REJTEK

Csikung tábor

2023.09.01-03.

Tavaszi elvonulás

Csikung életmód tábor Lispeszentadorján

Elsősorban kezdőknek és újrakezdőknek ajánlom. Egy hosszú hétvége alkalmával, távol a város zajától, oktató segítségével tanulhatsz a dinamikus csikungról, az öt elem jegyében. 

A helyszín:

Rejtek vendégház

Magyarország délnyugati csücskében, a horvát-szlovén határ mentén egy gyönyörű, barátságos, befogadó táj bújik meg. Felfedezetlen, varázslatos vidék ez: a szelíd természet, a béke és nyugalom birodalma, mely minden idelátogató számára feledhetetlen élményt nyújt.

Bővebben a panzióról a képre kattintva olvashatsz. 

A tábor időpontja: 2023.09.01-03.

A tábor díja: 55.000 Ft

A fenti költség megában foglalja a programokat, a szállást és a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora). Ez a költség egy kalkulált díj, ami változhat a szállásadó által, amennyiben a jelenlegi gazdasági helyzetben jelentősen emelkednek az árak. 

A tábor programja:

1. nap

13.00-   Érkezés, szállás elfoglalása

14.30-   Tábornyitó

15.30-   Szünet

15.45-   Bevezetés a csikungba

17.30-   Szünet

17.45-   Közös csikung gyakorlás

18.30-   Vacsora

20.00-  Tábortűz, beszélgetés

2. nap

7.15-     Közös csikung gyakorlás

8.00-    Reggeli

9.30-    Csikung elmélet és gyakorlás

11.00-    Szünet

11.15-     5 elem gyakorlatok

12.30-   Ebéd

14.00-   Túra a környéken

16.30-   5 elem gyakorlatok

17.30-    Közös esti csikung gyakorlás

18.30-    Vacsora

20.00-   Esti beszélgetés

3. nap

7.15-     Közös csikung gyakorlás

8.00-    Reggeli

9.30-    5 elem gyakorlatai

11.00-    Szünet

11.15-     Csikung életmód

12.30-   Ebéd

14.00-   Táborzárás

15.00-   Hazautazás

Fontosabb információk:

Bárki, akit érdekel ez a mozgásforma és szeretné jobban megismerni. Mindegy, hogy még nem vett részt tanfolyamon, vagy már igen. 

Családias légkört szeretnénk. Ezért maximum 20 fő vehet részt a táborban. Akik a leggyorsabban jelentkeznek, azokkal fogunk talkálkozni. 

A lenti űrlap kitöltésével, vagy a kiküldött emailre válaszolva. A jelentkezéseket 2023.02.28-ig fogadjuk.  Akik már előregisztráltak, azok elsőbbséget élveznek. Van várólista, ha valaki visszamondja, akkor, aki várólistán van, az tud jönni helyette.

Autóval az M7-es autópályáról a 224-es kijárón kell lehajtani Becsehely felé. Innen alsóbbrendű úton haladunk Lispeszentadorján felé.  

Google térkép.

Autóbusszal vagy vonattal Nagykanizsáig innen busszal Bázakerettyéig, itt átszállás Lispeszentadorján fele.

Igény esetén tudunk transzfert rendelni Nagykanizsára (max 7 fő). Ennek költségét a szállásadónál kell majd rendezni. 

A szállásunk a Rejtek nevezetű panzióban lesz. 

A tábor díja magában foglalja az összes programot, valamint a két éjszaka szállás díját. A szobák 2-3-4 személyesek. Szobabeosztás a tábor helyszínén. 

Az árban benne van 4 melegétkezés (ebéd és vacsora) és két reggeli. 

A fenti ár egy előzetes ár, ami extra inflációs helyzet esetén emelkedhet.

Ami nincs benne a fenti díjban:

 • utazási költségek
 • saját italfogyasztásod (kávé, üdítő, stb.)
 • Idegenforgalmi adó
 • Transzfer költsége

Elsősorban az onlinecsikung oldalán található gyakorlatokat ismerheted meg, a dinamikus csikunggal fogunk foglalkozni. Kevés elmélet mellett, sok gyakorlással tudsz elmélyülni a wai dan csikungban. Oktató segítségével tanulsz a helyes légzésről, a képzelettársításról, a mozdulatokról, az öt elem tanáról. Sok olyan gyakorlat fogsz végezni, amiket az online tanfolyamon is megtanulhattál, de a fő gyakorlatok, amiket tanulni fogsz még nem érhetők el a honlapon. Így azoknak is nyújt érdekességet a tábor, akik már elvégezték a Start tanfolyamot.

