Öngyógyító minikurzus

Mit jelent az öngyógyítás?

Ez a rész arról szól, hogy mit is jelent az öngyógyítás. Véleményem szerint az öngyógyítás a szervezetünk öngyógyító folyamatainak a beindításáról szól. Számos módszerrel lehet segíteni magadon, hogy mindezt el tud érni. De a legfontosabb, hogy akarni kell meggyógyulni. Erről lejjebb olvashatsz még részletesebben. Fontosnak tartom, hogy ha valaki az egészséget választja, abba energiát kell pumpálni. Mit is értek ez alatt? Az egészség nem gombnyomásra működik. Ugyan a nyugati orvoslásnak köszönhetően elkényelmesedtünk. Hisz egy-egy gyógyszeres kezeléssel helyre tudunk jönni, sebészeti úton eltávolítanak, megoldanak akár hosszú ideje fennálló problémákat és ezt várjuk el ma az egészségügytől. Azonban az öngyógyítás egy rögösebb út. Ahhoz, hogy megelőzzük a betegségeket, napi szinten mozogni kell, egészséges ételeket kell fogyasztanunk, stresszmentesen élni. Ez pedig nem megy magától. Így sokan el sem kezdik, vagy gyorsan feladják. Pedig nem ördögi nehézség napi húsz perces reggeli mozgást beilleszteni a mindennapjainkba. Délután egy tíz percet meditálni, lerázni magunkról a stresszt. Valamint utána járni, hogy mik azok az ételek, amikre a testünknek szüksége van. Ha erre energiát szánsz, akkor az többszörösen fog megtérülni számodra. Az Öngyógyító Tudástában ezekhez is kapsz segítséget. 

BLOGCIKK AJÁNLÓ

Míg fiatalon az ember kevésbé foglalkozik az egészségével, hisz jellemzően a szervezetünk gyorsabban regenerálódik, könnyebben megbirkózik a kihívásokkal. Addig ahogy idősödünk nem csak, hogy többet beszélünk arról, hogy mink fáj, mi nem esik jól, milyen egyéb bajaink vannak, hanem érezzük is. Ekkor kezdjük értékelni az egészséget. Addig amíg nem érezzük a hiányát valaminek, addig nem fáj. Majd, amikor eltűnik, akkor tudjuk, hogy a legfontosabb dolog számunkra. Jön a vágy állapota, azaz vágyunk az egészséges életre. Keressük a megoldásokat, kipróbálunk minden féle csoda és kevésbé csodamódszert.

Amikor egy gyógyszer tesztelnek, akkor szűkség van alanyokra, akiken letesztelik a gyógyszer tényleges hatását. Ezt általában úgy végzik, hogy felfogadnak kétszáz embert, akik küszködnek azzal a betegséggel, amire kifejlesztették a tablettát. A felének az új készítményt adják, a másik felének csak összehasonlítás céljából egy gyógyszerre hasonlító cukrocskát. Elmagyarázzák, hogy ez meg fogja őket gyógyítani. Persze az alanyokkal nem közlik, hogy melyik csoportban vannak. Azaz nem tudják, hogy ők a placebót vagy a gyógyszert kapták.

Ehhez az oldalhoz 6 komment érkezett

 1. Czeiner Ildikó

  Meggyőző volt a bevezető, majd sorban a többi videó anyaga is .
  Elgondoltatott, és teljesen egyetértek vele.
  Hálásan köszönöm a kurzus anyagát.

 2. Gáti Lajos

  Kedves Istvan!
  Köszönöm hogy részese lehetek ennek a minikurzusnak. Meg nem jártam végig de edig nagyon jónak találom. Még egyszer hálásan köszönöm !

 3. Olàhnè Bànka Éva

  Köszönöm szépen , hogy itt lehetek.Hangteràpiàs kezelèseket,ès gyermek hangtàlas foglalkozàsokat tartok,mint hangterapeuta.Mester reiki kèpzèsem most van folyamatban.Mindig a tanulàs,ès a segítsèg az ami motivàl.Chikung egy màs tanulàs….ez az amivel akkàr a sajàt problèmàimat is könnyebben tudom kezelni.
  Visszont lâtok elkèpzelèst, hogy az àltalam tanultakhoz betudjam èpíteni. Jelenleg mèg ismerkedem,de bizzom benne, hogy lesz amikor anyagilag is megengedhetem, hogy személyes kèpzèsen is rèszt vehetek. Hálásan köszönöm 🙏🕉️

 4. Klára Juhász

  Mégegyszer köszönöm, hogy itt lehetek, nagyon tetszik amit, olvasok és hallok. Minden egyszerűen érthetően le van írva és elmondva.
  Én hetente kétszer járok jóga órára, amit szintén nagyon szeretek. A csikungról eddig nem halottam, de az eddig elolvasott magyarázatok és megnézett videók nagyon felkeltették az érdeklődésemet.

 5. Nagy Imréné Ibolya

  Nagyon jó érthető csodálatos!

 6. Kedves István!
  Hálásan köszönöm az öngyógyító kurzus anyagát.
  Most kb. a felét hallgattam, illetve olvastam, és nagyon tetszik, megerősîted eddigi hitrendszeremet, és bővîted ismereteimet. A csî áramlásának szemléltetéséhez megfogalmazott – folyón a fa gátat képez – nagyon tetszett.

Vélemény, hozzászólás?