ONLINE

ÉLŐ KÖZÖS GYAKORLÁSOK

Minden héten szerdán és szombaton 17.30-tól

Szívesebben veszel részt egy online közös órán?

Gyakoroljunk együtt heti rendszerességgel.

A jelenlegi helyzetben a közös gyakorlásokat csak online tudom megtartani. Így, aki szeretne csatlakozni és élőben követni, nincs más dolga, mint a lentiek alapján akár napi jegyet vásárolni, akár havi bérletet. Mindkettőre van lehetőség.

Miért érdemes csatlakozni?

A Csikung attól nagyszerű, mert otthon is végezhető. Nem kell más, mint egy kevés idő, 1 négyzetméternyi hely és pár mozdulattal az összes meridiánra, ez által szerve dolgozol. Nyújtásokkal, feszítésekkel szinte az összes izmodat átmozgatod. A lényeg, hogy megtanuld, hogyan kell a levegőt venni, mikor feszíted az izmaidat, mikor nem, mindezt hogyan kapcsolod össze mozgással, a képi vizualizációval.

A közös gyakorlások időpontjai:

Hetente kétszer van élő közös gyakorlás, havi szinten 8 alkalom. A gyakorlások időtartalma, jellemzően 30-40 perc.

szerda

17.30

szombat

17.30

A csikung tudományosan bizonyított élettani hatásai:

Magas vérnyomás

A csikung gyakorlása hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

Alvásproblémák

Főleg az esti órákban végzett csikung javítja az alvás minőségét. Képesek leszünk átaludni az egész éjszakát. Kipihenten ébredünk. 

Stresszoldás

A csikung önmagában is nagyon jó stresszoldó. Ezen túl segít a  depresszió és a szorongás oldásában.

Krónikus fájdalmak

Régóta fennálló fájdalmak tudnak csökkenti a csikung gyakorlásának köszönhetően. 

Immunrendszer erősítése

Rendszeres csikunggal erősítjük az immunrendszerünket. Ez által ritkában fogunk megbetegedni. 

Daganatos betegségek

A rosszindulatú daganatos megbetegedésekből való felépülést támogatja, rendszeres gyakorlással meg is előzhetjük a rákot. 

AZ ÓRÁK MENETE

A közös gyakorlások jellemzően 30-40 percesek. Wai dan mozgásos csikungot gyakoroljuk. A tanfolyamokon már megtanult, valamint új gyakorlatok kombinációjával találkozhatsz, kisebb meditációs részeket beiktatva. A gyakorlatokat mindig bemutatom, majd közösen végezzük.

KI VEHET RÉSZT?

Bárki részt vehet és becsatlakozhat a közös csikung gyakorlásokra. Érdemes az alapismeretekkel rendelkezni, de ha már tanultál máshol mozgásos csikungot, akkor nem lesz idegen. Ha még nem, akkor érdemes a Start tanfolyammal kezdeni. Akik már megvásárolták a Start tanfolyamot, vagy a Tudástár chi csomagját, kedvezményes áron a felületen belül tudnak jelentkezni a közös gyakorlásra.

ÁRAK

Lehet napi jegyet vásárolni, vagy havi bérletet. Napijegy ára: 1590 Ft, Havi bérlet (8 alkalom) 8.990 Ft
A napi jegy a következő élő gyakorlásra szól. A havi bérlet adott hónapra szól. Azaz például január 1-től január 31-ig. Érdemes kártyával fizetni, mert a jogosultság automatikusan, egyből él, átutalás esetén egy nap az átfutási idő. Ezért a vásárlást ilyen esetben érdemes előbb indítani.  

Rólam

Lakatos István csikung oktató

Az én életem is akkor változott meg, amikor megismerkedtem a csikunggal. Számos tanfolyamot elvégeztem a témában, hogy megtanuljam a csikung lényegét. Beépítettem napi rutinomba és már pár hét múlva éreztem jótékony hatását. Hónapok után pedig nem csak az egészségem javult, hanem rálátásom saját problémáimra. Elkezdtem természetgyógyászatot tanulni, kutattam a csikung jótékony hatásait, sok-sok könyvet elolvastam a témában. A természetgyógyászat által megtanultam az összefüggéseket a mozgás, a meridiánok, a hagyományos kínai orvoslás között. Egy olyan belső folyamat indult el bennem, aminek köszönhetően otthagytam egy stresszes munkát, életmódot váltottam, sok mindenre máshogy tekintek, mint azelőtt. Azóta oktatom a csikungot, kineziológiai módszerekkel segítek embereknek. És ami lényeg, hogy egészségesebben, sokkal nagyobb összhangban, egyensúlyban élem az életem. Ha megtanulod a módszert, akkor Neked is segíteni fog a csikung.

ÉLŐ CSIKUNG GYAKORLÁSOK

TAGOKNAK

Aki rendelkezik a Tudástár Chi csomagjával, vagy megvásárolta a Start tanfolyamot.