Semmi különleges felszerelést nem kell hozni a táborba. Mivel tavasszal lesz megrendezve, ezért réteges ruházat ajánlott, amiben könnyen tudsz mozogni. Egyik délután lesz szabad program, melynek keretében kerékpározni vagy túrázni fogunk. Ehhez hozz magaddal megfelelő ruházatot és cipőt. Jó időben a szabadban fogunk gyakorolni, rossz idő esetén teremben. A benti gyakorlatokat kényelmes cipőben fogjuk végezni. 

A panzióban teljes elláttással leszünk, üdítő, víz vásárolható, a legközelebbi bolt 1,5 km van. Ennek megfelelően hozz magaddal folyadékot. 

Amennyiben valamiért nem tudsz eljönni, nem áll módomban visszafizetni a már befizetett összeget. (Ennek fő oka, hogy le kell kötnöm a szállodát, ami nekem is pénzbe kerül.) Az első 20 jelentkező tud majd reszt venni a táborban. A többiek várólistára kerülnek. Amennyiben visszamondás lesz és van várólistás, aki a helyedre belép, akkor tudom csak visszautalni a foglalást. Így kérlek akkor jelentkezz, ha biztosan el tudsz jönni.

Rólam

Lakatos István csikung oktató

Az én életem is akkor változott meg, amikor megismerkedtem a csikunggal. Számos tanfolyamot elvégeztem a témában, hogy megtanuljam a csikung lényegét. Beépítettem napi rutinomba és már pár hét múlva éreztem jótékony hatását. Hónapok után pedig nem csak az egészségem javult, hanem rálátásom saját problémáimra. Elkezdtem természetgyógyászatot tanulni, kutattam a csikung jótékony hatásait, sok-sok könyvet elolvastam a témában. A természetgyógyászat által megtanultam az összefüggéseket a mozgás, a meridiánok, a hagyományos kínai orvoslás között. Egy olyan belső folyamat indult el bennem, aminek köszönhetően otthagytam egy stresszes munkát, életmódot váltottam, sok mindenre máshogy tekintek, mint azelőtt. Azóta oktatom a csikungot, alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként dolgozom. És ami lényeg, hogy egészségesebben, sokkal nagyobb összhangban, egyensúlyban élem az életem. Ha megtanulod a módszert, akkor Neked is segíteni fog a csikung.

JELENTKEZÉS

A lenti űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a táborba. A jelentkezéseket sorrendben kezeljük. 

A csikung tudományosan bizonyított élettani hatásai:

Magas vérnyomás

A csikung gyakorlása hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

Alvásproblémák

Főleg az esti órákban végzett csikung javítja az alvás minőségét. Képesek leszünk átaludni az egész éjszakát. Kipihenten ébredünk. 

Stresszoldás

A csikung önmagában is nagyon jó stresszoldó. Ezen túl segít a  depresszió és a szorongás oldásában.

Krónikus fájdalmak

Régóta fennálló fájdalmak tudnak csökkeni a csikung gyakorlásának köszönhetően. 

Immunrendszer erősítése

Rendszeres csikunggal erősítjük az immunrendszerünket. Ez által ritkában fogunk megbetegedni. 

Daganatos betegségek

A rosszindulató daganatos megbetegedésekből való felépülést támogatja, rendszeres gyakorlással meg is előzhetjük a rákot. 

Hangulatfilm a Lispeszentadorjáni csikung táborról:

Hangulatfilm a Somogyi csikung táborról:

Hangulatfilm az őszi csikung táborról:

Hangulatfilm a tavaszi csikung táborról:

Ahogy a táborlakók látták:

Ehhez az oldalhoz 5 komment érkezett

 1. Báthory István

  Sziasztok!
  Úgy alakult, hogy üres autóval megyek Őrbottyánból péntek reggel. Ha bárkit érdekel 06203490545 számon nyugodtan keressen.
  Üdv, Pisti

 2. Surányiné Horváth Tünde

  Sziasztok.
  Szívesen Zolival 2 főt el rudunk vinni magunkkal Budapest és környékéről ha bárkit érdekel a 0620 406 5856
  Telefon számon bátran keressen..
  Tündi Zoli

