A Szív gyakorlatai

Hoztam pár újdonságot, ami bekerült az Öngyógyító Tudástárba az elmúlt három hónapban:

A vállízület a szervezet legnagyobb mozgásterjedelemmel rendelkező ízülete, de anatómiai szerkezete alapján a legkönnyebben veszíti el a stabilitását. Az ízületet a felkarcsont felső részén lévő nagy gömb alakú ízületi fej és a lapocka külső részén lévő úgynevezett vápa adja. A vápa a vállízület esetében nagyon kicsi a gömbhöz képest, nem úgy, mint például a csípőízület esetében. Így a vállízület stabilitásában a legnagyobb szerepet az izmok és szalagok játszák, mivel csontosan nem olyan tökéletesen illeszkednek az ízfelszínek.

A vállfájdalom leggyakoribb oka, hogy a váll körüli izmok nem megfelelően működnek, mert elgyengültek vagy például rövidültek. De egy rossz testtartás is hatással lehet a lapockára, ami nem megfelelő szögbe kerül, ezzel vállfájdalmat generál. Vannak olyan mozgások, és öngyógyító technikák, amik segíteni tudnak abban, hogy tompuljon, vagy akár meg is szűnjön a fájdalom.

A vállfájdalom és annak kezelésére koncentrálva több gyakorlat is felkerült az alábbi oldalra:

https://onlinecsikung.hu/izuleti-problemak/

Beléptünk a nyárba és a meleg is érezteti már hatásait. Ilyenkor különösen jó elővenni a szív gyakorlatait, amiket naponta alkalmazva megelőzhetjük a szívbetegségeket. A szív energiáit egyensúlyba hozva könnyebben teljesítünk, kevésbé leszünk stresszesek és kezeljük saját érzéseinket. Szív és érrendszeri betegségek esetén is érdemes őket alkalmazni. Chi előfizetéssel a Csikung gyakorlatok menüpontba találod, vagy innen is érhető:

https://onlinecsikung.hu/sziv-gyakorlatai/

Kik is vagyunk valójában? Mi a gondolataink 99%-ának a valódi eredete? Ezekre a fontos kérdésekre világít rá Dr. Deepak Chopra az integratív orvoslás és a személyes transzformáció világhírű úttörője. Olyan megközelítésekről olvashatsz, amik felnyítják a szemed, hogy miként működünk és mikre érdemes figyelnünk az életben. A TIME magazin szerint Dr. Chopra „a század száz legnagyobb hősének és ikonjának egyike”. Deepak Chopra jártas a belgyógyászat, endokrinológia és a metabolizmus területén. A linkre kattintva Yang és Chi előfizetéssel olvashatod a gondolatait:

https://onlinecsikung.hu/miert-akarom-amit-akarok/

Az elmúlt hónapokban is számos cikk, jótanács és gyakorlat jelent meg a facebook közösségben, amik nem minden esetben kerülnek fel az Öngyógyító Tudástár felületére. Ezért is érdemes csatlakozni a zárt csoportunkhoz.

https://onlinecsikung.hu/fbkod/

Kívánok nagyon jó nyarat, sok pihenést és egészséget!

Vélemény, hozzászólás?