VÉLEMÉNYEK

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

Az élő közös gyakorlások a facebook egy adott zárt csoportjában zajlik. A vásárlás után a fiokom oldalon az élő közös gyakorlást kell kiválasztani. Itt fogod megtalálni a technikai információkat, a csoport linkjét. Mindig vásárold meg a jegyet a közös gyakorlás előtt legalább egy nappal, vagy minimum egy órával, hogy a csoportba be tudjalak tenni.
A vásárlásnál a megjegyzés rovatba írd be azt a nevet, ahogy a facebookon fent vagy, a félreértések elkerülése érdekében.
A gyakorlás előtt írd meg a technikai problémát, amikor már megy az óra, nem tudok segíteni.
Havi bérletet mindig a hónap legelején vagy a hónap végén a következő hónapra tudod megvásárolni. Van lehetőség a hónap közben is, de akkor is az adott hónapra szól.
A gyakorlatok után a csoportban lehet kérdezni, hozzászólni.
Várlak a közös gyakorláson! Tarts velem!

Gyakran ismételt kérdések

Amennyiben nem rendelekezel facebook profillal, beléphetsz a családtagodéval is, csak írd be a vásárlásnál a megjegyzés rovatba az illető nevét. Másik lehetőség, hogy regisztrálsz a facebookon. 

Igen. Amennyiben havi bérletet vettél, egész hónapra szól a csoport tagságod. Amennyiben csak napi jegyet vettél, az az élő adásra szól. jellemzően még pár óráig a vissza tudod nézni a felvételt. 

Az élő közvetítés előtt pár perccel már lépj be a csoportba. Látni fogsz egy visszaszámláló órát. Ha ez meg van, akkor jó helyen vagy. Mivel a régebbi gyakorlatok is fenn vannak a csoportban, ezért mindig figyeld a dátumot, hogy melyik az élő, de ezt a facebook ki is jelzi. Ha egyáltalán nem találod, akkor valószínű rossz csoportban vagy. 

Minidg ellenőrizd le a gyakorlás előtt legalább fél órával, hogy be  tudsz-e lépni. Ha valamiért nem lett jóváhagyva a tagságod, kérem írj egy emailt, hogy rá tudjak nézni. Írd meg, hogy milyen néven vásároltad meg a jegyet, vagy bérletet, és azt is, hogy milyen névvel jelentkeztél a facebookon. 

Amennyiben az onlinecsikung.hu hibájából történt ez, akkor a következő gyakorláson részt tudsz venni. Ezt egyeztetjük és nem kell külön fizetned érte. Amennyiben havi bérleted van, a felvételt vissza tudod nézni, akövetkező élő gyakorláson részt tudsz venni. 

Ha valamilyen technikai hiba miatt nem jön be a facebook, nincs internet kapcsolatod, amikor helyreáll a kapcsolat vissza tudod nézni a felvételt. Amennyiben napi jegyet vásároltál és aznap nem áll helyre a kapcsolat, az nem az onlinecsikung.hu hibája. Ezért felelőséget nem tudunk vállalni.

Ha még nost ismerkedsz a csikunggal, nézd meg a Start Tanfolyamot, amiből sokkal többet tanulhatsz meg róla

  1. Több videóban tanulhatod meg a technikákat. Ezekben elmagyarázom a csikung mozdulatok lényegét. Azt, hogy mire figyelj, amikor végezd a gyakorlatokat. Azokat hogyan végezd. Hogyan tudod összehangolni a légzést és a mozgást, mikor és hogyan kell feszíteni az izmokat.
  2. Kapsz 1 db egy órás gyakorlatsort, videó formájában, ami az egész testet átmozgatja. A csikung legismertebb és leghatékonyabb mozdulatait találod meg. Ezen videóval begyakorolhatod a mozdulatokat. Ha elfelejtetted őket, bármikor előveheted és ismételheted. De ha le akarod játszani pl. tévén és úgy akarsz tornázni, akkor arra is van lehetőséged.
  3. Megtanulod az Aranygömb gyakorlatsort, megismerkedhetsz az 5 elem tanával, és a csikung 5 elem gyakorlataival.
  4. További videók egy-egy 20 perces gyakorlatsort tartalmaznak, amit reggelente és délutánonként érdemes végezni, ha nincs sok időd, csak egy bő negyed órád a mozgásra.
  5. Megtanulhatod a Wai Dan csikung legismertebb és leghatékonyabb gyakorlatait, mint a Do-Mo technikákat, a 8 brokáttekercs gyakorlatsort, amik teljesen átmozgatnak.
  6. A tananyag tartalmazz jó pár leírást, tanácsot a csikung végzésével kapcsolatban. Valamint háttér-információkat, hogy mi mindenre jó.
  7. A csikung önmasszázs technikák segítenek a blokkok oldásában, mert a leghatékonyabb akupresszúrás pontokra fogsz gyakorlatokat kapni.
  8. Kapsz egy zenei válogatást, amit ha már magadtól végzed a gyakorlatokat és szeretnéd zenére végezni, akkor legyenek igazi csikung zenéid.

+1 Ráadásként egy meditációs Nei Dan gyakorlatsort is kapsz, ha most vásárlod meg a tanfolyamot.