csak tagoknak

Öngyógyító tudástár

Olyan ősi technikák, amikhez nem kell más, csak a tudás és mi magunk

Mit kínál az öngyógyító tudástár?

Az elején érdemes azt tisztáznunk, hogy mit is értünk öngyógyítás alatt? Az öngyógyítás a szervezetünk öngyógyító folyamatainak a beindításáról szól. Számos olyan technika és módszer létezik, ami segíthet ebben. Ezekről bővebben is olvashatsz a gombra kattintva egy blogcikkben vagy lefele görgetve ezen az oldalon. 

Az öngyógyító tudástár olyan módszereket kínál, amelyek segítségével viszonylag gyorsan, hatásosan lehet bizonyos betegségeket orvosolni. Nem kell más fizikai tárgy, vagy hatóanyag az alkalmazásukhoz. Csak mi magunk és a tudás, ami itt elérhető. Ezek leginkább ősi taoista gyakorlatok, akupresszúrás módszerek, reflexológiai kezelések és mudra tartások. Egy olyan tudástár lett összeállítva, ami a legtöbb betegség esetén nyújt alternatívát.

Az oldalon található kezelési módokról:

Nyugati orvoslás kontra keleti orvoslás

Az egyik barátom mesélte, hogy járt az autójával. Kigyulladt egy kis ikon az autójának műszerfalán. Szép pirosan világított. Megnézte a szervizkönyvben, hogy mit is jelenthet az az ikon. Igazán nem lett okosabb, azt tanácsolta a könyv, hogy forduljon a márkaszervizhez. El is vitte az autóját, de mivel vidékre kellett menni, időpontra, így ott megvárta míg megcsinálják. Rádugták az autót a számítógépre, futtattak különböző diagnosztikákat, odaléptek a motortérhez, ránéztek, leszedtek, visszatettek dolgokat. Kívülről azt látta, hogy keresgélik a problémát, de nem igazán tudják megoldani. A kis piros lámpácska csak nem akar eltűnni. Meg is jegyezte az egyik szerelő, hogy ilyet még nem látott. Mókoltak vele még egy jó órát, de szemmel láthatóan nem találták a megoldást. Egyszer csak az egyik szerelő visszaült a számítógéphez, pötyögött rajta, majd elaludt a piros kis ikon. Mondta, hogy akkor meg is vagyunk. Rendben van minden. Kérdezte a barátom, hogy mi volt a gond? Mindent jónak találtak, valószínű, hogy csak kontakt hiba miatt gyulladt ki a piros lámpa, de kikötötték, most már biztos jó lesz. Kifizette a nem kevés szerelési óradíjat, majd távozott. Ugyan nem volt teljesen nyugodt, hogy akkor most tényleg csak valami kontakt hiba volt, vagy van valami motorikus hiba, ami miatt jelzett a műszer. Elégedett volt a barátom ezzel a fajta „orvoslással”? Te elégedett lettél volna? Megnyugodnál?

Valahogy így vagyunk néha mi is a fájdalmainkkal. Fáj a fejünk, nem akar elmúlni, aztán beveszünk egy fájdalomcsillapítót. Kiiktattuk azt a bizonyos piros lámpát. Gond letudva. Persze, ha egyszeri alkalom volt, akkor lehet a szervezetünk meg is oldotta a kiváltó okot, de ha sűrűbben jelentkezik a fájdalom, akkor nem elég minden esetben kiiktatni azt a bizonyos piros lámpát. Érdemes mögé nézni és addig vizsgálódni, míg megtaláljuk a hiba okát. Ami egy fejfájás esetén nagyon sok minden lehet. Az allergiától kezdve, a bélfertőzésen keresztül, a magas vérnyomásig, vagy a jó ismert stresszig. Ha a kiváltó okot szüntetjük meg, akkor a tünet is el fog múlni. Az öngyógyító tudástár erre jött létre, hogy a tünetek mögé nézzen és olyan módszereket kínáljon, amik alkalmazása a kiváltó okokra dolgozik, ezáltal a tüneteket is megszünteti.

Ahogy a fenti történet is jól mutatja, maga a nyugati orvoslás leginkább tüneteket kezel. Azonban nem szeretnék véletlen sem a nyugati orvoslás ellen beszélni. Hisz fantasztikus eredményekkel büszkélkedhet. Gondoljunk csak a sebészetre, az életmentő műtétekre, és azon kemikáliákra, amik akut módon tudnak segíteni. De azért nézzük meg a másik oldalt is.

A keleti orvoslás, megfigyelések, tapasztalatok útján fejlődött, mint egy népi orvoslás. Évezredekre nyúlik vissza. Számos tanulmány bizonyította hatásaikat. Ma már a fejlettebb országokban kisegítő terápiaként használják őket. Legtöbb esetben preventív módon, azaz egészség megőrzésre is szolgálnak. De betegségek, akut problémák is orvosolhatók számos keleti módszerrel. 

