ONLINE

ÉLŐ KÖZÖS GYAKORLÁSOK

Minden héten szerdán és szombaton 18.00 órától

Szívesebben veszel részt egy online közös órán?

Gyakoroljunk együtt heti rendszerességgel.

Sokan kértétek, hogy legyennek online közös gyakorlások. Így, aki szeretne csatlakozni és élőben „együtt” gyakorolni, nincs más dolga, mint napi jegyet vagy havi bérletet vásárolni. A részleteket lejjebb találod.

Miért érdemes csatlakozni?

A Csikung attól nagyszerű, mert otthon is végezhető. Nem kell más, mint egy kevés idő, 1 négyzetméternyi hely és pár mozdulattal az összes meridiánra, főbb szervedre is dolgozol. Nyújtásokkal, feszítésekkel szinte az összes izmodat átmozgatod. 

A közös gyakorlások időpontjai:

Hetente kétszer van élő közös gyakorlás, havi szinten 9 alkalom. A gyakorlások időtartalma, jellemzően 30-40 perc.

szerda

18.00

szombat

18.00

A csikung tudományosan bizonyított élettani hatásai:

Magas vérnyomás

A csikung gyakorlása hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

Alvásproblémák

Főleg az esti órákban végzett csikung javítja az alvás minőségét. Képesek leszünk átaludni az egész éjszakát. Kipihenten ébredünk. 

Stresszoldás

A csikung önmagában is nagyon jó stresszoldó. Ezen túl segít a  depresszió és a szorongás oldásában.

Krónikus fájdalmak

Régóta fennálló fájdalmak tudnak csökkenti a csikung gyakorlásának köszönhetően. 

Immunrendszer erősítése

Rendszeres csikunggal erősítjük az immunrendszerünket. Ez által ritkában fogunk megbetegedni. 

Daganatos betegségek

A rosszindulatú daganatos megbetegedésekből való felépülést támogatja, rendszeres gyakorlással meg is előzhetjük a rákot. 

AZ ÓRÁK MENETE

A közös gyakorlások jellemzően 30-40 percesek. Wai dan mozgásos csikungot gyakoroljuk. A tanfolyamokon már megtanult, valamint új gyakorlatok kombinációjával találkozhatsz, kisebb meditációs részeket beiktatva. A gyakorlatokat mindig bemutatom, majd közösen végezzük.

KI VEHET RÉSZT?

Bárki részt vehet és becsatlakozhat a közös csikung gyakorlásokra. Érdemes az alapismeretekkel rendelkezni, de ha már tanultál máshol mozgásos csikungot, akkor nem lesz idegen. Ha még nem, akkor érdemes a Start tanfolyammal kezdeni. Akik már megvásárolták a Start tanfolyamot, vagy a Tudástár chi csomagját, kedvezményes áron a felületen belül tudnak jelentkezni a közös gyakorlásra.

ÁRAK

Lehet napi jegyet vásárolni, vagy havi bérletet. Napijegy ára: 1590 Ft, a Havi bérleté (9 alkalom) 6.990 Ft. A napi jegy a következő élő gyakorlásra szól. A havi bérlet adott hónapra szól. Azaz például december 1-től december 31-ig. Érdemes kártyával fizetni, mert a jogosultság automatikusan, egyből él, átutalás esetén egy nap az átfutási idő. Ezért a vásárlást ilyen esetben érdemes előbb indítani.  

Rólam

Lakatos István csikung oktató

Az én életem is akkor változott meg, amikor megismerkedtem a csikunggal. Számos tanfolyamot elvégeztem a témában, hogy megtanuljam a csikung lényegét. Beépítettem napi rutinomba és már pár hét múlva éreztem jótékony hatását. Hónapok után pedig nem csak az egészségem javult, hanem rálátásom saját problémáimra. Elkezdtem természetgyógyászatot tanulni, kutattam a csikung jótékony hatásait, sok-sok könyvet elolvastam a témában. A természetgyógyászat által megtanultam az összefüggéseket a mozgás, a meridiánok, a hagyományos kínai orvoslás között. Egy olyan belső folyamat indult el bennem, aminek köszönhetően otthagytam egy stresszes munkát, életmódot váltottam, sok mindenre máshogy tekintek, mint azelőtt. Azóta alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként oktatom a csikungot, kineziológiai módszerekkel segítek embereknek. És ami lényeg, hogy egészségesebben, sokkal nagyobb összhangban, egyensúlyban élem az életem. Ha megtanulod a módszert, akkor Neked is segíteni fog a csikung.

ÉLŐ CSIKUNG GYAKORLÁSOK

TAGOKNAK

Aki rendelkezik a Tudástár Chi csomagjával, vagy megvásárolta a Start tanfolyamot kedvezményesen tud csatlakozni az élő gyakorlásokhoz. Először jelentkezz be, csak úgy tudod elérni a kedvezményes oldalt. 

