You are currently viewing Merre tart a világ?

Merre tart a világ?

Egyre jobban látszik, hogy a világunk átalakulóban van. Nem csak a jelenlegi világjárványra gondolok, hanem arra a globális válságra, aminek a jelei egyre erősebbek és amit nem tudunk elkerülni. Közgazdászként kicsit más szemmel figyelem az eseményeket. Spirituális beállítottságomnak köszönhetően pedig látok olyan utat is, amin haladhatna az emberiség. Ebben a cikkben kifejtem, hogy én miként látom a világunkban végbemenő változásokat. Nem vagyok jövőkutató, így csak a saját meglátásaimat írom le, amivel lehet egyet érteni, vagy nem. Számos összeesküvés elmélet létezik, amik a közösségi oldalaknak köszönhetően terjednek hasonlóan, mint egy vírus. Nem egy újabb ilyen elméletről olvashatsz, hanem a tények és az emberi természet megnyilvánulásának lehetséges forgatókönyvéről.

Lassan két éve minden a korona vírusról szól. Erre irányul a figyelmünk, mert a média, az internet, a politika erről beszél nap, mint nap. Ez a járvány csak egy kivetülése annak a globális válságnak, ami a kétezres évek elején kezdődött 911-el, majd folytatódott az ingatlanlufival, ami egy elég erős gazdasági válságot indított el, majd jött az Európát is érintő migráns helyzet és most itt van egy világjárvány. Hosszú oldalakon elemezhetném az elmúlt húsz év történéseit, aminek egy részéről a legtöbb magyar nem is hallott. Az előbb felsorolt pár esemény csak a legemlékezetesebb történés. Az ember alaptermészete, hogy ami nincs a küszöbön, az nem is érdekli. Számos egyéb veszélyesebb vírus is létezik, vannak a világban polgárháborúk, pénzügyi lufik, techno fenyegetettség, ökoválság. Attól, hogy nem hallunk róla, vagy messze van tőlünk, attól még léteznek. A bolygónk hatalmas, de még se olyan nagy, hogy pár óra alatt ne söpörhetne végig rajta egy olyan esemény, ami mindent meg tudna változtatni.

Minden válság alapja, amit jelenleg is megélünk és meg fogunk élni, az nem más, mint a pénz. A kapitalizmus szépen épült és teljesedett ki az elmúlt évszázadokban. Minden előnyével és hátrányával, de működött. Ugyan voltak próbálkozások a szocialista tervgazdálkodással, azonban a történelem megmutatta, hogy nem életképesek ezek a társadalmi és gazdasági berendezkedések. A globalizáció, a technika ilyen szintű elterjedése pedig mindent megváltoztatott. A klasszikus közgazdasági tézisek már nem alappillérek, amire bármikor lehet támaszkodni. A tőke óriásvállalatokat hozott létre, melyek már hatalmasabbak egyes országoknál, így óhatatlan, hogy az irányítást is átveszik, még ha az nem is kézelfogható. Egy olyan gazdasági világválság küszöbén állunk, ami az eddig működő rendszerek irányított összeomlásában fog kiteljesedni.

Az élőmunkával képtelenség a jelenlegi fejlődést fenntartani, ezért pénzügyi doppingolással tartják életben a gazdaságot. Miközben a munkaalapú gazdaság látványosan zsugorodik, addig a pénzügyi szektor egyre jobban erősödik. Ez olyan visszásságot szül, amit csak tömegpropagandával és például a jelenlegi egészégügyi kényszerintézkedések diktatúrájával lehet fenntartani.

