You are currently viewing Kerülj közelebb a természethez

Kerülj közelebb a természethez

Bár az ember a természet része, néha elveszítjük a kapcsolatot a minket körülvevő világgal. Ahelyett, hogy tiszteletben tartanánk és tisztelnénk a Föld szépségeit, az észlelt elkülönültségünk pusztító magatartást válthat ki, amely károsítja bolygónk értékes erőforrásait. Mindannyiunknak azonban megvan a lehetősége arra, hogy egészségesebb kapcsolatot alakítson ki a természettel.

Vizsgáljuk meg, hogy a csikung hogyan segíthet mélyebb kapcsolatokat ápolni a természeti világgal, miközben nagyobb harmóniát élünk meg.

Kapcsolódás A Természet Energiáival

A csikungnak van egy alapelve, hogy az ember a természet része. A csikung gyakorlatok közül sok a természeti világ által kínált különféle erőkhöz való kapcsolódásra összpontosít. Lásd öt állat csikung vagy az öt elem gyakorlatai. Ezek segítenek elmélyíteni kapcsolatunkat a minket körülvevő világgal.

Kapcsolatba lépünk a Víz elemmel, hogy megtaláljuk az áramlást és a rugalmasságot. Kapcsolatba lépünk a Tűz elemmel, hogy megtaláljuk az áramlást és a rugalmasságot. És amikor stabilitást és megalapozottságot keresünk, kapcsolódunk a Föld elemhez.

Ez csak néhány példa, de számtalan módon fejleszthetjük ki a természet által kínált bölcsesség bőségét.

Amikor meglátjuk magunkban a természet energiáját, rájövünk, hogy a természet nem egy különálló entitás, hanem mi vagyunk a természet, és ugyanazokat az ajándékokat tudjuk ápolni, amelyek világunkat olyan széppé teszik.

Életünk gazdagabbá és izgalmasabbá válik, ha elfogadjuk a természettel való összekapcsolódásunkat. A csikung segít tudatosítani magunkban, hogy mindennel szoros kapcsolatban vagyunk, amit látunk. Ahelyett, hogy a fákat élettelen tárgyaknak tekintenénk, elkezdhetünk úgy tekinteni rájuk, mint az erő és a kitartás tanítóira. Amikor a naplementét nézzük, megtanuljuk értékelni a csodás táncot a Yin és a Yang energia között, ami szintén bennünk zajlik.

Egészségesebb Kapcsolat Ápolása A Természettel És Önmagunkkal

Amikor a különböző elemek megtalálják az egyensúlyt és a szinkront, akkor harmóniát érnek el. A csikung használata a természettel való kapcsolatteremtésben is segít. Megtapasztaljuk a harmónia és az egyensúly érzését. Amikor ez az energia virágzik bennünk, segíthet leküzdeni azokat a belső blokkokat, amelyek olyan dolgokat okoznak, mint az érzelmi egyensúlyhiány, a mentális stressz vagy akár a fizikai betegségek is. Biztos érezted már azt, hogy amikor messze vagy a természetes anyagoktól, mennyivel könnyebb vagy. Ez leginkább abból adódik, hogy ilyenkor ugyanazzal az energiával veszük körül magunkat, mint ami a testünkben is van. Hisz ugyanaz az energia áramlik a fában, mint a májadban, a szívedben, mint a napban, a lépben és hasnyálmirigyben, mint a földben, ami alattad van, a tüdődben, mint a sziklában, a hegyekben, a folyóban, tóban, mint a vesédben. Ezek mind molekuláris szinten bennünk vannak és a természetben járva, ahol mind együtt érzékelhető, ott kerülsz leginkább harmóniába önmagaddal. Így ösztönözz a természet. Képes elősegíteni azt, hogy egységbe kerülj önmagaddal. Ezért érezzük azt, amikor leülünk egy sziklára akár az óceán partján, vagy egy hegy tetején, hogy jó itt lenni. Ezért érezzük azt a fák közt sétálva, hogy sokkal boldogabbak vagyunk. Ezért érezzük a friss folyóban megmártva az arcunkat, hogy minden tisztább és letisztultabb itt.

