You are currently viewing Légy önmagad!

Légy önmagad!

Ha körbenézünk a környezetünkben, biztos mindenki talál olyan ismerőst, aki lehet megosztó személy, viszont nagyon sajátos és egyedi. Kimondja, amire gondol. Lehet öntörvényű, úgy él, ahogy neki jó, lehet önzőnek tartjuk, viszont gyermekes őszintesége és szabadságfelfogása miatt irigyeljük is és valahol, titkon kedveljük. Sok esetben ez nem tudatos viselkedés, így nőt fel, ezt hozta otthonról, ilyenné vált, de az is lehet, hogy tudatosan dolgozott ezen. Ha őszintén magunkba nézünk, és feltesszük a kérdést: „Mennyire vagy önmagad minden helyzetben?” Mennyire hasonolunk meg bizonyos szituációkban? A válasz persze bennünk van, a legtöbb esetben azt kell mondanom, hogy úgy éljük le az életünket, hogy mások kedvében járunk. Azonban jó ha tudod, a legspirituális dolog, ha önmagad adod, ha önmagad vagy.

Hogyan lehetünk valóban önmagunk? Mikor hozzuk a való énünket? Mindenki átélte már ezt az érzést. Lehet egy alkoholos iszogatás keretében nyílt ki és lett bátor, szókimondó. Felszabadultak a gátlások és tért nyert a belső valóság. De lehetet ezt egy társ, egy barát, egy jó beszélgetés vagy egy kirándulás hozta ki. Ez az az érzés, amikor egy más tudatállapotban éreztük magunkat, mert a felszabadulás, a szabadság érzése, hogy ott, abban a pillanatban tényleg azt tesszük, amit szeretnénk, azt mondjuk ki, amit akarunk, ez át tud törni kapukat, még ha csak rövid időre is.

Lélekként kalandra vágyunk a földön. Azért születünk ide, hogy növekedjünk, tanuljunk, fejlődjünk. Tegyünk valamit, alkossunk. Ez a küldetésünk. Az asztrológiában ezt sorsküldetésnek hívják. Ha letérünk az útról, a sors jeleket küld és igyekszik visszavezetni, figyelmeztetni, hogy figyelj, Neked ez a küldetésed. Ha észrevesszük a jeleket és képesek vagyunk a szívünkre hallgatni, akkor megláthatjuk a nagy miértünket és megérthetjük a küldetésünket. Sok ember persze nem ismeri ezt fel, nem jut el idáig, leginkább azért, mert nem mer önmaga lenni, nem mer szívből élni. Ezért életről életre ugyanez a küldetése marad, amíg nem sikerült teljesítenie és ez által fejlődnie.

Az élet egy tánc a könnyű és a nehéz, a fény és a sötét között. A kihívás egyenlő a felfedezéssel. Nap, mint nap szembesülünk kihívásokkal, kapunk jeleket, de a legtöbb megoldás minden esetben a komfortzónánkon kívül esik. A nagy kérdés, hogy ki merünk-e lépni az ismeretlenbe, amitől erősebbek lehetünk, amitől fejlődünk, amitől önmagunk lehetünk. Az alábbi nyolc pont segíthet abban, hogy közelebb kerülj a belső valóságodhoz. Lehet nem mindennel fogsz egyetérteni. Lehet pár pont vitatható lesz, vagy merészen őszinte, de segíthet abban, hogy spirituálisan fejlődj, ha másért nem, legalább egy másik nézőpontból is láthatod, hogyan élj szívből.