Amíg a munka alapú gazdaságból gazdagodtak a hatalmasok, egy viszonylag elfogadható fejlődésről beszélhettünk. Mióta megjelentek a robotok, a mesterséges intelligenciával működő programok, a gazdasági növekedést meghatározó termékek nem a társadalom által előállított építőanyagok, alkatrészek vagy kozmetikai cikkek alkotják, hanem olyan pénzügyi befektetési eszközök, mint a részvények, kötvények, határidős szerződések, tőkeáttétellel futó értékpapírok vagy a nullából és egyesből álló kriptovaluták. De ha csak azt nézzük meg, hány olyan cég nőtt ki a semmiből, amik mögött csak digitális termék létezik, mint például a Google, Facebook csak, hogy a legnagyobbakat említsem, de több tízezer dollármilliárddal rendelkező olyan cég létezik, amik mögött nincs kézzelfogható fedezet. Az, hogy még eddig nem omlottak össze a piacok, a legtöbb esetben a fedezet nélküli pénzügyi termékek miatt, az csak annak köszönhető, hogy ezen papírok értékteremtő erejében úgy hisznek, mint a vallási fanatikusok.

De kérdés, hogy ez a lufi, ami ilyen szinten itt lebeg mikor pukkan ki? Mert hát ki fog az biztos, csak kérdés, hogy meddig tudják ezt az állapotot fenntartani?

Mi történik azért, hogy a tőke efajta szaporodása gazdaggá tegye, a már most is nagyon gazdag embereket?

Egyrészt a jegybankok számolatlanul nyomtatják a pénzt és ezzel öntik a rendszerbe. Másrészt a vírusnak köszönhetően a figyelmet el lehet terelni erről a problémáról és hipnotikus álomban lehet tartani a népességet. Ha nem lenne ez a vírushelyzet, amivel meg lehet indokolni a monetáris ösztönzést, akkor egyik napról a másikra omlana össze a tőkeáttételes hitelekre épülő pénzügyi rendszer. Az infláció, ami a pénznyomda mellékterméke, technikai machinációkkal egy darabig kordában tartható, de nem a végtelenségig.

Persze számos összeesküvéselméletet lehet olvasni az interneten, amik nagy része csak azért létezik, hogy szintén a figyelmet terelje el, de ha most nem lenne ez a vírus, akkor lenne más, ami miatt a fenti intézkedések indokoltak lennének. Ha valamiért lecseng ez a vírus, vagy egyik napról a másikra eltűnik, akkor biztosak lehetünk, hogy felszínre kerül egy újabb világszinten megjelenő katasztrófa. Legyen az a klímaváltozás, nyersanyaghiány, vagy egy földönkívüli fenyegetettség. Ami most még nagyon sci-finek tűnik, még is a nyáron a NASA és az amerikai hadsereg is nyilatkozott a témában. Lehet csak egy jól előkészített újabb világesemény, amivel a figyelmet kell elterelni a globális pénzügyi lufiról?

Ezen vírushelyzet kezelése nagyon sok kérdést felvett, amiről számos értekezést és tanulmányt lehet majd összeállítani, főleg jó pár év távlatából. És most nem arra gondolok, hogy ki kit fertőz, oltsunk, vagy ne oltsunk, hanem hogy a liberális kapitalizmus sem életképes már. Valami újnak kell jönnie. De merre is tartunk? Mi lesz az új világrend?

Az jól látszik, hogy a demokratikus országok is fejet hajtottak a digitális adatgyűjtésnek, a kényszerintézkedéseknek. Nem csak a mi kis diktatórikus országunkban hoztak olyan döntéseket, amik pár évtizede még elképzelhetetlenek voltak, hanem olyan liberális országokban is működött az emberek megfélemlítése és irányítása, ahol büszkék voltak a liberális gondolkodásra. A digitális forradalom, az olyan applikációk használata, amik meg tudják különböztetni, hogy ki van beoltva és ki nem, ez által ki mit tehet, hova léphet be és hova nem, egy olyan rendszer előfutára, ami végleg megszűnteti a demokráciát és egy nap arra ébredünk, hogy cégóriások rabszolgái vagyunk. Persze ez még nem most fog bekövetkezni, hanem szépen lépésről lépésre, jól felépítve.

