Kineziológia

Egy módszer, ahol a keleti orvoslás, találkozik a nyugati tudománnyal. 

Miben tud segíteni?

Szorongások

A beteg  félelmei a nyugtalanság és ingerlékenységben jelentkeznek, melynek testi tünetei is lehetnek, mint pl. bőrpír.

Hangulatzavar

A hangulat tartós szélsőségekbe való eltolódása, mely a kognitív és vegetatív funkciók működési zavarát is eredményezheti.

Tanulási nehézségek

A kamasz kori tanulási zavarok, komoly frusztrációt okozhatnak, amik tovább gyengíthetik az iskolai teljesítményt.

Trauma feldolgozása

A sérülések, balesetek komoly lelki nyomokat hagyhatnak a betegen. Számára a világ kiszámíthatatlanná, veszélyessé válik. 

Önbizalomhiány

Az alacsony önértékeléssel rendelkező emberek, visszahúzódóak, tele vannak szorongással, félelmekkel.

Stresszoldás

Számos módszer létezik a stressz kezelésére. Általános kedélyjavítás, blokkok oldásával megelőzhetőek a későbbi betegségek.

Mi az a kineziológia?

A kineziológia az izomtesztelésre épül, amely azon összefüggésen alapszik, hogy bármilyen stressz vagy negatív gondolat negatív változást idéz elő a testben, így az izmokban, izomtónusban is.
Ez az, amit a kineziológus az izomteszteléssel érzékel. A módszer lényege, hogy feloldja a testben keletkezett blokkokat és segítse a szervezetben bármilyen okból megborult egyensúlyt visszaállítani.

A kineziológia segítségével gyengéden, kíméletesen és gyorsan lehet megtalálni a problémát okozó negatív érzelmeket. Beindul a test öngyógyító folyamata.
A kineziológiai oldások során hatékonyan és maradandóan emelkedik tudatosságunk egy magasabb szintre, és ezáltal változik meg az életünk minősége.
Az oldások során megszabadulunk azoktól a negatív érzelmektől, amelyek tudattalanul irányítják életünket a felszínen megjelenő stressz formájában, amelyek létrehozzák kudarcainkat, kapcsolati problémáinkat, tanulási nehézségeinket, testi-lelki betegségeinket.

Hogyan zajlik egy kezelés?

  • Első lépés átbeszélni az adott problémát.
  • Majd előteszteket végez a kineziológus, amiből kiderül, hogy tudnak-e az adott problémán dolgozni. 
  • Majd következik maga a kezelés, ami az alábbiak szerint zajlik: Gyengéd nyomást gyakorolnak a páciens karjaira. Ha erős választ kap a kezelő, az igent jelent, ha gyenge választ, akkor az nemet. Így beszélget a testeddel, a tudatalattiddal és göngyölíti fel a betegség, vagy adott probléma hátterét a szakember. 
  • Különböző technikákkal oldásokat végez a segítő, majd korrekciós technikákkal korrigálja a negatív érzelmi elváltozásokat, amik blokkokat hoztak létre, ezáltal kialakították a problémát, betegséget. 
  • Ha jól sikerül a kezelés, akkor  szervezet öngyógyító folyamata beindul. Ez mindenkinél saját ritmus alapján megy végbe, függ a beteg akaratán, hogy mennyire akarja megoldani az adott problémát. 

Kineziológiai önsegítő gyakorlatsor

Hallottál már a kineziológia gyógyító erejéről, de még nem voltál kezelésen? Már ismered a módszert, többször segített is, de nem ismered az önkezelő kineziológiai módszereket? Lehet még soha sem hallottál erről a tudományágról, de szeretnél többet tudni? Itt a lehetőség. Ez a minikurzus bevezet a kineziológia alapjaiba. Megtanulhatsz számos olyan gyakorlatot, amivel segíteni tudsz magadon.

A kurzus keretében betekintést nyerhetsz a kineziológiába. Megismerkedhetsz az izomteszteléssel, valamint egy olyan gyakorlatot tanulhatsz meg, aminek segítségével kommunikálhatsz a tudatalattiddal. 

16 gyakorlatról találsz leírást, képes és videós formában bemutatót.

Valamint egy komplett 15 perces gyakorlatsort tanulhatsz meg videó segítségével, amit napi szinten gyakorolhatsz.

Rólam

Természetgyógyászként a kineziológiai módszereket tanulmányozom és illesztem hozzá a csikunghoz. Alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként jól látom, hogy a két rendszer nagyon is jól megfér egymás mellett. Azok, akik a csikung gyakorlatokhoz hozzáveszik az agyi integrációra ható speciális mozdulatokat, még hatékonyabban tudnak dolgozni a mozgáskoordinációjukon, az egyensúlyérzékükön, a memóriájukon, a tanulási- vagy figyelem fenntartási készségen.

Több, mint öt éve hozom közelebb ezt a két tudományágat idehaza és segítek embereknek, hogy egy stresszmentesebb és energiadúsabb életet élhessenek. 

Lakatos István csikung oktató

Belefáradtál a stresszbe, vagy az agyad nem működik teljes kapacitással?

Akkor Neked erre a tanfolyamra van szűkséged!

Hekkeld meg az agyad!

Növeld az elméd aktivitását 28 egyszerű gyakorlattal, és működtesd úgy, ahogy kell. Az agytorna segít, hogy jobban és gyorsabban működjön a memóriád, a koncentrációd, a problémamegoldó képességed.

Mint a legtöbb szervünket és izmunkat, az agyat is lehet edzeni. A memória és a kognitív képességek fejleszthetők. Nem kell különleges módszereket megtanulni, vagy elmenni egy több hetes tanfolyamra. Esetleg eszközöket, gyógyszereket vagy készítményeket vásárolni. Csak meg kell tanulni pár nagyon egyszerű technikát, amikkel folyamatosan edzésben lehet tartani az agyunkat.