egyszer nagyon szépen köszönöm Anettnek és Istvánnak ezt a csodálatos három napot!

 11. Németh Ildikó

  Hálásan köszönöm ezt a fantasztikus hétvégét! Gyönyörű környezetben, remek csapat tagjaként nagyon sokat tanultam! Családias hangulat, jó szervezés, remek programok jellemezték ezt a két napot. Remélem, a következő tábornak is résztvevője leszek!

Vélemény, hozzászólás?