Életmódváltás

Sokat hallunk erről. De hogyan is kell csinálni? Miként váltsunk életmódot? Egyáltalán kell-e? Csak ez a megoldás?

Minden ember szeretne egészségesebben élni. Az egészség is olyan, mint modern korunkban az áram. Amig van, felkapcsolom a villanyt és világít, melegít, főz és fűt, addig az természetes. Aztán, ha nagy ritkán elmegy, akkor értjük meg, hogy milyen fontos is. Főleg, ha egy olyan élethelyzetben ér minket a szitu, mint egy fontos rész a kedvenc sorozatunkban, vagy a hűtő leenged, nem lesz melegvíz, stb. Ismerős? Na az egészségünk is ilyen. Addig amíg nincs probléma vele, addig észre sem vesszük, hogy milyen gondokat is okoz az, ha nincs rendben. Elég, ha csak egy konok megfázásra, orrdugulásra gondolunk. Mennyire bosszantó tud lenne, de egy eltört, begipszelt kéz is megkeseríti a mindennapokat. Komolyabb betegségekről ne is beszéljünk, amik egy műtéthez vezetnek. Akkor érezzük, hogy az ami természetesen megvan, valóban mekkora érték is.

Ha átéltünk pár ilyen megtapasztalást, megfogadjuk, hogy többet gondolunk és teszünk az egészségünkért. Mert már tudjuk milyen rossz az, amikor cserbenhagy.

A legtöbben a gondolkodásig jutunk el. „Ma még ezt a töltött káposztát megeszem, mert csak nem dobjuk ki, de holnaptól egészségesebben fogok étkezni.” “Ma hideg van, de holnap biztos elmegyek majd futni.” Ismerősek ezek a mondatok?
Ott állunk a tudattal, hogy akarunk tenni az egészségünkért, de nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá. Nem tudunk lemondani dolgokról, finom ételekről, a kényelemről. Könnyű mondani, de nehéz hozzákezdeni. Ha pedig sikerül. Elmegyünk mozogni, elkezdünk egészségesebben étkezni, valami történik és abbamarad. Folyton elakadunk. Igyekszünk felmenteni magunkat, hogy „én megpróbáltam, de nem sikerült.” Mivel mindannyian ugyan ezekkel a gondokkal küzdünk, igen, én magam is, ezért összeszedtem egy helyre azokat a dolgokat, amik hozzá segítenek az egészségesebb élethez. Igen én is számtalanszor határoztam el, hogy egészségesebben étkezem, többet mozgok, de mivel nem voltak komolyabb fizikai tüneteim, azon kívül, hogy kicsit túlsúlyos voltam, nem zavart. Könnyebb volt a kényelmet választani.

A valóságban pedig arról szól, hogy ha most nem is érezzük az egészségtelen élet hatásait, később biztosan benyújtja a számlát, csak kérdés mikor. Amikor elkezdtem természetgyógyászatot tanulni, meghoztam a magam döntését, és elkezdtem tudatosabban figyelni az egészségemre. Nem hoztam drasztikus döntéseket, de lépésről-lépésre változtattam.

Úgy tartom, hogy ebbe az útba belekezdhetsz úgy, hogy nagy elhatározással és nagy elánnal teljes életmódot váltasz, de úgy is, hogy nem egyből a sziklás meredek hegycsúcsra akarsz feljutni, hanem szép lassan elindulsz egy ösvényen, ami ugyan nem másnapra juttat fel a csúcsra, de biztosan nem fogsz leesni sehonnan.
Az első útra már kaphattál sok módszert, azaz teljes életmódváltás, már holnaptól és akkor minden jó lesz, egészségesebb leszel. Ne egyél több szénhidrátot, legyél vegetáriánus, böjtölj, diétázz és mozogj napi több órát. Lehet, hogy az utolsó előtti percben vagy már, és drasztikus módszerekre van szűkség. De ha még nem ott tartasz, akkor van másik út. Ez pedig a csikung. Amitől egészségesebb leszel, jobb lesz a közérzeted, mentálisan fejlődni fogsz, ez által boldogabb és minőségibb életet élhetsz. Az emberek azt fogják kérdezni, de „mi a titkod?” A válaszod az lesz: „A csikung.”

Facebook
Pinterest

Köszönöm a megosztást!

Ehhez az oldalhoz egy komment érkezett

Vélemény, hozzászólás?