Öngyógyító minikurzus

Fájdalomcsillapító technika

A fájdalom egy jelzés arra, hogy a szöveteink károsodnak, valami nem megfelelően működik a szervezetünkben. A fájdalomcsillapításra számos eszköz létezik. Legtöbben valamilyen fájdalomcsillapítót szednek be, amikor kellemetlen, fájó érzés van a hasban, háton, vállban, stb. Én most egy olyan módszert mutatok be, ami elsősorban akut fájdalom esetén hatásos, magának a fájdalom érzésének tompítására. Biztos előfordult már Veled is, hogy valamidet beütötted, egy rossz mozdulat miatt meghúzódott egy testrészed. Ilyenkor önkéntelenül is odakapunk, rátesszük a tenyerünket, megfogjuk az érintett testrészt. Ez egy olyan reakció, aminek van alapja, hisz azzal, hogy megfogod a fájdalmas felületet, a kezed melegével, energiájával látod azt el. A gondolatainknak itt is nagyon fontos szerepük van. Ha ilyen esetben magunkra figyelünk, összpontosítunk és nem a hibákat keressük, könnyedén tudjuk ezt a fajta fájdalmat csillapítani. 

Amennyiben krónikus fájdalmaink vannak, akkor érdemes megtalálni az okokat, hogy mik válthatják ki. A fájdalom leküzdésében az életmódnak és a táplálkozásnak nagy szerepe lehet. Sokszor például a hát-, derék- és végtagfájdalmat a rossz testtartás, a mozgásszegény életmód váltja ki. Ez a típusú fájdalom, sportolással, jógával, csikunggal megszüntethető. Az erősödő izomzat tehermentesíti az ízületeket, jobb tartást biztosít, növeli az önbizalmat és megszűnik a fájdalom. Egyes fejfájástípust és a gyomorfájást a helytelen és túl bő táplálkozás válthatja ki, és gyakran fokozhatja is a fájdalmat. Erről már volt szó az elöző videókban. A szervezet és a folyadéktér elsavasodása a sejtek érzékenységfokozódását eredményezheti. Az érzékenységfokozódás, a fájdalomküszöb csökkenése révén fokozza a fájdalomra való hajlamot. Lúgosítással és bő folyadékbevitellel, a szervezet méregteleníthető és a fájdalom megszüntethető.

BLOGCIKK AJÁNLÓ

Sokat hallunk erről. De hogyan is kell csinálni? Miként váltsunk életmódot? Egyáltalán kell-e? Csak ez a megoldás? 

Minden ember szeretne egészségesebben élni. Az egészség is olyan, mint modern korunkban az áram. Amig van, felkapcsolom a villanyt és világít, melegít, főz és fűt, addig az természetes. Aztán, ha nagy ritkán elmegy, akkor értjük meg, hogy milyen fontos is.

Több kutatás kimutatta, hogy a szervezetünk elég intelligens ahhoz, hogy felismerje a természetes tápanyagokat, és azokat megfelelően hasznosítsa és raktározza. Míg ezt szintetikus társaival nem tudja megtenni. Gondoljunk csak bele. A természet megalkotott mindent, amire szűkségünk van. Amikkel be tudjuk vinni a kellő tápanyagokat, vitaminokat a szervezetünkbe.

Az oldalon található módszer, technika nem garantálja az egészséget, ha beteg vagy, fájdalmaid vannak, mindig egyeztess a kezelőorvosoddal.

Ehhez az oldalhoz 7 komment érkezett

 1. Bókáné Frankó Magdolna

  Bókáné Frankó Magdolna vagyok.Én a reflux elleni reflexológiát probálgatom,de véleményt hogy javul-e vagy nem ,nem tudok mondani mert én a szivinfarktus után olyan gyógyszereket ( vérhígító )szedek ,amikhez kötelező a gyomorvédő szedése is .így nekem sav nem szokott visszajárni.
  Inkább azt szeretném megkérdezni,hogy ha több technikát alkalmazok pl.reflexológia, csikung gyakorlat, mudra akkor a különböző technikák alkalmazása között mennyi időnek kell eltelni (20.30 perc ?)
  Válaszát előre is köszönöm:Bókáné

 2. Németh Magdi

  Nagyon köszönöm, alkalmazni fogom, amint fáj valami.

 3. Bendéné Margó

  Nagyon hasznos tanácsokat osztottál meg, valóban mindennapi problémák, alkalmazni fogom. Köszönöm a kedvességed. Szép napot kívánok.

 4. Ferenczi ILI

  Köszönöm szépen !! Nekem a jobb térdemmel van gond. Tényleg van haása.Napi többször fogom ismételni.

 5. Ágnes

  Tetszett, ki fogom próbálni.

 6. Hordós Gyuláné

  Köszönöm szépen , ha szükség lesz rá ki fogom próbálni .

 7. Ica

  nagyon tetszett ez a videó is, legközelebb kipróbálom.

Vélemény, hozzászólás?