EFT tanfolyam az Öngyógyító tudástárban

Örömmel értesítelek, hogy bekerült az EFT tanfolyam a tudástárba. Ezzel egy nagyobb fejlesztés valósult meg, mely nagyban fogja segíteni az öngyógyító folyamatok beindítását. A tanfolyam chi csomag része, de fél évig elérhető lesz yang csomaggal is.

Az EFT gyökerei a több mint 4000 éves hagyományos kínai orvosláshoz nyúlnak vissza csakúgy mint az akupunktúra, akupresszúra, a reflexológia és egy sor más alternatív gyógyító módszer, amit a Tudástárban eddig már megismerhettél. A kínaiak nem a fizikai testet gyógyították, hanem az energiatestet. Az EFT is a test energiarendszerével dolgozik. A módszert egy amerikai, mérnök végzettségű, de életmódtanácsadóként dolgozó ember, Gary Craig dolgozta ki 1995-ben. Roger Callahan, klinikai pszichológus TFT (Thought Field Therapy – Gondolatmező terápia) módszerét egyszerűsítette le, és finomította ki azzal a céllal, hogy a csak szakemberek által használható bonyolult diagnosztikai és terápiás eljárással szemben az EFT-t bárki meg tudja tanulni, és használni tudja mindennapi konfliktusainak feloldására. Bár mind a TFT, mind az EFT kezdetben érzelmi problémák megoldására összpontosított, nagyon hamar kiderült, hogy „mellékhatásként” egy sor fizikai probléma is megszűnt. Ez érthető is, hiszen a testi bajok nagy része, mint már eddig megtanultad érzelmi eredetű. Így aztán a módszert érdemes fizikai panaszok esetén is alkalmazni, még akkor is, ha azoknak látszólag semmilyen érzelmi oka nincs. Az EFT 1997-ben kezdte meghódítani a világot, és azóta egyre növekszik a népszerűsége.

Gary Craig úttörő felfedezése az EFT Alapállítása: „Negatív érzelmeinket a szervezet energiarendszerében létrejött zavar okozza”. A múltbeli trauma és a mostani negatív érzelem között van tehát egy közbenső lépcső, a létrejött blokk az energiaáramlásban, és az EFT ezt kezeli.

Ha definiálni akarjuk az EFT-t, mondhatjuk úgy is, hogy „érzelmi akupunktúra”. Jelenleg ez a módszer az energia-pszichológia egyik válfajának tekintendő.

A tanfolyam részletesen bevezet a módszerbe, megtanítja a pontok kezelését, az alapreceptet, a különféle EFT technikákat és gyakorlatokat. Ebben több, mint 20 videó fog segíteni a leírások mellett. A Prevenció menüpontban, azon belül pedig az egyéb technikáknál éred el.

Jó tanulást.

Ehhez az oldalhoz egy komment érkezett

  1. Kőrösi Eszter

    Nagyon várom, mert kíváncsi vagyok rá. Hallottam már róla, kopogtatni kell bizonyos pontokat és közben a „kívánt” móndatot kell mondani.

Vélemény, hozzászólás?