BÖRZSÖNY

Csikung tábor

Tavaszi elvonulás a hegyekbe

Csikung életmód tábor a Börzsönyben

Kezdőknek és haladóknak egyaránt. Egy hosszú hétvége alkalmával, távol a város zajától, oktató segítségével tanulhatsz a dinamikus csikungról, az öt elem jegyében. 

A helyszín:

Királyrét Panzió, Szakolya, Királyrét

Budapesttől kb. 50 km-re, a Börzsöny szívében, festői környezetben tornyosul a Királyrét panzió.

Bővebben a panzióról a képre kattintva olvashatsz. 

A tábor időpontja: szervezés alatt

A tábor díja:

A fenti költség megában foglalja a programokat, a szállást és a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora).

A tábor programja:

A részletes program a későbbiekben kerül fel az oldalra.

Fontosabb információk:

Bárki, akit érdekel ez a mozgásforma és szeretné jobban megismerni. Mindegy, hogy még nem vett részt tanfolyamon, vagy már igen. 

Családias légkört szeretnénk. Ezért maximum 20 fő vehet részt a táborban. Akik a leggyorsabban jelentkeznek, azokkal fogunk talkálkozni. 

A lenti űrlap kitöltésével, vagy a kiküldött emailre válaszolva. A jelentkezéseket 2023.02.28-ig fogadjuk.  Akik már előregisztráltak, azok elsőbbséget élveznek. Van várólista, ha valaki visszamondja, akkor, aki várólistán van, az tud jönni helyette.

Autóval a 12-es főútról Szakolya felé fordulva, majd Királyrét táblát követve. A sorompó után közvetlenül balra kell fordulni, majd 30 méterre jobb oldalon lesz a fogadó. 

Google térkép.

Autóbusszal Kismarosig kell menni, majd ott kell felszállni 352 sárga buszra, ami Királyrétig visz. 

Vonattal, ha Budapestről jössz a Nyugatiból lehet Kismarosig jegyet venni. Itt érdemes a zónázó vonatot választani. Kismaroson leszállva, vagy a kisvasúttal, vagy a 352-es sárga busszal Királyrétig kell jegyet venni.

A fogadó a vasút állomástól kb. 100 méterre található.

A tábor díja magában foglalja az összes programot, valamint a két éjszaka szállás díját. A szobák 2 személyesek. Szobabeosztás a tábor helyszínén. 

Az árban benne van 4 melegétkezés (ebéd és vacsora) és két reggeli. 

Ami nincs benne a fenti díjban:

 • utazási költségek
 • saját italfogyasztásod (kávé, üdítő, stb.)
 • Idegenforgalmi adó

Elsősorban az onlinecsikung oldalán található gyakorlatokat ismerheted meg, a dinamikus csikunggal fogunk foglalkozni. Kevés elmélet mellett, sok gyakorlással tudsz elmélyülni a wai dan csikungban. Oktató segítségével tanulsz a helyes légzésről, a képzelettársításról, a mozdulatokról, az öt elem tanáról. Sok olyan gyakorlat fogsz végezni, amiket az online tanfolyamon is megtanulhattál, de a fő gyakorlatok, amiket tanulni fogsz még nem érhetők el a honlapon. Így azoknak is nyújt érdekességet a tábor, akik már elvégezték a Start tanfolyamot.

Semmi különleges felszerelést nem kell hozni a táborba. Mivel tavasszal lesz megrendezve, ezért réteges ruházat ajánlott, amiben könnyen tudsz mozogni. Egyik délután elmegyünk sétálni az erdőbe, ehhez hozz magaddal megfelelő ruházatot és cipőt. Jó időben a szabadban fogunk gyakorolni, rossz idő esetén teremben. A benti gyakorlatokat kényelmes cipőben fogjuk végezni. Amennyiben szeretnéd mezítláb, akkor érdemes hozni jógaszőnyeget, vagy polifoamot.