A Digitális Egészségügyi Útlevél bevezetése, amiről nemrég még úgy beszéltek, hogy csak összeesküvés elmélet, fontos mérföldkő ebben a folyamatban. Ez egyfajta nyilvántartásba vétel és felcímkézés, aminek az a célja, hogy egy centralizált irányítás tudjon megvalósulni.

 

A békát sem a forró vízbe dobják bele, hanem a hideg vízbe és lassan melegítik fel, így észre sem veszi, hogy megfőzik.

 

És mi várható még? Innen csak hipotetikusan lehet találgatni. Ahogy említettem a vírus jó takaró, de ha majd lerántják, kell valami új dolog. Leginkább az várható, hogy a túlnépesedett földünket meg kell menteni és ezért olyan intézkedéseket kell hozni, amikhez ismét iszonyatos pénzmennyiséget kell nyomtatniuk a jegybankoknak. Azaz a lufit még fent kell tartani. Ezt majd úgy érik el, hogy bűntudatot keltenek bennünk és olyan klímavédelmi intézkedések jönnek, amiket most még csak filmekben láthattunk. Vagy még ott sem. Majd szépen meggyőznek minket, hasonlóan, mint az oltásról, hogy az Anyaföldet meg kell menteni. Amivel egyet is értek, csak hát itt az ideológiát fogják felhasználni arra, hogy az életünkhöz való jogot majd ki kell érdemelnünk.

A fenti okfejtés elsősorban gazdasági megközelítés volt, ami tőlem talán kevésbé megszokott, így talán nehezebben is emészthető. A lényeg, hogy a jegybankok úgy nyomnak pénzeket, hogy nincs mögötte fedezet. Mindez csak a felső tízezret gazdagítja jelenleg a vírus, később más hasonló fenyegetés segítségével. Mindezt nem lehet a végtelenségig húzni az inflációs hatás miatt. Az átlagember azt fogja érzékelni, hogy minden egyre drágább lesz, bizonyos nyersanyagok hiánycikkek lesznek, a megtakarítások értéke csökken. Gyorsan érezhetővé válik a recesszió, melyet a politika biztos meg fog lovagolni. Szélsőséges helyzetben, szélsőséges döntéseket fognak hozni. Lesz mire fogni, ettől nem kell félni. Attól már igen, hogy mindez hova fog vezetni.  

Innentől pedig már csak találgatni lehet, hogy mi minden várhat ránk. Az én véleményem, hogy a jelenlegi társadalmi berendezkedés, ami a munka alapú társadalom, a demokrácia adta szabadság át fog alakulni. A technikai fejlődés olyan szintet lépett, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez szép lassan át is alakította az emberek mindennapjait. Nagyrészt önként leszünk avatarok, azaz a virtuális világba menekülünk, ahol azok lehetünk, akik szeretnénk lenni, olyan oldalunkat mutatjuk, amit több lájk fémjelez, és itt még szabadon tehetünk dolgokat, amik a való világban már korlátozottan valósulhatnak meg. Egyrészt minden adatunkat, döntésünket, sőt még vágyainkat is, algoritmusok elemzik és különböző un. blokklánc nyilvántartásokba helyezik. Másrészt a túlnépesedés és a túlzott környezetszennyezés következtében hozott döntésekkel fogják gátolni a szabad mozgást, a vásárolható termékek mennyiségét, minőségét, az energiahordozók kvótafogyasztásával pedig a legalapabb komfortérzetünket.

A Covid helyzet egy tökéletes tesztkörnyezet, ahol mérni lehet, hogy miként viselkednek a tömegek, miként manipulálhatóak és vehetők teljes mértékben nyilvántartásba. Innen már csak egy lépcső a digitális fizetőeszközök kötelezővé tétele, amivel minden pénzmozgás nyomon követhető és persze korlátozható is. Persze innen már erre a cikkre is rá lehet húzni, hogy összeesküvés elmélet vagy egy fantasztikus film forgatókönyve. Hisz miért is zavarna minket mindez? Miért is olyan veszélyes a digitális nyilvántartás és pénz? Nem az. Inkább az, hogy mi mindenre használhatják fel. Ami még ma természetes, hogy felmegyünk az internetre, a közösségi médiába, azt írunk és teszünk, amit akarunk, addig egy új világrendben, mindez korlátozásokat eredményezhet. És nem csak a világhálóhoz való hozzáférésben, hanem a hitelfelvételben, munkavállalásban, az egészségügyi ellátásban.