8 stratégia, hogy önmagad legyél:

 1. Mindig kezd a legrosszabbal, legnehezebbel. Ha van egy problémád, amit meg kell oldanod, tudod, hogy mi az, ami segíthet, de azt a legnehezebb megtenned? Nem baj, kezdd azzal, ne keres kerülőutakat. Például elkezdesz nyelvet tanulni, de ahhoz, hogy odaérj az órára a munkahelyedről fél órával előbb el kellene jönnöd. A főnököd nagyon nehéz ember. Megpróbálsz ellógni, kollegákkal egyeztetni, hogy falazzanak, beteget jelenteni, ahelyett, hogy odaállj a főnököd elé, bármennyire is nehéz ember és őszintén elmond, hogy miről is van szó. Félsz a beszélgetéstől, mert eddig bármit is kértél tőle elutasított. De lehet most máskép lesz, ha őszinte vagy és elmondod, hogy ez fontos számodra. Még, ha nemet is mond, akkor is jobban fogod érezni magad, mert megtetted. Ha valami miatt nem érezzük jól magunkat, nem tetszik, akkor megpróbáljuk elkerülni, nem csinálni, elutasítani. Könnyű a kényelmi zónában marani. Az újtól legtöbb esetben félünk. Viszont, ha mindig így teszünk, akkor minden ugyanúgy fog maradni, ami idővel unalmassá válik. Milyen érzés, amikor halogattál valamit és mégis megcsináltad? Milyen érzés egy nehéz beszélgetésen túl lenni? Megoldani egy addig lehetetlennek tűnő feladatot? Szárnyalsz, sikeresnek érzed magad. Az érdekes, hogy ha egyszer elérünk így valamit, ennek ellenére legközelebb ugyanúgy a komfortzónán belül maradunk és megint nehezen lépünk ki belőle. De ha minél többet gyakorlod, hogy a legnehezebbel kezded az összes problémád megoldását, idővel természetessé válik, mert a siker olyan hormonokat szabadít fel, amik doppingolni fognak legközelebb is.
 2. Ahhoz, hogy túléljünk, szükséges egy egészséges hozzáállás. Megfigyelted már magad, hogy hányszor mondasz nemet másoknak? Legyen az egy kérés, egy feladat, egy szívesség. Ha mindenkinek tetszeni akarsz, mindenkinek megfelelni, akkor marad egy valaki, aki üres kézzel távozik. Az pedig Te vagy. A határok kijelölése fontos, hogy tudj nemet mondani. Nem azért vagy itt, hogy mindenkinek örömet szerezz. Azért vagy itt, hogy növekedj, fejlődj. Egyetlen egy emberrel fogsz beszélgetni életed utolsó perceiben őszintén, az pedig saját magad. Milyen érzés lesz saját magadnak azt válaszolni, hogy másoknak megfeleltem, segítettem, de amit igazán akartál, azt nem tetted meg, mert nem tudtál nemet mondani, amikor kellett. A Te álmaid nem váltak valósággá.
 3. Miért kellene elszakadni mások szeretetétől, elismerésétől? Sokszor úgy viselkedünk, hogy másoknak örömet szerezzünk. Partnerünknek, kollégáinknak, főnökünknek. Kérdés, hogy magadnak is kimondtad az igazad? Kimondtad a szíved szavát? Nem azért vagy itt, hogy mindenki szeressen, azért vagy itt, hogy fejlődj. A nap végén akkor érzed jól magad, ha kimondtad, ami a szívedet nyomta, azért, mert nem hasonolutál meg. A szíved szerint szóltál és nem úgy, mint ahogy más szerette volna hallani. Viszont ilyen esetben lesznek olyanok, akiknek nem tetszik. Hányszor voltál úgy egy beszélgetésben, hogy az ismerősöd elmesélt egy sztorit, lehet nem is értettél vele egyet, de azt mondtad neki, amit hallani akart, mert úgy gondoltad jobb nem vitatkozni, vagy megbántani, vagy lehet megharagszik és legközelebb nem fog keresni, stb. Ha ezzel elkezdesz foglalkozni, akkor a második pont szerint fogsz élni.
 4. A sebezhetőséged, gyengeséged valójában erőssé tesz. Gyakran szeretnénk úgy mutatni magunkat, hogy erősek vagyunk, vagy többet tudunk, mint amit valójában. Igen, van amiben erősek vagyunk, van, amiben gyengék. Fény és árnyék is van bennünk. Ne tegyél úgy, hogy nincs benned harag, félelem vagy ne tegyél úgy, hogy mindenhez értesz és mindent tudsz. Fogadjuk el a sötét oldalunkat. Ha bosszant valami, mond ki, fejezd ki a haragod. Nem arról van szó, hogy megbántsd a másikat, csak mond ki intelligensen, amit érzel. Ne fojts el, ne fogd vissza magad. Ismerd be, ha valamit nem tudsz, vagy hogy vannak hibáidat, amiket fogadj is el.
