Minden évkezdet egyben új gondolatokat és érzéseket teremt. A nagy elhatározások és álmok időszaka ez. Az ünnepi pihenés után, még máshogy látjuk a dolgokat. Nem indult be a mókuskerék, és ilyenkor szélesebb spektrumban érzékelünk, mint amikor már robotpilóta üzemmódban sodródunk a mindennapok gondterhelt felhőinek árnyékában.

Ilyenkor szeretünk tervezni, elhatározni és persze megváltani a világot. Olyan energiák működnek bennünk, amit ha tovább tudunk vinni, akkor tényleg elindulhat valami új ebben az évben. Hisz minden évben ott az új kezdet lehetősége, akár kapcsolatokról, akár pénzügyekről, akár egészségről legyen is szó.

Az idei év egy nagyon energikus év lesz a kínai horoszkóp szerint. Ugyan a kínai újév csak egy hónap múlva kezdődik, de sok-sok pozitív energiát és lehetőséget ígér minden jegy szülöttjének. A kérdés, hogy miként éljük meg és érzékeljük ezeket az energiákat? Milyen a beállítottságunk, mennyire szoktuk negatívan vagy pozitívan látni a dolgokat? Véleményem szerint, ha hiszünk a jóban és mindig bízunk magunkban, akkor megtalálnak a lehetőségek, legyen szó az élet bármely területéről. Erről már tavaly is írtam és nem változott a véleményem. Amit megtanultam az életben, hogy néha el kell esni, hogy fel tudjunk állni. Bátor döntéseket kell meghozni és bármi az életben, amibe energiát teszünk, az energiát fog termelni.

Mindenkinek vannak álmai és vágyai, mely így év elején erősebbek. Lehet még az elhatározás is megvan, hogy idén tényleg változtatni fogsz és máshogy éled az életed. Azonban az emberi természet olyan, hogy mindig a könnyebb ellenállás irányába megy. Hisz a folytonos erőfeszítésekbe bele lehet fáradni, így a halogatás feloldozás is egyben, hisz nem akarunk folyton elfáradni. Nem azon fog múlni a boldogság, hogy valami célt kitűztünk és végül megvalósult. Persze jó érzés, ha eldöntjük év elején, hogy le szeretnék fogyni 10 kilót és eléred a célt. Vagy idén minden héten sétálsz 30 kilométert és tartod magad ehhez. Mindez dicséretes és a siker íze is jól tud esni. A valóság viszont az, hogy az utat mennyire élvezted? Mennyi küszködés, idő és negatív energia lengett körül, hogy elérd a kitűzött célod, legyen az fogyás vagy pénzügyi eredmény. Mennyi álmatlan éjszaka, mennyi küzdelem és mennyi rossz érzés mérgezett Téged és a környezetedet addig, amíg elérted a kívánt célod?

Véleményem szerint olyan célokat érdemes kitűzni magunknak, aminek az eléréséhez vezető út minden állomása, napja élvezettel is jár. Azaz pozitív energiákkal töltődünk végig és időközben el is felejtjük, hogy mit akarunk elérni. A legtöbb motivációs könyv nem erről beszél, hanem arról, hogy írd ki egy papírra mit szeretnél elérni, minden nap fókuszálj rá és ha keményen dolgozol, akkor el fogod érni azt. Van ebben is igazság, hisz amerre a figyelem irányul, arra halad az energia is. Azonban nem mindegy, hogy milyen álmokat kergetünk. Hisz álmodhatsz egy gyönyörű családi házról, vagy autóról, minden nap ránézel a képre és azt mondod, hogy ez kell nekem, meg is lesz. Ha a cél túl messze van, akkor érdemes mindig kisebb célokra bontani, hisz egy több tíz milliós vagyont összegyűjteni időbe telik, és időközben annyi minden változhat. Ezért inkább darabold fel, sok kis apró célra. Ha pénzről van szó, akkor összegyűjtök egymillió forintot, ha fogyásról, lefogyok két kilót. Így az apróbb célok könnyebben teljesíthetőek, valamint az oda vezető utat is meg lehet találni úgy, hogy az élvezetes legyen és ne sanyargató. Hisz mit ér a pénz, ha azért olyan sokat kell dolgozni, hogy közben nem lát a család, vagy csak mindig idegesen? Mit ér a fogyás, ha közben mérgezzük a levegőt magunk körül, mert feszültek vagyunk?