Mi emberek szeretjük az összeesküvés elméleteket, mert izgalmasak és egy másik, mögöttes világról árulkodnak. Azonban nem minden összeesküvés elmélet, ami felvázol egy lehetséges forgatókönyvet arra, hogy a világban milyen folyamatok zajlanak és merre vezethetnek ezek. Persze az itt leírtak egyáltalán nem biztos, hogy be fognak következni, bár elég sok dolog ebbe az irányba mutat. Jelenleg annyira hiszünk a tudományban, hogy az mindent le tud győzni és meg tud állítani, hogy akár egy új vallási irányzat is lehetne. (Arról a tudományról beszélek, amit a jelenlegi helyzetben utasításra kell követni és amit a kapitalista tőke mozgat a gyógyszeriparon keresztül.) Nem a valódi tudományra gondolok, ami nem követel magának diktatórikus jogosítványokat. Mint például a kvantumfizika. Miért nem foglalkozunk többet az energiával, ami mindennek az alapja, egyben a gyógyulásnak is? Miért nem hiszünk a kollektív tudatalattiban, ami olyan erővel bírhat, amivel egy teljesen más világot lehetne építeni, mint amit itt felvázoltam. Miért nem beszélünk többet a szeretet és a hála érzésének gyógyító hatásáról? Számos olyan alternatív tudomány, módszer létezik, amik egy tökéletesebb világot tudnának létrehozni, mint amiben élünk és mint ami felé haladunk.

Úgy vélem az emberiség hamarosan egy komoly választóvonalhoz érkezik. A fosszilis energiahordozók elfogyásával, a klímakockázattal, a digitális fejlődéssel, a túlnépesedés szabályozásával mindenképpen kemény döntéseket kell hozni, ami át tudja vezetni az emberiséget a jövőbe, megmaradva ezen a bolygón. Véleményem szerint az emberiség aranykora lejárt. Feljutottunk a csúcsra, meghódítottuk azt és most lefele tartunk. A kérdés, hogy milyen lesz az utazás. Gyorsan robogunk lefele a mélybe, vagy képesek leszünk megfelelő fékezéssel és alázattal megtalálni az utat és megúszni nagyobb veszteség nélkül. Majd leérve a völgybe ismét a csúcs felé haladni.

Ehhez meggyőződésem, hogy nem a tudományban és a technikai fejlődésben kell a végsőkig hinni és előbbre jutni. Sőt. Az emberiségnek a spirituális fejlődés felé kell haladnia, amit felébredésnek is nevezhetünk. Megfelelő oktatással, hittel fordulni az energia világa felé, ami nem a pénz világa, hanem egy olyan Univerzumé, amiből teremtettünk és amivé válni is fogunk.

Szerencsére egyre több ember fedezi fel ezt a fajta gondolkodást, hagyja maga mögött a pénz rabságát és választja a szabadságot. Él olyan életet, amilyet szeretne, olyan dolgok felé irányítja a figyelmét, ami érdekli és abba tesz energiát. Sokan a pénzügyi gazdagság nélkül is boldogok tudnak lenni az által, hogy észreveszik a környezetüket, több figyelmet fordítanak a jelenre és tudatosan élik az életüket. Bízom abban, hogy kinőnek mozgalmak és egy újabb generáció fogékonyabb lesz a kvantumvilágra. Ehhez persze a meggyőződéseknek és az évszázados hitrendszereknek le kell omlaniuk, de talán nem lesz késő és megálljt tudunk parancsolni a tőkeóriásoknak és a politikusoknak.

