A legegyszerűbb stresszoldó technika

Hogyan tudod az akut stresszt a leggyorsabban és a leghatékonyabban oldani? Ebben a videóban egy olyan technikát tanulhatsz meg, ami minden élethelyzetben segíteni fog. Egyszerűségében van a nagyszerűsége. 

Tarts velem, nézd meg a videót!

Ezt a technikát sűrűn használjuk kineziológiai kezelések alatt. A homlok-tarkó tartás alkalmazásakor a kineziológus segít a páciensnek, hogy a két agyterület között létrejött energia áramlással kizárja a berögzült negatív viselkedési mintákat. Ha nem lenne ez a technika, akkor a paciensben lévő, eddig sem megoldást jelentő, viselkedési modellekkel akarnánk megoldani a problémát. Ez a technika segít abban, hogy használjuk a képi eszköztárunkat, előhozzon a múltból is képeket az agyunk, ezzel is új megoldásokat vetítve a problémára.

A homlok-tarkó tartásnak oldáson kívül is hatalmas ereje van. A mindennapokban is jól használható. Konkrét stressz esetén, ha nem szeretnék, hogy az negatívan elraktározódjon a sejtjeinkben, érdemes azonnal alkalmazni.

Leírok egy egyszerű példát. Kliens szokás szerint rohanásban volt, ahogy a lépcsőhöz ért, nem figyelt és rosszul lépett, megcsúszott és csúnyán lezúgott rajta. Eltört a karja, kiment a bokája, több zúzódást szerzett. Hónapok kellettek a felépüléséhez. Azóta amikor lépcsőhöz ért, kisebb pánik fogta el. Gyorsabban vert a szíve, elkezdett izzadni, komoly stresszt jelentett jó pár lépcsőn lemenni. Ha napi szinten a lakásodból úgy tudsz kijutni, hogy két emeletnyit le kell jönnöd, ez komoly problémát jelent. A napi stressz, amit a lépcsőzés okoz, további betegségeket is eredményezhet. Kineziológiai kezelés segítségével ki lehet oldani ezt a stresszfaktort. A kezelés során is sűrűn használtuk a homlok-tarkó tartást. Sikerült is megoldani a problémát, azóta a kliensnek nem jelent stresszt a lépcsőzés.

Ha abban a pillanatban, amikor megtörténik a baleset, és vagy mi magunk, vagy egy segítő elvégzi a homlok-tarkó tartást, legalább egy percig, akkor vélhetően ki sem alakul a későbbi stressz a lépcsőzés miatt.

Ez igaz lehet minden feszültséggel járó eseményre, az apró „dugóban állok és nem haladok”-tól, egy komolyabb traumára, akár egy autó-balesetre.

Próbáld ki, használd! Meglátod segíteni fog!

Facebook
Pinterest

Ehhez az oldalhoz 16 komment érkezett

 1. Tündi

  Köszönöm szépen István! 😊

 2. Magyat Izabella

  Nagyon szépen köszönöm, alkalmazni fogom.

 3. Sándor Ildikó

  Kedves István !
  Hálásan köszönöm , a legjobbkor jött
  a videó !😇🙏

  1. Bogárdiné Kedves Valéria

   Kedves István!
   Köszönöm szépen , alkalmazni fogom.

 4. Skultéti Csaba

  Köszönöm kipróbáltam!😀

 5. Tóthné Kecseti Nóra

  Kedves István!!
  Köszönöm szépen, ezt az egyszerű, de nagyszerű stresszoldási módszert.

 6. Kiss Éva

  Kedves István! Nagyon szépen köszönöm, kifogom próbálni.

 7. Erika

  Köszönöm! Használni fogom .

 8. Andi

  Köszönöm szépen.

 9. Godáné Ádám Mária

  Köszönöm szépen István! Valóban egyszerű gyakorlat.

 10. Oberli mihaly

  Nagyszerű gyakorlat koszonom

  1. Liczki Csabáné

   Nagyon szépen köszönöm ezt az egyszerű és mégis nagyszerű gyakorlatot!

 11. Szilágyi Erzsébet

  Köszönöm ezt az egyszerű, de nagyszerű hatékony gyakorlatot.

 12. Bankó Lászlóné

  Köszönöm szépen!

 13. Csilla

  Tényleg működik! Pedig milyen egyszerű! Köszönöm!

 14. Németh Erzsébet

  Köszönöm szépen!

Vélemény, hozzászólás?