VÉLEMÉNYEK

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

Az élő közös gyakorlások a facebook egy adott zárt csoportjában zajlanak. A vásárlás után a fiokom oldalon az élő közös gyakorlást kell kiválasztani. Itt fogod megtalálni a technikai információkat, a csoport linkjét. Mindig vásárold meg a jegyet a közös gyakorlás előtt legalább egy nappal, vagy minimum egy órával, hogy a csoportba be tudjalak tenni.
A vásárlásnál a megjegyzés rovatba írd be azt a nevet, ahogy a facebookon fent vagy, a félreértések elkerülése érdekében.
A gyakorlás előtt írd meg a technikai problémát, amikor már megy az óra, nem tudok segíteni.
Havi bérletet mindig a hónap legelején vagy a hónap végén a következő hónapra tudod megvásárolni. Van lehetőség a hónap közben is, de akkor is az adott hónapra szól.
A gyakorlatok után a csoportban lehet kérdezni, hozzászólni.
Várlak a közös gyakorláson! Tarts velem!

Gyakran ismételt kérdések

Amennyiben nem rendelekezel facebook profillal, beléphetsz a családtagodéval is, csak írd be a vásárlásnál a megjegyzés rovatba az illető nevét. Másik lehetőség, hogy regisztrálsz a facebookon. 

Igen. Amennyiben havi bérletet vettél, egész hónapra szól a csoport tagságod. Amennyiben csak napi jegyet vettél, az az élő adásra szól. jellemzően még pár óráig a vissza tudod nézni a felvételt. 

Az élő közvetítés előtt pár perccel már lépj be a csoportba. Látni fogsz egy visszaszámláló órát. Ha ez meg van, akkor jó helyen vagy. Mivel a régebbi gyakorlatok is fenn vannak a csoportban, ezért mindig figyeld a dátumot, hogy melyik az élő, de ezt a facebook ki is jelzi. Ha egyáltalán nem találod, akkor valószínű rossz csoportban vagy. 

Mindig ellenőrizd le a gyakorlás előtt legalább fél órával, hogy be tudsz-e lépni. Ha valamiért nem lett jóváhagyva a tagságod, kérem írj egy emailt, hogy rá tudjak nézni. Írd meg, hogy milyen néven vásároltad meg a jegyet, vagy bérletet, és azt is, hogy milyen névvel jelentkeztél a facebookon. 

Amennyiben az onlinecsikung.hu hibájából történt ez, akkor a következő gyakorláson részt tudsz venni. Ezt egyeztetjük és nem kell külön fizetned érte. Amennyiben havi bérleted van, a felvételt vissza tudod nézni, a következő élő gyakorláson részt tudsz venni. 

Ha valamilyen technikai hiba miatt nem jön be a facebook, nincs internet kapcsolatod, amikor helyreáll a kapcsolat vissza tudod nézni a felvételt. Amennyiben napi jegyet vásároltál és aznap nem áll helyre a kapcsolat, az nem az onlinecsikung.hu hibája. Ezért felelőséget nem tudunk vállalni.

Ha még nost ismerkedsz a csikunggal, nézd meg a Start Tanfolyamot, amiből sokkal többet tanulhatsz meg róla

  1. Több videóban tanulhatod meg a technikákat. Ezekben elmagyarázom a csikung mozdulatok lényegét. Azt, hogy mire figyelj, amikor végezd a gyakorlatokat. Azokat hogyan végezd. Hogyan tudod összehangolni a légzést és a mozgást, mikor és hogyan kell feszíteni az izmokat.
  2. Kapsz 1 db egy órás gyakorlatsort, videó formájában, ami az egész testet átmozgatja. A csikung legismertebb és leghatékonyabb mozdulatait találod meg. Ezen videóval begyakorolhatod a mozdulatokat. Ha elfelejtetted őket, bármikor előveheted és ismételheted. De ha le akarod játszani pl. tévén és úgy akarsz tornázni, akkor arra is van lehetőséged.
  3. Megtanulod az Aranygömb gyakorlatsort, megismerkedhetsz az 5 elem tanával, és a csikung 5 elem gyakorlataival.
  4. További videók egy-egy 20 perces gyakorlatsort tartalmaznak, amit reggelente és délutánonként érdemes végezni, ha nincs sok időd, csak egy bő negyed órád a mozgásra.
  5. Megtanulhatod a Wai Dan csikung legismertebb és leghatékonyabb gyakorlatait, mint a Do-Mo technikákat, a 8 brokáttekercs gyakorlatsort, amik teljesen átmozgatnak.
  6. A tananyag tartalmazz jó pár leírást, tanácsot a csikung végzésével kapcsolatban. Valamint háttér-információkat, hogy mi mindenre jó.
  7. A csikung önmasszázs technikák segítenek a blokkok oldásában, mert a leghatékonyabb akupresszúrás pontokra fogsz gyakorlatokat kapni.
  8. Kapsz egy zenei válogatást, amit ha már magadtól végzed a gyakorlatokat és szeretnéd zenére végezni, akkor legyenek igazi csikung zenéid.

+1 Ráadásként egy meditációs Nei Dan gyakorlatsort is kapsz, ha most vásárlod meg a tanfolyamot.