BÖRZSÖNY

Csikung tábor

2022.04.08-10.

Őszi elvonulás a hegyekbe

Csikung életmód tábor a Börzsönyben

Kezdőknek és haladóknak egyaránt. Egy hosszú hétvége alkalmával, távol a város zajától, oktató segítségével tanulhatsz a dinamikus csikungról, az öt elem jegyében. 

A helyszín:

Királyrét Panzió, Szakolya, Királyrét

Budapesttől kb. 50 km-re, a Börzsöny szívében, festői környezetben tornyosul a Királyrét panzió.

Bővebben a panzióról a képre kattintva olvashatsz. 

A tábor időpontja: szervezés alatt

A tábor díja:

A fenti költség megában foglalja a programokat, a szállást és a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora).

A tábor programja:

1. nap

13.00-   Érkezés, szállás elfoglalása

14.30-   Tábornyitó

15.30-   Szünet

15.45-   Bevezetés a csikungba

17.15-    Szünet

17.30-   Mozgásos csikung gyakorlás

18.30-   Vacsora, szünet

20.00-  Tábortűz

2. nap

7.15-     Reggeli közös csikung gyakorlás

8.00-    Reggeli

9.30-    Csikung elmélet és gyakorlás

11.00-    Szünet

11.15-      5 elem gyakorlatok (tüdő, vese)

12.30-    Ebéd

14.00-   Túra a Börzsönyben

16.00-   5 elem gyakorlatok (máj és szív)

17.30-    Közös esti csikung gyakorlás

18.30-    Vacsora

20.00-   A csikung csodái

3. nap

7.15-     Reggeli közös csikung gyakorlás

8.00-    Reggeli

9.30-    5 elem gyakorlatok (gyomor és lép)

11.00-    Szünet

11.15-     Csikung életmód

12.30-   Ebéd

14.00-   Táborzárás

15.00-   Hazautazás

Fontosabb információk:

Bárki, akit érdekel ez a mozgásforma és szeretné jobban megismerni. Mindegy, hogy még nem vett részt tanfolyamon, vagy már igen. 

Családias légkört szeretnénk. Ezért maximum 20 fő vehet részt a táborban. Akik a leggyorsabban jelentkeznek, azokkal fogunk talkálkozni. 

A lenti űrlap kitöltésével, vagy a kiküldött emailre válaszolva. A jelentkezéseket 2022.03.31-ig fogadjuk. Akik már előregisztráltak, azok elsőbbséget élveznek. Van várólista, ha valaki visszamondja, akkor, aki várólistán van, az tud jönni helyette.

A jelentkezés akkor válik véglegessé, ha a díj 60%-át (28.000 Ft-ot megfizetted).

Autóval a 12-es főútról Szakolya felé fordulva, majd Királyrét táblát követve. A sorompó után közvetlenül balra kell fordulni, majd 30 méterre jobb oldalon lesz a fogadó. 

Google térkép.

Autóbusszal Kismarosig kell menni, majd ott kell felszállni 352 sárga buszra, ami Királyrétig visz. 

Vonattal, ha Budapestről jössz a Nyugatiból lehet Kismarosig jegyet venni. Itt érdemes a zónázó vonatot választani. Kismaroson leszállva, vagy a kisvasúttal, vagy a 352-es sárga busszal Királyrétig kell jegyet venni.

A fogadó a vasút állomástól kb. 100 méterre található.

A tábor díja magában foglalja az összes programot, valamint a két éjszaka szállás díját. A szobák 2 személyesek. Szobabeosztás a tábor helyszínén. 

Az árban benne van 4 melegétkezés (ebéd és vacsora) és két reggeli. 

Ami nincs benne a fenti díjban:

  • utazási költségek
  • saját italfogyasztásod (kávé, üdítő, stb.)
  • Idegenforgalmi adó

Elsősorban az onlinecsikung oldalán található gyakorlatokat ismerheted meg, a dinamikus csikunggal fogunk foglalkozni. Kevés elmélet mellett, sok gyakorlással tudsz elmélyülni a wai dan csikungban. Oktató segítségével tanulsz a helyes légzésről, a képzelettársításról, a mozdulatokról, az öt elem tanáról. Sok olyan gyakorlat fogsz végezni, amiket az online tanfolyamon is megtanulhattál, de a fő gyakorlatok, amiket tanulni fogsz még nem érhetők el a honlapon. Így azoknak is nyújt érdekességet a tábor, akik már elvégezték a Start tanfolyamot.

