You are currently viewing 5 perc meditáció

5 perc meditáció

Előfordult már, hogy elképzeltél valamit, és utána nézted, hogyan formálódik az életedben? Talán egy olyan karrier volt, amelyet folytatni akartál, egy hely, ahol élni akartál, vagy egy olyan tevékenység, amely fontos volt a számodra. Amikor a képzeleted életre kel, az nem puszta véletlen.

Van egy mondás a kínai orvoslásban és a csikungban: A Chi áramlik, az elme megy. Más szóval, amikor valamire összpontosítod a figyelmedet, az energiád természetesen olyan összhangba kerül, hogy megnyilvánuljon a látásod. Ez a folyamat természetesen megtörténik, de bizonyos csikung meditációs gyakorlatok segíthetnek még jobban kihasználni képzeleted erejét.

Ebben a blogban a képzelet és a kreativitás energikus tulajdonságait tárgyaljuk. Megosztok egy ötperces vezetett meditációt is, amely segít felszabadítani a képzelet erejét.

A Fantázia A Fa Elemhez Kapcsolódik

A kínai orvoslásban és a csikungban képzelőerő és a kreativitás a fa elemhez és a tavaszi időszakhoz kapcsolódik. Tavasszal a természet gazdag, kreatív és fantáziadús. Ha kint jársz a természetben, akkor ezt Te is megfigyelheted. A virágok és a fák az energiájukat színes virágszirmokkal és levelekkel fejezik ki. Az első lépéseiket megtevő újszülött állatok ennek a kreatív energiának egy másik megnyilvánulása. Maga a természet, minden egyes elemében egy csoda, ahogy létrejön, ahogy él, túlél és forog. Mindez az univerzális kreatív energia része.

Az emberek számára ez az energia az ötletek, vizuális képek, zenei és művészi inspiráció vagy a jövőről alkotott elképzelések formájában nyilvánul meg. Valójában minden elképzelhető alkotás vagy potenciális valóság, amely belép a tudatodba, a képzelőerőd visszatükröződése. Ahogy az eső táplál egy kis magot, hogy szép virággá nőjön, úgy te is erősítheted képzeleted erejét, ha ügyesen dolgozol a figyelmeddel.

Az alábbi irányított meditáció csodálatos módja annak, hogy kidolgozd a képzeleted, és kihasználd annak hihetetlen erejét. Javaslom, hogy olvasd el az utasításokat, mielőtt elkezded.

Vezetett Meditáció A Képzelet Erejének Felszabadításához

Kezdd azzal, hogy kényelmesen ülj le egy székre úgy, hogy a lábad a padlóra helyezed, de akár le is feküdhetsz, ha nem vagy túl álmos. Az a legjobb, ha az elméd éber és koncentrált a meditáció során.

Vegyél néhány lassú, mély lélegzetet, és lazítsd el a tested. Próbáld meg kitisztítani gondolataidat, elengedni a benned lévő feszültséget.

Ha sikerült elérni, hogy a jelenben vagy és már könnyebbnek érzed magad, akkor irányítsd a gondolataidat arra, hogy mit szeretnél elérni az életedben. Legyen ez egy konkrét gondolat, ami lehet egy élmény, egy tárgy, egy kapcsolat, egy munka vagy bármi, amit fontosnak tartasz. Ha úgy érzed, hogy korlátok merülnek fel, nem sikerül elképzelni, csak fogadd el és próbáld újra. Ne feledd, a képzelőerőd határtalan, ezért engedd meg magadnak, hogy szabadon elképzelj bármit, amit csak akarsz.

Ha kiválasztottál valamit, amit szeretnél, próbáld meg ennek a képét a fejedben tartani. Képzeld el, hogyan néz ki, milyen érzés, milyen hangokkal jár, milyen a fogása, az illata, színe. Tedd minél élénkebbé a képzeletedet. Legyen minél részletesebb a kép, érzékeld mindegyik érzékszerveddel a gondolataidban.

Amellett, hogy használod az érzékszervi képzeletedet, próbáld meg elképzelni, hogyan érzel, ha a vágyott dolgot eléred, megteremted, megszerzed.Ha azt képzeled, hogy olyan helyre utazol, ahová mindig is vágytál, gondolj az élményt kísérő érzésekre és érzelmekre. Örömtelinek vagy izgatottnak érzed magad?

Dönthetsz úgy is, hogy több belső élményt is megjelenítesz. Például, ha nagyobb önbizalmat szeretnél, képzeld el magad magabiztos emberként, akinek erős önbecsülése van. Még mindig te vagy, csak egy magabiztosabb verziója önmagadnak.

Miután sikerült pár percig arra összpontosítani, amit szeretnél, képzeld el, hogy ez a gondolat vagy látomás egy kis magban összpontosul. Ezután ültesd el azt a magot az univerzum energiájába, amely folyamatosan körülvesz téged. Aztán lásd, hogy a kozmosz fogadja és magába zárja.

Vegyél néhány mély lélegzetet, miközben elismeréssel és kedvességgel a magodra irányítod a figyelmedet. Képzeld el, hogy figyelmed táplálja magodat, ahogyan az eső táplálja a virágok és fák magjait. Minden lélegzetvétellel a magod egyre erősebb és erősebb lesz. Ha készen állsz, nyisd ki a szemed, és érezd, hogy szándékaid csírája tovább virágzik.

Ha tetszett ez a meditáció, akkor látogass el az Öngyógyító Tudástár oldalunkra és olvasd el, hogy válhatsz taggá. Az Öngyógyító tudástárban számos meditációt találsz, melyek segíthetnek egy teljesebb és boldogabb életet élni.

Facebook
Pinterest

Köszönöm a megosztást!

Vélemény, hozzászólás?