Amennyiben Te is hasonlóan gondolkodsz és hiszed, hogy érdemes olyan közösségekhez tartozni, amik a spirituális fejlődésben és tanulásban látják a lelki békét, akkor csatlakozz Hozzánk. Tanulj csikungot, tanulj a kvantumvilágról, az öngyógyító rendszerekről, a stresszmentes életről. Nincs más dolgod, mint a gombra kattintani.

Facebook
Pinterest

Köszönöm a megosztást!

A birkák egész életükben a farkastól rettegnek, majd a juhász fazekában végzik.

Ehhez az oldalhoz 11 komment érkezett

 1. Éva

  Kedves István!
  Szivesen csatlakoznék a csoporthoz,de nem vagyok Facebook tag, és nem is leszek, pedig már sok csoportba hívtak. Sose vonzott, nagy időrabló, meg amiket mondanak róla akik fent vannak…A TV-t is elajándékoztam, már legalább 15 éve, nagyon jól meg vagyok nélküle. Kevesebb mentális vírust kell kipucolni.

  A Pinterestet nem értem. Az nem egy képküldő, képgyűjtő, képalkotó, és termékeket reklámozó közösség?

  Köszönjük, jól összefoglaltad a jelen helyzetet, körülményeket, s a várható eseményeket. Sokan beszélnek mostanában erről…
  Szeretném hozzátenni a saját meglátásomat.

  Azt gondolom, hogy a sok mindennek kikiáltott válságok mögött egy komoly evolúciós válság húzódik.
  Ébredés, irányváltás, szintugrás, tudat tágitási idő van. Méghozzá nem felszínes szinten. Pengeélen táncolunk egy új korszak küszöbén.
  Ahhoz, hogy ezt meglépjük, nem szabad belemélyednünk abba, ami „kint” folyik, hanem a fókuszt befelé kell fordítanunk.
  Tengelyben kell maradnunk, mert nincs más út. Ez az egyetlen ami mindig, mindenki számára nyitva van történjék bármi, – Befelé és Felfelé. A választás szabadsága ruház fel minket a felelősséggel.
  Mert ahol a fókusz, ott az energia! Mit erősítünk, ha sokszor a jelen helyzetről panaszkodunk? Pont azt amit nem szeretnénk. Hiszen azt tápláljuk energiával.
  Sokunknak kell most a belső fókuszt éberen tartani, és kapcsolódni a bennünk lévő Legmagasabbhoz, valamint a Térbe írni gondolatokkal, érzésekkel, szavakkal az új életet, ahol szabadon, békében és szeretetben tudunk élni. Ide kell tenni az energiát, ezt kell táplálnunk, mutassanak bármit a körülmények.
  Jövő tavaszig van időnk, addig még megfordítható minden. Különleges energetikai impulzusok érkeznek hozzánk az ősszel, télen, és jövő tavaszig. Addigra világosan lehet majd látni, hogy milyen radikális tisztulás , tisztítás veszi kezdetét. Minden idejét múlt struktúrának kívül és belül mennie kell, hogy helyet készítsen az újnak.

  A változás mindig belül kezdődik, nem fordítva. Ne kintről várjuk, hogy majd csak jobbra fordulnak a dolgok. Kezdjük magunkkal, tudatosan haladjuk meg jelenlegi önmagunkat. Simuljunk bele a változásba, engedjük, hogy történjen. Figyeljünk a belső iránymutatásra, ami mindig megmutatja a következő lépést. Nincs szükség többre…

 2. Vera

  „Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
  Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János)
  Áldás Mindannyiunkra!