Ez az élmény nemcsak a körülöttünk lévő világgal való kapcsolatunkra van hatással. A természettel való mélyebb kapcsolat ápolása abban is segít, hogy nagyobb harmóniát találjunk magunkban.

A természet megtanít bennünket arra, hogy megtaláljuk a szinkront gondolataink, érzéseink és fizikai testünk között. Ennek elérése elősegíti az önelfogadás nagyobb érzését, a belső békét és az érzelmi tisztaságot, ami életünk szinte minden területére kihat.

Pozitív Szokások És Cselekvések Ápolása

Minden tettünk egy belső folyamattal kezdődik. Sokkal könnyebb pozitív cselekedeteket végrehajtani, ha az együttérzés és a béke érzését erősítjük magunkban.

A csikung nem csak a fizikai gyakorlás során hasznos nekünk. Világosságot és belső erőt is ad nekünk, hogy segítsen élni azt az életet, amelyre vágyunk, miközben elkötelezettek maradunk értékeink mellett.

Amikor a természettel való kapcsolatunkról van szó, a csikung alapelveit átgondolva dönthetjük el, hogy mit (és hogyan) fogyasztunk, mint például az újrahasznosítás vagy az energiafogyasztás csökkentése.

Minden cselekedetünk hatással van gyönyörű bolygónkra, legyen az jó vagy rossz. Bár egyikünk sem képes egymaga megmenteni a Földünket, mégis hozhatunk egyéni döntéseket, amelyek közelebb visznek a harmóniához. A csikung gyakorlása egy módja annak, hogy folyamatosan elmélyítsük megbecsülésünket és kapcsolatunkat a természeti világgal.

Gyakorold A Csikungot Kint A Szabadban

Amikor sétálsz a szabadban, könnyen érezheted magad körül a természet jelenlétét. Ha kint gyakorlod a csikungot, ez az érzés felerősödik.

A csikung kiváló módja a fokozott tudatosság elérésének és a természeti világ nagyobb megbecsülésének. Amikor a szabadban végzed a mozdulatokat a természet tápláló energiái erősebben hatnak ránk, jobban érzékeljük azokat, mint egy szobában. Nem is beszélve a friss levegőről, ami élettelibb energiával képes feltölteni bennünket. Amikor legközelebb kirándulsz, állj meg, szánj rá pár percet, hogy egy tisztáson pár csikung gyakorlatot elvégezz. Vagy egyszerűen lépj ki a hátsó udvarodba, ha van ilyen, vagy menj el egy közeli parkba a következő csikung gyakorlásodkor.

Próbáld Ki A Csikungot

Szeretnéd magad is felfedezni a Csikung előnyeit?

A mini csikung tanfolyam tökéletes módja annak, hogy ingyenesen kipróbáld a csikungot. Hat lecke segít abban, hogy beleláss egy kicsit ebbe a misztikus, ősi rendszerbe. A legjobb az egészben az, hogy a saját tempódban, otthonod kényelméből gyakorolhatsz. A tanfolyam elvégzése után energiával telibbnek, stresszmentesnek fogod érezni magad, és mélyebb kapcsolatba kerülsz a körülötted lévő világgal.

Ezenkívül megoszthatod tapasztalataidat a többi gyakorlóval. A felület úgy van kialakítva, hogy mindenki leírhatja saját megtapasztalásait.  Kattints az lenti gombra, ha még nem végezted el az ingyenes bevezető tanfolyamot és igényeld meg azt és fedezze fel, hogyan segíthet a Csikung megtalálni az egyensúlyt és a szinkront az életedben.

Facebook
Pinterest

Köszönöm a megosztást!

Ehhez az oldalhoz 3 komment érkezett

 1. Piroska

  Köszönöm szépen a magyarázatot. Szorgalmasan gyakorolom ès már èrzem is kellemes hatását.

 2. Misotáné Kiss Anna

  Szeretném kérni a gyakorlatokat? 🙏

  1. Lakatos István

   Kedves Anna! A gombra kattintva tudod megigényelni az ingyenes csikung tanfolyamot, ha még nem tetted. Köszönettel: István

Vélemény, hozzászólás?