You are currently viewing A boldog emberek titka

A boldog emberek titka

Nagyon sok érzéssel küzdünk napi szinten. Ezek közül vannak, amik felemelnek, de a legtöbb érzésünk leginkább a mélybe taszít minket. Hányszor gondolsz arra, hogy nem vagy elég jó? Legyen az bármi az életben. Hasonlítjuk magunkat bizonyos normákhoz, szabályokhoz, társadalmi elvárásokhoz. A legtöbbször szeretnénk kitörni, szabadok lenni, de nem találjuk az utat, vagy meggátolnak a saját gondolataink, hitrendszerünk. A legtöbb ember küzd azzal, hogy miként is élhetne a saját szabályai szerint. Nézzük meg, hogy a boldog és sikeres embereknek mi segít ebben. Mi kell ahhoz, hogy kitörjünk a társadalmi szabályokból és különlegessé váljunk?

A legnagyobb gát nem más, mint önmagunk. Saját szemüvegünkön keresztül szemléljük a világot, aminek egyik része a tényeken alapul. Ezekben a legtöbb ember egyetért, nem igazán kérdőjelezi meg. Ilyen például, hogy az élethez szükségünk van levegőre, vagy hogy a tűz forró, stb. A másik rész már azon múlik, hogy milyen a szemüvegünk, amin keresztül látjuk a dolgokat. Ez a relatív igazságok világa. Hisz máskép vélekedünk Istenről, a házasság intézményéről, az egészségről. Ahány ember, ahány kultúra, annyiféle szabály, nézet és meggyőződés társul a legtöbb ilyen dolgokhoz, amik meghatározzák az értékrendünket és céljainkat. Viszont ezek a szabályok nem egységesen igazak. Ott van a választás lehetősége, a mérlegelés. Isten létezik vagy nem? Megházasodni jó dolog vagy mégse? A kezünkben van az egészségünk kulcsa vagy nincs ráhatásunk?

Vannak emberek, akik eljutnak arra a szintre, hogy megkérdőjelezik ezeket a szabályokat. Rangsorolják őket. Megnézik, mik azok, amik az érdekeiket szolgálják és mik azok, amik nem. A legfontosabb törvényük, hogy nem fogadják el a kultúrközeg által rájuk kényszerített játékszabályokat. Letérnek az útról és saját kezükbe veszik a sorsukat. Ezen emberekben az a közös, hogy tudatosan fejlesztik a gondolkodásukat és a cselekedeteiket. Ők irányítják saját elméjüket.

A kulcs, hogy a hitrendszerünk és szokásaink, az a bizonyos szemüveg, amin keresztül szemléljük az életet, lecserélhető. A legtöbb ember egy életen át ugyanazon a szemüvegen keresztül nézi a környezetét, éli az életét. Azonban, aki képes lecserélni ezt a szemüveget, egy új életbe kerülhet. Egyszerűen oda kell figyelni arra, hogy milyen elvek mentén éltünk eddig és milyen elvek szükségesek ahhoz, hogy sokkal sikeresebbek és boldogabbak lehessünk. Hogyan lehet ezt elérni? Nyitottnak kell lenni. Folyamatosan képezni kell magunkat, könyvek és tanfolyamok által. Hogy többet tudjunk a világról, a benne élő emberről és annak működéséről. Miben fejleszd magad? Érdemes ott kezdeni, ami zavar. Ha nem vagy megelégedve a testsúlyoddal, akkor szánd rá magad, hogy utánajársz, hogy mi lehet az oka. Nem csak az eddigi nézőpontokat fogadod el, hanem újakat is megvizsgálsz. Évek óta gyenge az immunrendszered? Sűrűn vagy beteg? Eddig sok vitamint szedtél, de nem segített? Akkor tudatosan próbálj fel új szemüvegeket. Lehet a gyenge immunrendszer mögött valami elfolytot érzés lapul. Az érzések meg tudnak betegíteni? Tényleg igaz lehet ez? Mi van, ha igen. Eddig nem hittél ebben? De most adsz egy esélyt ennek is. Megkeresed a módszereket, amikkel fel lehet tárni a tudatalattiban ragadt érzéseket és oldod azokat. Majd megfigyeled magad, változott valami? Ha nem, akkor haladsz tovább és jön egy új szemüveg. Fontos, hogy legyenek elvárásaid magaddal szemben és mérd, értékeld a változásokat.

