Öngyógyító minikurzus

Reflux kezelése

A reflux a leggyakoribb emésztési problémák közé tartozik. Nagyon kellemetlen betegség, mely során a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe. A magyar lakosság fele szenved kisebb nagyobb tüneteivel, mint gyomorégés, fokozódó nyálelválasztás, nyelőcső fájdalom, szűkület. Aki szenved ebben a betegségben jól tudja, hogy miről beszélek. Megoldásként leginkább savlekötőket szednek a tünetek kezelésére. Azonban ezek a gyógyszerek, szorulásokat, izomgörcsöket, fájdalmakat okozhatnak. Főleg évekig tartó gyógyszerszedés esetén. Természetesen ezt is lehet kezelni egyszerű módszerekkel. A videóból megtudhatod, hogy miként. 

BLOGCIKK AJÁNLÓ

Sok helyen lehet hallani azt, hogy 21 nap kell ahhoz, hogy valami szokássá váljon. Valójában ez nem ennyire egyszerű. Azaz ez nem azt jelenti, hogy valamit elkezdsz az egyik nap, például reggelente iszol egy pohár vizet és ha ezt 21 napon keresztül végzed, akkor az már szokássá alakul. Igen, nagyobb az esélye, hogy egy helyes szokást kialakíts, ha minél tovább végzed, de nincs egyetlen misztikus szám sem, ami ezt foganatosítja.

Az oldalon található módszer, technika nem garantálja az egészséget, ha beteg vagy, fájdalmaid vannak, mindig egyeztess a kezelőorvosoddal.

Ehhez az oldalhoz 14 komment érkezett

 1. Varga Miklósné

  Köszönöm a reflux pont masszírozásának a magyarázását, gyakoroltam és segített. A rázó technikát ismerem mert 3-1-2 meridiántornán is végezzük, de rövidebb ideig.
  Ez a majdnem 2 perc meghozta az érzést: éreztem a vibrálást az egész testemben, és imbolyogtam is. Köszönöm.

 2. Németh Magdi

  Köszönöm, ez nagyon hatásos volt. Képzeld István, ahogy elkezdtem nyomkodni (persze eléggé fájt) a számban a savanyú íz kezdett picit csökkenni. Valamint melegség is volt a számban. Nem tudom, hogy jól írom le, ezt éreztem. Eléggé refluxos vagyok, ezért hála neked.

 3. Gyöngyi

  A reflux pontot 2-3 napon át napi többször masszíroztam, közben nem , de ezután jelentősen csökkentek az azzal járó kellemetlen érzetek. Hálásan köszönöm!

 4. Magdi

  Köszönöm szépen a gyakorlatokat, a reflux pontot próbáltam ki, rövidebb ideig tartott a nyelőcsövemben tomboló égő érzés. Fejem nem fájt, sajnos nem tudtam kipróbálni.

 5. Kondor Viktória

  A reflux kezelését kipróbáltam, tényleg a pontok nyomása után enyhült a fájdalom. Köszönöm szépen 🙏

 6. csipaigabi

  Én régóta szenvedtem a gyomorégéstől (stressztől, bizonyos- finom, de zsíros,vagy cukros- kedvencek fogyasztása után : pl.túrós rétes, paradicsomos ételek, rakottkrumpli, rántott-olajban sült-dolgoktól…), és pár évvel ezelőtt volt „szerencsém” megismerni az igazi refluxgörcsöt is, ami időnként vissza-vissza tért. Az orvosok által javasolt gyógyszerektől (jópárszor kezelték) ideiglenesen múlt csak el, de visszatért és egyre erősebben…Valóban: a helyes táplálkozás a megoldás, de időnként (?) elcsábulok egy-egy kedvenctől…mint pl. pár napja: bableves, túrófánk. Meg is lett a böjtje: jött is a gyomorégés…Ám gyorsan „fogtam” a kezem, kikerestem a gyomor/reflux pontot rajta, és a fönt tanultak szerint kezdtem nyomogatni, mindkét kézen. Most sem hiszem el, de valóban: pár perc nyomkodás után (eleinte tényleg szúrt és fájt azon a ponton !)megszűnt a gyomorégés ! Aznap még egy párszor megismételtem a kezelést, és mindig ugyanazt tapasztaltam: szinte azonnal-pár perc nyomkodás után – meg is szűnt. Estére már teljesen nyugodt volt a gyomrom, és nem lett belőle refluxgörcs!!! (ami mindig este 1 körül jelentkezik – ki tudja miért…)
  Nagyon örülök, hogy idetaláltam ! Ez egy igen erős és jó kezdet ! (most megyek és tesztelem a fejfájás elleni gyakorlatot: idegeskedéstől tompán el kezdett fájni a fejem…)
  Reflux ellen egy másik gyógymód, ami nekem és a családnak bevált (István, remélem maradhat ! ) Sajnos Budapestre kell érte jönni: a Rudas fürdő melleti ivúkutak vize, abból is az Attila és a Hungária források gyógyvize: kifejezetten gyomor- és bélhurut és gyulladások, krónikus gyomor-, vesemedencei gyulladások, légcsőhurut,ideges gyomor ellen szuper és tényleg rendbeteszi azt.

 7. Szántai Szilvia

  Köszönöm! Nagyon jók a videók…hála masszőrként ismerem ezeket a pontokat! DE! Nagyon jó, hogy ilyen részletesen beszélsz róla! Mindig tanulok és egyre többet!!!

 8. Hajduska Tímea

  Szerencsére sem reflux, sem fejfájás nem szokott kínozni, így nem tudtam ezeket kipróbálni, de jó tudni, hogy vannak ilyen lehetőségek, móddszerek.

 9. Nagy Erzsébet

  Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy elvégezhettem a minikurzust. Nagyon hatásos módszerek. A fájdalomcsillapítás működött nálam. Nagyon hasznos
  gyakorlatok, amelyeket alkalmazni fogok. A csikung gyakorlatokat minden reggel végzem, sokkal több az energiám, frissebbnek érzem magam.

 10. Szika Lenke

  Köszönöm szépen a sok jó tanácsot, hálás vagyok érte! Nagyon hatásos minden tanácsod!

 11. Köszönöm !
  Sokban segitenek a tanácsaid !
  Köszönöm ,hogy megosztod velünk ,érdeklődőknek !

  1. Heni

   Nálam a refluxos tünetek nem savfeljövésként jelentkeztek,hanem a torkomban van kaparo érezés és köhögés ,meg kisebb rekedség ilyenkor,ami mar sokszor nagyon kellemetlen!
   Savlekötőt irtak fel,de mellette probálom ezt a technikat is használni,meg gyógytea fogyasztását !

 12. Csizmadiáné Józsa Ágnes

  Köszönöm szépen!Nagyon hasznos.

 13. Apáti Ilona

  Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy itt lehetek! Nagyon hatásos mozdulat volt számomra a streszt helyzet kirázása, a reflux zóna nyomkodása, köhögéssel válaszolt A joga alkalmazását szeretném elsajátítani, azzal biztosan sok segítséget fog a szervezetem kapni
  Szép napot kívánok!

Vélemény, hozzászólás?