A panzióban teljes elláttással leszünk, üdítő, víz vásárolható, de a legközelebbi bolt 5 km van. Ennek megfelelően hozz magaddal folyadékot. 

Amennyiben valamiért nem tudsz eljönni, nem áll módomban visszafizetni a már befizetett összeget. (Ennek fő oka, hogy le kell kötnöm a szállodát, ami nekem is pénzbe kerül.) Az első 20 jelentkező tud majd reszt venni a táborban. A többiek várólistára kerülnek. Amennyiben visszamondás lesz és van várólistás, aki a helyedre belép, akkor tudom csak visszautalni a foglalást. Így kérlek akkor jelentkezz, ha biztosan el tudsz jönni.

Amennyiben olyan szigorítások lépnek életben, hogy nem tudjuk megrendezni a tábort, a pénz visszautalásra kerül. 

Rólam

Az én életem is akkor változott meg, amikor megismerkedtem a csikunggal. Számos tanfolyamot elvégeztem a témában, hogy megtanuljam a csikung lényegét. Beépítettem napi rutinomba és már pár hét múlva éreztem jótékony hatását. Hónapok után pedig nem csak az egészségem javult, hanem rálátásom saját problémáimra. Elkezdtem természetgyógyászatot tanulni, kutattam a csikung jótékony hatásait, sok-sok könyvet elolvastam a témában. A természetgyógyászat által megtanultam az összefüggéseket a mozgás, a meridiánok, a hagyományos kínai orvoslás között. Egy olyan belső folyamat indult el bennem, aminek köszönhetően otthagytam egy stresszes munkát, életmódot váltottam, sok mindenre máshogy tekintek, mint azelőtt. Azóta oktatom a csikungot, kineziológiai módszerekkel segítek embereknek. És ami lényeg, hogy egészségesebben, sokkal nagyobb összhangban, egyensúlyban élem az életem. Ha megtanulod a módszert, akkor Neked is segíteni fog a csikung.

JELENTKEZÉS

A lenti űrlap kitöltésével a következő táborra tudsz előzetesen jelentkezni. Amint meglesz a dátum, időben értesíteni fogunk emailben.  Ha nem szeretnél lemaradni a táborról, akkor mindenképpen érdemes időben regisztrálni. 

A csikung tudományosan bizonyított élettani hatásai:

Magas vérnyomás

A csikung gyakorlása hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

Alvásproblémák

Főleg az esti órákban végzett csikung javítja az alvás minőségét. Képesek leszünk átaludni az egész éjszakát. Kipihenten ébredünk. 

Stresszoldás

A csikung önmagában is nagyon jó stresszoldó. Ezen túl segít a  depresszió és a szorongás oldásában.

Krónikus fájdalmak

Régóta fennálló fájdalmak tudnak csökkeni a csikung gyakorlásának köszönhetően. 

Immunrendszer erősítése

Rendszeres csikunggal erősítjük az immunrendszerünket. Ez által ritkában fogunk megbetegedni. 

Daganatos betegségek

A rosszindulató daganatos megbetegedésekből való felépülést támogatja, rendszeres gyakorlással meg is előzhetjük a rákot. 

Hangulatfilm a Somogyi csikung táborról:

Hangulatfilm az őszi csikung táborról:

Hangulatfilm a tavaszi csikung táborról:

Ahogy a táborlakók látták:

Ehhez az oldalhoz 3 komment érkezett

 1. Németh Ildikó

  Hálásan köszönöm ezt a fantasztikus hétvégét! Gyönyörű környezetben, remek csapat tagjaként nagyon sokat tanultam! Családias hangulat, jó szervezés, remek programok jellemezték ezt a két napot. Remélem, a következő tábornak is résztvevője leszek!