 3. Magyar Móni

  Közel 3 éve ismerkedtem meg a csikung világával. Maximalista lévén az életemben igyekeztem mindent jól csinálni, szinte minden területen. De tudjuk, hogy ez lehetetlen! Szétapróztam magam. Mivel mindenhol a
  100 % -ot akartam nyújtani kimerültem, elfáradtam. Mindig sportoltam, jógaztam. A testem folytonos készültségben volt. A rohanó világunkban beleestem abba a csapdába, hogy hajtottam magam, hiszen beteg nem lehetek, menni, menni előre. Ahogy betöltöttem a 40 évet kezdtek elő jönni a túlhajtásból eredő testi problémák. Munka közben is éreztem, hogy nehezebben tudom végezni a feladataimat. Begyulladt a vállam, de nem törődtem a testem jelzéseivel, dolgoztam tovább. Meg lett a következménye, részleges vállszalag szakadás! Így kb. 1 év lassú rehabilitáció várt rám. A jógát sem tudtam csinálni, valami olyan kellett, ahol nincs akkora szükség fizikai erőre a testgyakorlatokhoz. Ekkor találtam rá a csikungra. Azóta is hálás vagyok Istvánnak, mert megtanította a helyes levegővételt. A helyes testtartást, és hogyan tudom pontosan kivitelezni a gyakorlatokat Volt szerencsém nem csak online gyakorolni, hanem eljutni, két István által tartott táborba. Ahol 27 kedves, mosolygós, motivált emberrel együtt gyakorolhattam, élhettem meg a csikungot! Fantasztikus volt!! Azóta minden nap gyakorlom, a csikunggal kezdem a napomat. Tudom, hogy a vállsérülésem ennek a mozgás formának köszönhetően jött teljesen rendbe. A csikung tökéletes prevenció, érdemes elkezdeni minél korábban.
  Hálás szívvel gondolok Istvánra, aki nagyszerű ember, türelmes tanító. Köszönöm.

 4. Csatlós Lászlóné Csicsi

  Arra a kérdésedre, hogy hogyan éreztem magam itt Somogyvámoson a CSI-KUNG táborban, röviden lehet válaszolni, nagyon jól.
  Minden feltétel biztosított volt ahhoz, hogy 100%-ban meg legyek elégedve és feltöltődve boldogan menjek haza, ahol újult erővel folytathatom a hétköznapjaimat.
  Először is gyönyörű környezet fogadott, a szállásunk kifogástalan volt , az ellátástól egy kicsit féltem, mert vegetáriánus étkezés volt meghirdetve, de ez is a vártnál sokkal jobb volt.
  Mivel csi-kung táborban vettem részt ezért a csikungozást szeretném kiemelni és bővebben írni róla.
  Bevallom őszintén, mivel fájós lábbal és hasi sérvvel indultam, féltem egy kicsit hogy –hogy is tudom végig csinálni a három napot, de sikerült és ezért nagyon boldog vagyok. Sikerült elsajátítani és végig csinálni az öt állat gyakorlatsort. Az igazat megvallva Istvánnak sokszor feladtam a leckét, mert számomra nem is voltak olyan könnyűek a gyakorlatok, de Ő türelmesen átsegített a nehézségeken és addig nem ment el mellőlem amíg a mozdulatokat be nem tanultam.
  Gyönyörű környezetben a domb tetején szép napsütésben végeztük a gyakorlatokat, a távolban a Krisna völgy pompázott a csodálatos fáival.
  Büszke vagyok magamra, hogy az előrehaladott korom és bajaim ellenére végigcsináltam a 3 nap gyakorlatait. Ezt a csodálatos érzést kívánom, hogy minél többen éljétek át.
  Még csak annyit szeretnék a végén elmondani, hogy az István által összeállított Öngyógyító Tudástáron keresztül ismerkedtem meg a Wai Dan Csikunggal amit mindenkinek szeretettel ajánlok! Ebben nagyon sok csikung videó és elméleti anyag megtalálható mellyel mindenki számára biztosított az egészséges hosszú élet, persze csak akkor ha éltek a lehetőséggel és beépítitek a mozgást a mindennapjaitokba.
  Még egyszer nagyon szépen köszönöm Anettnek és Istvánnak ezt a csodálatos három napot!

 5. Németh Ildikó

  Hálásan köszönöm ezt a fantasztikus hétvégét! Gyönyörű környezetben, remek csapat tagjaként nagyon sokat tanultam! Családias hangulat, jó szervezés, remek programok jellemezték ezt a két napot. Remélem, a következő tábornak is résztvevője leszek!

Vélemény, hozzászólás?