A tudástár szempontjából vizsgálva, mi is a különbség köztük:

NYUGATI ORVOSLÁS

A nyugati orvoslás gyors javulást ígér. A gyógyszerek beszedésével gyorsan jutunk eredményre, tünetek eltűnnek. A kiváltó ok, sok esetben nem szűnik meg, így krónikus betegségek alakulhatnak ki. Állandó gyógyszerszedést jelent. A különböző kemikáliák mérgezik a testet, mellékhatásai lehetnek, amik erősítik és gyengíthetik is egymást. A gyógyszergyártóknak nagy befolyásuk van az egészségügyre és az orvoslásra. Profitorientált rendszer.

KELETI ORVOSLÁS

A keleti öngyógyító technikákra időt kell szánni, meg kell tanulni, foglalkozni kell vele. Sok esetben nem azonnal hat, ezért könnyebben feladják az emberek. Misztikusabb, nyugati ember számára megfoghatatlanabb („varázslásnak” tűnő módszerek). Kitartó alkalmazásuk esetén nem csak tünetet kezel, hanem lassan feloldja a blokkokat, beindítja a természetes öngyógyító folyamatokat és a betegség végleg eltűnhet. Alkalmazásuk preventív jellegű is. Ha nem vagyunk betegek, akkor se ártunk vele, később sem válunk beteggé.

Miért érdemes csatlakozni a tudástárhoz?

Miért jött létre ez a tudástár?

A csikung kapcsán az elmúlt években számos megkeresést kaptam, hogy bizonyos betegségekre milyen gyakorlatot tudok javasolni, összeállítani. A csikung elsősorban preventív mozgásforma, ami az energetikai rendszerünkre, a meridiánokra és ezek által szervekre is dolgozik.  Azonban nehéz úgy mozgást összeállítani, hogy egy-egy betegségre dolgozzunk a gyakorlatokkal. Az öt elem gyakorlatsorokban vannak szervekre való mozgások, de a a betegek valami többet kerestek. Így jött az ötlet, hogy mi lenne, ha lenne egy elérhető tudástár a legfontosabb öngyógyító módszerekről. Természetgyógyászként számos rendszert és technikát ismertem, de elkezdtem ezeket jobban kutatni, mélyebben megismerni és tanulni. Különböző szakemberektől tanultam, képzéseken vettem részt. Így állt össze évek alatt ez a tudásbázis, amit nem kevés munkával, videóval, írásos és képes anyaggal illusztrálva sikerült összerakni. Mondhatom, hogy méltán vagyok rá büszke, mert egy helyen, szinte minden kezelhető betegségre van öngyógyító terápia, amit ha valaki el kezd kitartóan alkalmazni, akkor javulást érhet el az állapotában. Igyekeztem támogatást találni, hogy ezt a tudást ingyen megoszthassam, de sajnos mind alapítványi, mind állami szinten is csak falakba ütköztem. Így végül ebben a formában lett megalkotva, ami mindenki számára előnyös lehet.

Természetesen mindenkinek megvan a lehetősége, hogy a tudást a neten, könyvekben, tanfolyamokon felkutassa, elolvassa, megszerezze. Azonban ez a Tudástár, nem csak tartalmazza a különböző öngyógyító technikákat, hanem azok használatát be is mutatja, képes és videós formában. Ennek köszönhetően a maga nemében egyedi, ilyen formában máshol nem lehet hasonlót találni. 

Mivel egy közösséget is szerettem volna összehozni, ezért csak időszakosan nyitom meg a lehetőségét annak, hogy csatlakozzon bárki az oldalhoz. Az árak is úgy lettek megállapítva, hogy havi szintre lebontva, már kis összeggel is lehet csatlakozni. Illetve lehetséges az örökös tagság megváltása, ami extra bónuszokat is ad.

Milyen betegségekre/problémákra találsz öngyógyító módszereket a Tudástár oldalon?

A teljesség ígénye nélkül a legismertebb problémák

Mit is kínál az öngyógyító tudástár?

Elérhető tanfolyamok a Tudástáron belül:

A tagok véleményei:

Hogyan lehet csatlakozni a klubhoz?

Sajnos lemaradtál a legutóbbi csatlakozási időszakról. Jelenleg nem tudsz belépni a tudástárba. Általában egy hét áll rendelkezésre félévente a csatlakozásra. Amennyiben érdekel a lehetőség, és nem szeretnél lemaradni a következő időpontról, a lenti űrlapon keresztül jelezheted a neved és az email címed megadásával.

Nézd meg a spam könyvtárt is, hátha oda megy a válaszlevél.

Alapvető szabályok

Az öngyógyítás nem helyettesíti és nem is helyettesítheti a klasszikus és a nem hagyományos orvostudomány már bevált módszereit, hanem azokat mintegy kiegészíti (sőt, azokkal részben meg is egyezik).

Ne végezzünk öndiagnózist. Azaz ne mi állapítsuk meg, hogy mi lehet a bajunk. Minden esetben orvosi kivizsgálás, diagnózis alapján fennálló betegségek esetén keressünk öngyógyító technikákat.

Minden esetben csak saját felelősségünkre végezzük a gyakorlatokat, lehetőség szerint egyeztessük orvosunkkal.

Az öngyógyító technikák használata okozhat kellemetlen tüneteket (bizsergés, szédülés), amennyiben rosszul érezzük magunkat, vagy fájdalmat érzünk, inkább hagyjuk abba.

Csatlakozz!

ÖNGYÓGYÍTÓ TUDÁSTÁR