Semmi különleges felszerelést nem kell hozni a táborba. Mivel április elején lesz megrendezve, ezért réteges ruházat ajánlott, amiben könnyen tudsz mozogni. Egyik délután elmegyünk sétálni az erdőbe, ehhez hozz magaddal megfelelő ruházatot és cipőt. A benti gyakorlatokat kényelmes cipőben fogjuk végezni. Amennyiben szeretnéd mezítláb, akkor érdemes hozni jógaszőnyeget, vagy polifoamot.

A panzióban teljes elláttással leszünk, üdítő, víz vásárolható, de a legközelebbi bolt 5 km van. Ennek megfelelően hozz magaddal folyadékot. 

Amennyiben valamiért nem tudsz eljönni, nem áll módomban visszafizetni a már befizetett összeget. (Ennek fő oka, hogy le kell kötnöm a szállodát, ami nekem is pénzbe kerül.) Az első 20 jelentkező tud majd reszt venni a táborban. A többiek várólistára kerülnek. Amennyiben visszamondás lesz és van várólistás, aki a helyedre belép, akkor tudom csak visszautalni a foglalást. Így kérlek akkor jelentkezz, ha biztosan el tudsz jönni.

Amennyiben olyan szigorítások lépnek életben, hogy nem tudjuk megrendezni a tábort, a pénz visszautalásra kerül. 

Rólam

Az én életem is akkor változott meg, amikor megismerkedtem a csikunggal. Számos tanfolyamot elvégeztem a témában, hogy megtanuljam a csikung lényegét. Beépítettem napi rutinomba és már pár hét múlva éreztem jótékony hatását. Hónapok után pedig nem csak az egészségem javult, hanem rálátásom saját problémáimra. Elkezdtem természetgyógyászatot tanulni, kutattam a csikung jótékony hatásait, sok-sok könyvet elolvastam a témában. A természetgyógyászat által megtanultam az összefüggéseket a mozgás, a meridiánok, a hagyományos kínai orvoslás között. Egy olyan belső folyamat indult el bennem, aminek köszönhetően otthagytam egy stresszes munkát, életmódot váltottam, sok mindenre máshogy tekintek, mint azelőtt. Azóta oktatom a csikungot, kineziológiai módszerekkel segítek embereknek. És ami lényeg, hogy egészségesebben, sokkal nagyobb összhangban, egyensúlyban élem az életem. Ha megtanulod a módszert, akkor Neked is segíteni fog a csikung.

JELENTKEZÉS

A lenti űrlap kitöltésével a következő táborra tudsz előzetesen jelentkezni. Amint meglesz a dátum, időben értesíteni fogunk emailben.  

A csikung tudományosan bizonyított élettani hatásai:

Magas vérnyomás

A csikung gyakorlása hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

Alvásproblémák

Főleg az esti órákban végzett csikung javítja az alvás minőségét. Képesek leszünk átaludni az egész éjszakát. Kipihenten ébredünk. 

Stresszoldás

A csikung önmagában is nagyon jó stresszoldó. Ezen túl segít a  depresszió és a szorongás oldásában.

Krónikus fájdalmak

Régóta fennálló fájdalmak tudnak csökkeni a csikung gyakorlásának köszönhetően. 

Immunrendszer erősítése

Rendszeres csikunggal erősítjük az immunrendszerünket. Ez által ritkában fogunk megbetegedni. 

Daganatos betegségek

A rosszindulató daganatos megbetegedésekből való felépülést támogatja, rendszeres gyakorlással meg is előzhetjük a rákot. 

Hangulatfilm az őszi csikung táborról:

Hangulatfilm a tavaszi csikung táborról:

Ahogy a táborlakók látták:

Ehhez az oldalhoz egy komment érkezett

  1. Németh Ildikó

    Hálásan köszönöm ezt a fantasztikus hétvégét! Gyönyörű környezetben, remek csapat tagjaként nagyon sokat tanultam! Családias hangulat, jó szervezés, remek programok jellemezték ezt a két napot. Remélem, a következő tábornak is résztvevője leszek!

Vélemény, hozzászólás?