Biztos hallottál már arról, hogy képesek vagyunk megváltoztatni a valóságot. Ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el, hogy nagyot álmodunk, ugyanakkor nem ehhez a vizualizált jövőkép megvalósulásához kötjük a boldogságunkat. Lehet ez elsőre furcsa. A legtöbb ember a múltban vagy a jövőben él. Nem tudunk elengedni egy múltbéli sérelmet, vagy folyton a régi szép időket emlegetjük. Vágyunk valami szépre, ha ez és az lesz, akkor milyen jó is lesz nekünk. A jelen pillanatok mellett pedig elhaladunk. A valóság megváltoztatása pont arról szól, hogy az akaratunk szerint történnek a dolgok. Figyelünk arra a bizonyos belső hangra, amit általában elnyomunk azért, mert a környezetünk mit fog gondolni. Nem! Szívből kell cselekedni! Lehet kudarcot vallunk, de a mi döntésünk volt, tanulságként éljük meg, nem adjuk fel és haladunk a megálmodott jövőkép felé. Ehhez csak annyi kell, hogy boldog legyél a jelenben és legyen egy biztos jövőképed. A múltat el kell engedni. A jelent meg kell becsülni. A jövőre pedig pozitív várakozással érdemes tekinteni.

Azok, akik a fentiek szerint élnek, általában tele vannak energiával. Készen állnak rá, hogy az univerzum megadja nekik mindazt, amit elképzeltek. Hogyan érik ezt el? Egyszerűen áttörték saját félelmüket. Nem engedik, hogy befolyásolják őket. Hisznek magukban és abban, amit vizionáltak. Hogyan érik el? Van egy igazán jó céljuk, ami nem függ semmilyen külső környezeti dologtól. Ha a céljainkat olyan dolgokhoz kötjük, mint a pénz, egy jobb állás, vagy egy párkapcsolat, akkor van rá esély, hogy tőlünk függetlenül sem sikerül. Azonban, ha a céljaink belülről fakadnak, azt nem veheti el senki. Nem tudsz elbukni! Nincs kinek bizonyítani, nem kell mások játékát űznöd! Egyszerűn haladhatsz a saját világodban, amiben elég jó lehetsz. Például új dolgokat tanulhatsz, egy új szakmát, egy új mozgást. Ha azt érzed, hogy bizonyítanod kell, akkor mindig kívülről fogod keresni a jóváhagyást és az elismerést. Ebben az esetben soha nem leszel elégedett.

Elárulok még egy nagy titkot. Az igazán boldog és sikeres emberek, akik a fentiek szerint élnek, nem dolgoznak(!). Nekik nincs munkájuk, nekik hivatásuk van. A hivatás az, amit ingyen is csinálsz. És ez a nagy titok. Mert ez túlmutat a pénzen, vagy a másoknak való megfelelésen. Ezen embereknek küldetésük van, ami folyton húzza őket előre, célt ad a mindennapoknak. Lehet ez egy olyan misszió, ami mások megsegítéséről szól, vagy a világ jobbá tételéről.

Nekem is van egy ilyen küldetésem, ami nem más, mint a csikung népszerűsítése. Eljuttatni minél több emberhez, megismertetni azokkal, akik még nem is hallottak róla. Ezért jött létre ez a honlap és az ingyenes mini tanfolyam. A többezer pozitív visszajelzés az, ami hivatássá alakította az egykori hobbit. Motivációt, extra erőt ad, hogy érdemes ezzel foglalkozni.

Lehet azt mondod magadban ide érve a cikkben, hogy jó-jó, de „nekem nincs ilyenem, mi lenne az én hivatásom?”. Akkor tegyél fel egy kérdést magadnak:

Mivel foglalkoznál, ha nyernél a lottón 2 milliárd forintot és nem kellene többet a pénz miatt aggódnod?

Ha van rá válaszod, bármi, amit úgy is végeznél, hogy nem kapsz érte pénzt, akár elismerést, akkor már meg is találtad a miértedet. Írd le ide! Bátran. Néha ki kell mondani vagy írni magunkból valamit, hogy az valósággá váljon. Megvan az első lépés. Majd figyeld meg a társadalom által támasztott szabályokat, kérdőjelezd meg azokat, ha úgy érzed, azok nem szolgálnak téged. Bármennyire is egyedi dolgot találsz ki, biztosan lesz olyan, aki egyetért veled. Fejleszd magad, legyél jó abban, amit csinálsz, tegyél bele energiát és idővel elérsz a célodhoz, mert az energia, energiát szül! Így Te is azon emberek közé fogsz kerülni, akik tudatosak a saját életük kapcsán, ez által sokkal boldogabbak is.

Ha ezek után még szükséged van segítségre, akkor ajánlom figyelmedbe az Öngyógyító Tudástárat. Itt számos olyan inspirációt, módszert és technikát tanulhatsz meg, amik eljuttatnak oda, ahol szeretnél lenni.

Facebook
Pinterest

Köszönöm a megosztást!

Ehhez az oldalhoz egy komment érkezett

  1. Fajta istvánné

    Köszönöm !

Vélemény, hozzászólás?