 2. Csatlós Lászlóné Csicsi

  Arra a kérdésedre, hogy hogyan éreztem magam itt Somogyvámoson a CSI-KUNG táborban, röviden lehet válaszolni, nagyon jól.
  Minden feltétel biztosított volt ahhoz, hogy 100%-ban meg legyek elégedve és feltöltődve boldogan menjek haza, ahol újult erővel folytathatom a hétköznapjaimat.
  Először is gyönyörű környezet fogadott, a szállásunk kifogástalan volt , az ellátástól egy kicsit féltem, mert vegetáriánus étkezés volt meghirdetve, de ez is a vártnál sokkal jobb volt.
  Mivel csi-kung táborban vettem részt ezért a csikungozást szeretném kiemelni és bővebben írni róla.
  Bevallom őszintén, mivel fájós lábbal és hasi sérvvel indultam, féltem egy kicsit hogy –hogy is tudom végig csinálni a három napot, de sikerült és ezért nagyon boldog vagyok. Sikerült elsajátítani és végig csinálni az öt állat gyakorlatsort. Az igazat megvallva Istvánnak sokszor feladtam a leckét, mert számomra nem is voltak olyan könnyűek a gyakorlatok, de Ő türelmesen átsegített a nehézségeken és addig nem ment el mellőlem amíg a mozdulatokat be nem tanultam.
  Gyönyörű környezetben a domb tetején szép napsütésben végeztük a gyakorlatokat, a távolban a Krisna völgy pompázott a csodálatos fáival.
  Büszke vagyok magamra, hogy az előrehaladott korom és bajaim ellenére végigcsináltam a 3 nap gyakorlatait. Ezt a csodálatos érzést kívánom, hogy minél többen éljétek át.
  Még csak annyit szeretnék a végén elmondani, hogy az István által összeállított Öngyógyító Tudástáron keresztül ismerkedtem meg a Wai Dan Csikunggal amit mindenkinek szeretettel ajánlok! Ebben nagyon sok csikung videó és elméleti anyag megtalálható mellyel mindenki számára biztosított az egészséges hosszú élet, persze csak akkor ha éltek a lehetőséggel és beépítitek a mozgást a mindennapjaitokba.
  Még egyszer nagyon szépen köszönöm Anettnek és Istvánnak ezt a csodálatos három napot!

 3. Magyar Móni

  Közel 3 éve ismerkedtem meg a csikung világával. Maximalista lévén az életemben igyekeztem mindent jól csinálni, szinte minden területen. De tudjuk, hogy ez lehetetlen! Szétapróztam magam. Mivel mindenhol a
  100 % -ot akartam nyújtani kimerültem, elfáradtam. Mindig sportoltam, jógaztam. A testem folytonos készültségben volt. A rohanó világunkban beleestem abba a csapdába, hogy hajtottam magam, hiszen beteg nem lehetek, menni, menni előre. Ahogy betöltöttem a 40 évet kezdtek elő jönni a túlhajtásból eredő testi problémák. Munka közben is éreztem, hogy nehezebben tudom végezni a feladataimat. Begyulladt a vállam, de nem törődtem a testem jelzéseivel, dolgoztam tovább. Meg lett a következménye, részleges vállszalag szakadás! Így kb. 1 év lassú rehabilitáció várt rám. A jógát sem tudtam csinálni, valami olyan kellett, ahol nincs akkora szükség fizikai erőre a testgyakorlatokhoz. Ekkor találtam rá a csikungra. Azóta is hálás vagyok Istvánnak, mert megtanította a helyes levegővételt. A helyes testtartást, és hogyan tudom pontosan kivitelezni a gyakorlatokat Volt szerencsém nem csak online gyakorolni, hanem eljutni, két István által tartott táborba. Ahol 27 kedves, mosolygós, motivált emberrel együtt gyakorolhattam, élhettem meg a csikungot! Fantasztikus volt!! Azóta minden nap gyakorlom, a csikunggal kezdem a napomat. Tudom, hogy a vállsérülésem ennek a mozgás formának köszönhetően jött teljesen rendbe. A csikung tökéletes prevenció, érdemes elkezdeni minél korábban.
  Hálás szívvel gondolok Istvánra, aki nagyszerű ember, türelmes tanító. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?