You are currently viewing Neurotorna az egyensúly, az erő és a koordináció javítására

Neurotorna az egyensúly, az erő és a koordináció javítására

Neurális visszaállítás. Előfordult már Veled, hogy bizonyos mozdulatoknál valami furcsát éreztél? Nem volt szinkronban. Egy egyszerű nyúlok a pohárért mozdulatnál lelassultál, gondolkodnod kellett, hogy miként fogd meg a poharat. Kimaradt egy fázis, mintha ugrás lett volna a mozgásban. Mintha egy film esetén pár másodpercet töröltek volna a filmből és furcsán mozgott volna a színész. Vagy egyszerűen nem volt kiegyensúlyozott a mozdulat, régebben simán felsétáltál a lépcsőn, vagy le. Most pedig megtorpansz, hogy melyik lábad is tedd előre.

Perry Nickelston dolgozta ki a gyakorlatot, ami a test minden primitív reflexét stimulálja. A primitív reflex az, amikor növekszünk, kisbabák vagyunk és tanuljuk a mozgást, és ez az eseménysorozat, ami felépíti a mozgástérképünket a világról. Felnőtt korban, idővel ezzel a mozgástérképünkkel hiányosságaink lehetnek. Ami adódhat egy fizikai vagy mentális balesettből, mozgáshiányból, stb. Olyan mozgáskoordinációs problémák lépnek fel, amik nem vészesek, lehet túl is lépünk rajtuk, de egy egészséges élsportólónál is megjelenhet. Ez a gyakorlat visszaállítja az idegrendszert. Ha magadra ismertél és vannak ilyen apró mozgásproblémáid. akkor javasolt ezt a gyakorlatot naponta elvégezni pár hónapig és figyeld meg a változásokat. Biztos lehetsz benne, hogy sokkal jobban fogsz mozogni, akár sportolsz, akár nem. Minden téren javulni fog a mozgásod.

A gyakorlat során arra kell figyelni, hogy idővel megkönnyítsd a mozdulatot. Minél könnyebben menjen a földre lefekvés, majd felállás, bármelyik pózban is végzed.

A gyakorlat során az összes emberi mozgásmintát használjuk. Guggolunk, hasalunk, kúszunk, kinyomjuk magunkat, mozgatjuk a fejünket, vállunkat, stb. És mivel szándékosan trükkössé tesszük a mozgást, az agyunknak ki kell találnia, hogyan oldja meg a mozgásos rejtvényt. Megcsináltattam élsportolókkal is a gyakorlatot és volt köztünk olyan, aki egy egy mozdulatnál leblokkolt, hogy hogyan is oldja meg. Kis gyakorlással már ment neki könnyedén.

Ha több hasonló gyakorlatot szeretnél megismerni, akkor csatlakozz az Öngyógyító Tudástárhoz vagy tudj meg többet az Agy biohacking tanfolyamról

Ehhez az oldalhoz egy komment érkezett

  1. 00 36 30 741 2446

    Fantasztikus!!! Mindennapi CSODÁK!!!
    Nagyon hálás vagyok a videókért és végtelen szeretettel KÖSZÖNÖM !

Vélemény, hozzászólás?