Bármibe is kezdesz idén az Univerzum segíteni fog és támogat a pozitív energiákkal. Legyen bátorságod és tedd meg. Figyelj arra, hogy élvezd az utat és ne vesz el rajta. Inkább darabold fel a nagy célt, apróbb lépésekre, ha túl nagyot álmodtál.

Ha ezt a pár tanácsot betartod, akkor számodra is egy fantasztikus év jöhet. Még egy apróság így a végére, ne engedd befolyásolni magad, se a média, se a családtagok és barátok által. Ha hiszel valamiben, ami szívből jön, akkor tarts ki mellette. Ha élvezel minden napot, akkor biztosan lesz kitartásod is.

Ha az egészséges életet keresed, akkor ajánlom figyelmedbe a csikungot, amit ingyenesen is elkezdhetsz tanulni. Ez egy olyan út, ami lassan, napról napra fog egészséget teremteni, apró lépésekben érzed majd a pozitív hatását. Erről több száz ember számolt be, ezeket is olvashatod a leckék alatt.

Kívánok ehhez egy pozitív energiákkal teli, bátor és gazdag esztendőt, sok csikunggal és jó egészséggel!

Facebook
Pinterest

Köszönöm a megosztást!

Ehhez az oldalhoz 6 komment érkezett

 1. Molnár Gyula

  Elég sok mindennel próbálkoztam és úgy érzem hogy a csikung a legjobb legalábbis nekem
  köszönöm neked István
  ..

 2. +36308202310

  A legelső amit elvégeztem a minikurzus tanfolyam azóta alkalmazzon!!Hálás vagyok hogy ràtalàltam ,masszőrkènt dolgozom és így nagyon sokat tudok a vendègeimnek is segíteni!!Próbálok minél több gyakorlatot megtanulni nagyon szeretem ,és nagyon köszönöm !!

 3. Éva

  István útmutatásai alapján kezdtem el csikungozni már lassan két éve, napi szinten rövidebb, hosszabb gyakorlatsorokat. Mindíg azt mondom, ha nem csinálnám, már nem mozognék így, több eü.problémám lenne. Ráadásul élvezem is az újabb gyakorlatokat. Köszönöm István odaadó, sokoldalu tudását, érdemes csatlakozni Tudástárhoz.

 4. Éva

  Köszönöm, hogy megismerhettemem a csikung gyakorlatokat. Végzem őket, jó hatásuk van. Kívánok jó egészséget, sikeres évet, hála és köszönet az önzetlen segítségért.

 5. Zöld Jánosné Marika

  Köszönöm hogy a múlt évben rátaláltam az onlinecsikungra. Időnként kisebb nagyobb szünetekkel gyakoroltam. Mindig jól éreztem magam utána. Most már mint nyugdíjas több időm van nyugodt csikung gyakorlatokra. Köszönöm a rövid ingyenes oktatásokat. Igyis sokat segít a mozgásom és a test tartásom javításában biztosan az idén is sokat tanulok tőled. Sok sikert az oda adómunkádban és jó egészséget az újévben. Üdv Zöld Marika.

 6. Sinka Ferencné

  Szia!
  A csikungot ismerem és időnként használom is, de nem időnként, hanem szeretném minden nap használni. Köszönöm a segítseged!
  Boldog új évet kívánok!
  Üdv: Sinkáné Ilike

Vélemény, hozzászólás?