 3. Varga Erzsebet

  Kedves István! Nagyon jól érthetően összefoglaltad a múltat, jelent, jövőt. Remélem egyre többen leszünk és lépünk az ébredés útjára. Sokszor úgy érzem, hogy az EMBER elvesztette a józan eszét. köszönöm Erzsébet

 4. Mária

  Kedves István!Teljes mértékben egyetértek Veled!.Én ugyan már eleg idős vagyok,lehet hogy a nagyösszeomlást nem fogom megérni,de megszenvedi az emberiség nagyobb része.Örülök,hogy olvashattam Tőled.Udvözlettel Mária.

 5. Gyórgyi

  Mindenben egyetértek,örülök,hogy itt lehetek a csoportban.

 6. Ujházi László

  Ezt rég ismertem Tudtam erről magam is Két nemzetközi civil szervezetnek voltam a tagja . Sőt 1996 ban Kiskunhalason egy Campigben egy ilyen nemzetközi civilszerveződési táborozáson pár társammal a magam zenés kis játékát előadtuk A Multi naci halála címmel Igen sikeres volt spanyolok Németek Olaszok Angolok is voltak a táborozók közt . Alapötletét akkor bennem Corten professzor könyve és a bizonyos Békés harcos könyv és folytatása amiket akkor olvastam sőt ingyenes havi Szomszédvár lapunkban mint szerkesztőségi tagként támogatóként is részeket közöltem a könyvből Később a Human-Ó-Buda általam elindított lapban is De az csak két számot élt meg . Lehetőségem volt Hollandiába Maharishi University Engligthenment és védikus meg management központba Vlodropba utaznom 4 évet eltöltenem bizonyos ledolgozott kreditek által tanfolyamokat azokból el sajátítani megismerni bizonyos tudásokat. 1992 óta meditálok Jóga oktatóira is jártam . Ami a világunkban igy megnyílvánul nem lepp meg maharishi Kreativ tanfolyamát is végeztem amiben erre is már akkor utalás volt . A kint létem alatt mindig nagy figyelemmel és kíváncsisággal hallgattam meg Maharishi jógi ott lévő beszédeit amit kisugározva a bizonyos központokba is már akkor elérhetővé tett. Nincs más várom a folyamatokat és a változásokra készülök fel továbbra is még 72 évesen is. Tudom hogy életemben ezt meg is fogom élni.

 7. J. Norbert

  Kedves István!
  Mindezek akkor válnak igazá ha igaznak hisszük. Ahol a tudat ott a valóság. Ennek tükrében értelmezük a világunkat. Bár ebben a felvázolt világban is át tudunk járni egy másik világba. Ahol már egy boldogabb jövőt teremtünk. Jártam át valamelyest, ami alapján tapasztaltam írót szabályok nem léteztek.
  UI: Csendben halljuk meg isten szavát.

 8. Éva

  Kedves István !

  Szívemből szóltál, ami most megy, már az emberi jogokat sérti. Amit a sci- fi filmekből ismerhetünk, lassan bekövetkezik.
  Sajnos még mindig a pénz, a hatalom, az úr.
  Visszasírom a gyerekkoromat, megvoltam TV és Internet nélkül, boldogan játszottam és beszélgettem a szomszéd gyerekkel a szabadban .
  Remélem egyre többen felébrednek és tisztán fognak látni.
  Örülök, hogy rátaláltam az általad képviselt gondolkodásmódra ill. csikungra.

 9. Erzsi

  Kedves István!Rendkivül érdekes és éles meglátások.Igy hirtelen olvasva….több idő kell az olvasottak megemésztéséhez.Figyelemre méltó a meglátásod,s talán valóban helytállóak a következtetések is.Hiszek én is az értékteremtés erejében,az emberek jóságában,de sajnos látnom kell,hogy a világ nem ilyen.Mi,akik nem a pénzben gondolkodunk,nagyon kevesen vagyunk…..de talán eljön az idő,amikor a mi látásmódunk nyer teret.Hiszek egy letisztult jövőben,hiszen éppen ezért vagyok itt….

 10. Mim Tamás

  Kedves István! Teljesen egyettértek a gondolat meneteddel. Üdvözlettel: Mim Tamás.

Vélemény, hozzászólás?