 5. Fejezd be a nyafogás fázisát. Könnyebb észre venni máson, ha folyton panaszkodik. Szemléld magad is, és kapd rajta magad, ha nyafogsz bármi miatt. Ne panaszkodj tovább! Ami történik veled, az a valóságod, érzéseid, gondolkodásod. Vállalj értük felelőséget. Ne told el másra, ne vetítsd másra. Vállald mindenért a felelőséget, a boldogságodért, a szenvedésedért, a nyafogásodért. Ha megváltozik a fókusz, nézd meg, hogy mi mindenért vagy hálás. A hála az egyik legpozitívabb érzés, amivel nagyon jól tudod ellensúlyozni a gondokat. Mindig van olyan, ami miatt hálás lehetsz, még akkor is, ha nagy gondok vannak az életedben. Mindig találd meg a legapróbb fényt is, akár azt, hogy fel tudsz kelni, hogy folyik a víz a csapból, hogy süt a nap. Bármit, amiért hálát tudsz adni, ez segíteni fog a legnehezebb életszakaszokban is.
 6. Írd le, amit már nem szeretnél tolerálni az életedben, amit nem akarsz folytatni, de azt is, ami miatt csak középszintűnek érzed magad. Kirobbanó energiára születtél, azért, hogy növekedj. Azért vagy itt, hogy kitold a határaidat, ne elégedj meg a középszerűséggel. Az agyunknak a minden vagy a semmi létezik. Légy több, mint ami vagy, akarj több lenni. Írd le azokat a területek, ahol ki akarsz törni, ahol fejlődni szeretnél. Amiben több szeretnél lenni. Hozz létre egy új valóságot magadnak. Kelj fel minden nap úgy, hogy az első gondolatod az, hogy úgy látod magad, amilyen szeretnél lenni. Vizionáld ezt a valóságot olyannak, amilyennek megálmodod, ez segíteni fog ahhoz, hogy el is érd ezt a szintet.
 7. Ne engedd meg magadnak, hogy letérítsenek az utadról. Ha gyenge vagy, akkor hagyod, hogy mások irányítsanak. El fogja mondani mindenki a környezetedben, hogy miért ne tedd! Miért ne vágj bele az újba. Lehet csak meg akarnak védeni, lehet ők tényleg csak komfortzónán belül élnek és el sem tudják képzelni, hogy ki lehet ebből lépni. Lehet csak irigykednek, mert Te mersz a szíved szerint élni, cselekedni. De abban biztos lehetsz, hogy le akarnak majd beszélni, elmondják az aggályokat, azért, hogy visszarángassanak abba, ahol biztonságban vagy. Lehet sikerül is nekik, mert a könnyebb út, mindig könnyebb. Ha másnak is van kételye, nem csak neked, akkor hiába álltunk fel, könnyen visszaülünk. Mondják majd neked, hogy nem lehetséges. Egyszerűen mondj rá nemet, mond rá, hogy hülyeség, mond rá, hogy Te így gondolod és neked ez fontos. Tiszteled a véleményét, de Te így döntöttél. Fókuszálj arra, hogy minden lehetséges számodra, amiben hiszel. Menj a szíved után. Minden csak valószínűségekből áll. Nincs rögzített esemény a kvantumfizikában. Tehát minden lehetségessé válhat, csak akarni kell és tenni érte. Mindez pedig ott kezdődik, hogy lemondasz arról, hogy mások megmondják mi jó neked.
 8. Végül egy utolsó gondolat, amit érdemes tudatosítani magadban. Te nem vagy felelős mások boldogságáért. Főleg a nőkre igaz ez. Anyaként, feleségként úgy gondolják, hogy azért nem tesznek meg dolgokat, mondanak ki gondolatokat, hogy ne bántsák meg a szeretet személyt és ezzel ne tegyék boldogtalanná őket. Félnek, ha a gyermekük boldogtalan, mert ő kimondta, amit gondolt, akkor ő maga is boldogtalan lesz. Inkább hallgatnak és elnyomják az igazságukat. Ha erős vagy, önmagad vagy, akkor is tudsz adni támogatást. Ha kiszabadulsz ebből, belépsz a végtelen szabadság érzésébe. Azzal, hogy önmagad vagy, fel fognak nézni rád és tisztelnek, mert vállalod saját valóságod.

Amennyiben a fenti szabályokra tudatosabban odafigyelsz, őszintén vizsgálod magad, akkor képes leszel szív szerint élni és változtatni azon, hogy több legyél, hogy növekedj és a lelked közelebb kerüljön a küldetéséhez, amiért ideszületett a földre. Senki más nem fogja megmondani, megmutatni, hogy ki is vagy valójában, hogy milyen is az, amikor önmagad adod. De az egyéniségekre emlékszik mindenki, azokra, akik vállalják személyiségüket, még ha néha megosztó is tud lenni. Arra biztatlak, hogy légy önmagad, merj élni a szíved szerint. Biztos vagyok benne, ha így teszel, akkor belekerülsz abba a bizonyos flow állapotba, az áramlásba, ami elvezet a boldogsághoz és elvezet oda, hogy növekedj.

Facebook
Pinterest

Köszönöm a megosztást!

Ehhez az oldalhoz 2 komment érkezett

 1. Magdolna

  Mindig igazságosságra igazmondásra törekedtem És diplomatikusan,de elvártam másoktól is ugyanezt De a családom,az más Imádtam a szüleimet és ezáltal megengedtem,hogy nyesegessék kitárulkozó szárnyaim Merthogy ők jobban tudják…Ma már tudom,ha magamra hallgatok,teljesenás irányban haladtak volna a dolgaim,mert a szárny nyesegetések azt eredményezték- zuhanás ejtőernyő nélkül,csúnya lelki sebekkel Gyermekeimet pont fordítva neveltem Én nem azt tudtam,hogyan nevelem,hanem hogyan nem És nem csalódtam Kiegyensúlyozott,boldog emberek- és amikor egyedül kellett boldogulniuk a nagy forgatagban megállták a helyüket,és nem vesztek el ,csak jobban megerősödtek De lám én….találtam egy jó társat Mindig kimondom az érzéseim,vagy mi az,ami nem tetszik De nagyon sérülékeny,érzékeny,és próbáltam felemelni,ami nem sikerült igazándiból Legtöbbször rossz volt( van) ,hogy hiába jó ember,éli a belső kis életét és nekem nincs társam,ajivel eggyütt repülhetnék Mindig hittem,hogy felemelő jó példa meghozza gyümölcsét,de nem tette Eredmény- egyszer csak ízületi,gerinc problémák,de mára- 21 év után,majd 69 évesen kiderült,hogy fibromialgiám van,amit lelki reumatizmusnak is neveznek Sose panaszkodok,mindig keresem az örömöt az életben,az unatkozást sose ismertem Mégis itt tartok és már változtatni nincs esély ,ha másért nem,a lelkiismeretem nem bírná el Csupa 10 napot voltam távol idegenben gyermekemnél,unokáimmal mindannyiunk örömére De ezalatt nem evett rendesen,nem vásárolt rendesen,nem fűtött rendesen 73 éves,és demens is Itt már úgy lehetek önmagam,ha követem a lelkem jóságát Mindezt azért írtam le,hogy drága fiatalok! Ne engedjétek,hogy szárnyaitokat lenyessék,mert nagy a zuhanás és nem biztos,valaha is visdzanőnek Szeretettel Magdolna

 2. Ági

  Igen mindig erre törekszem de valamiért mindig alul maradok

Vélemény, hozzászólás?