KÖSZÖNTELEK!

Nagy örömömre szolgál, hogy csatlakoztál a Magyarország első ilyen jellegű oldalához. Engedd meg, hogy pár szóban meséljek magamról, az oldalról.

Régóta foglalkozok természetgyógyászattal, önismerettel. Az oldalamon olvashattál bővebben rólam, amennyiben érdekelt. Az életem akkor változott meg, amikor találkoztam a csikunggal. Sok folyamatot indított el bennem, aminek következménye egy teljes életmód váltás lett. Sokat tanultam erről az ősi kínai módszerről, mind magyar oktatóktól, mind külföldi oktatótól. Évek alatt elmélyültem a csikung világában. A természetgyógyászati tanulmányok során részletesen megismertem a reflexológiát, akupresszúrát, kineziológiát, a yumeiho masszázst. A kínai orvoslás lényegét, az öt elem tanát és kutattam az összefüggéseket ezen módszerek között. Így jött az ötlet jó pár éve, hogy írhatnék egy könyvet a témában. Elkezdtem a könyvhöz összeállítani az anyagokat. Egy olyan könyvet szerettem volna írni, ami 5-6 ismert öngyógyító technikát használva tud segíteni betegségeken, fájdalmakon. A munka során arra jutottam, hogy mennyivel jobb lenne, ha mindezt videós formában is be lehetne mutatni. Mivel youtube-on is kevésbé lehet megtalálni ezeket a módszereket, így született meg az ötlet, hogy elkészüljön ez a Tudástár, amihez Te is csatlakoztál. Ahhoz, hogy ebben a formában alkottam meg, hozzájárult az is, hogy ismerőseim unszolására elkezdtem oktatni a csikungot, majd jött az onlinecsikung ötlete. Ha már lett egy weboldalam, akkor miért ne lehetne erre elkészíteni az Öngyógyító Tudástárat, ami rég dédelgetett álmom volt és most valóra vált. Azt nem mondom, hogy elkészült, mert nagyon sok munka van még előttem, hogy olyan formában legyen, amilyenre megálmodtam. Több év anyag lett feldolgozva, mind szöveges, képi és videós formában. Még évek kellenének, hogy minőségi, forgatócsoport által felvett videók, képek készüljenek. Amihez sok-sok pénz kell. De úgy döntöttem, ha erre várok, akkor soha nem fog elkészülni a Tudástár. Így megnyitottam ebben a formában. Így is csúsztam vele jó fél évet, de nagyon sok munka volt vele. Ha találsz még elütéseket, nyelvi helytelenséget, hibákat, azokért elnézést kérek. Ahogy időm engedi javítani fogom ezeket. Valamint számos fejlesztés fog még végbemenni az elkövetkező években. Ezért is döntöttem úgy, hogy lényegesen kedvezőbb áron nyitom meg, mint amilyen értéket szerintem képvisel az egész tudástár. Kérem a Te segítséged és visszajelzéseid is, hogy min változtassak, milyen új dolgokról olvasnál, tanulnál. Ahogy időm és energiám engedi ezen fogok dolgozni. Ez az oldal részemről hobbi, életmód. Főállásban dolgozok, így csak szabadidőmben foglalkozok az oldallal. Ezt kérem fogad el. Ha olyan sokan csatlakoztok és a taglétszám megnő, aminek köszönhetően teret enged annak, hogy mind anyagilag, mind időben támogatja a munkámat, akkor még gyorsabban fog fejlődni az oldal. Ez a célom, ezért dolgozom.
Bármi kérdés van, itt is felteheted. Írhatsz hozzászólást. Ez a rész erre lett kitalálva. Mielőtt elkezdesz magadon gyakorolni, kérem olvasd át az Öngyógyító Tudástár szabályzatát, különösen a felelősség részt. 

A kezelő felületről mindent elérsz, az előfizetésed szerint. Ajánlom a Google Chorme használatát. Ezen a böngészőn van tesztelve az oldal. Lehet egyéb böngészőkön hibásan jelennek meg egyes videók, szakaszok.

Jó tanulást, ismerkedést kívánok.

Hogyan érdemes haladni?

A tudástár nagyon sok információt tartalmazz. Hogyan érdemes benne haladni, miként érdemes feldolgozni az anyagokat. A lenti felület bemutató segít jobban átlátni, mit hol találsz. A tartalomjegyzék segít abban, hogy könnyebben megtalálj bármit, amit érdekel. Ha tanulni szeretnél akkor az alábbi sorrendet javaslom:

 1. Kezdd az Önreflexió résszel. Szánj rá egy kis időt, hogy felmérd melyik területen vannak elakadásaid, hol érdemes fejlődnöd, melyik területtel kellene többet foglalkozni. 
 2. Az átfogó ismeretek átolvasás egy nagyobb rész, ezt darabjaiban is feldolgozhatod. Jó alapokat, és rálátást fog adni az öngyógyítás területén. 
 3. Ha yin csomagod van, akkor az Öngyógyítás menüben találsz megoldásokat, egyes betegségekre. Ezt használhatod úgy is, hogy ha csak konkrét panaszod van, azt az oldalt keresed fel és ennek megfelelően kezded el kezelni magad. 
 4. Ha chi csomaggal rendelkezel, akkor a csikung Start tanfolyam feldolgozását javaslom. Ez jó pár hétig le fog kötni, de ha végzed a gyakorlatokat, akkor pár hét múlva már jobban fogod érezni magad. 
 5. Érdemes egy prevenciós gyakorlatsort kiválasztani és beépíteni a napi rutinodba. Legyen az csikung, legyen az egy légzőgyakorlat, kineziológia gyakorlat vagy meditáció. Ahhoz, hogy javuljon az állapotod, vagy hogy szellemileg és egészségileg fejlődj, elengedhetetlen valamilyen csendes szellemi és öngyógyító gyakorlatsor napi alkalmazása. 
 6. Ha már elmerültél a csikungban, kialakult a napi rutin, végzel gyakorlatokat, érdemes megtanulni az EFT módszertanát. Egy egyszerű technika, amit az élet sok területén tudsz végezni. 
 7. A belső blog rész, a táplálkozás vagy a lelki okok rész pedig arra jó, hogy ha van egy kis időd és szeretnéd hasznosan eltölteni, akkor ezeket olvasgatod. Ezekből tanulhatsz magadról és az egészséges életmódról. 

Bárhogy is dolgozod fel az Öngyógyító Tudástár hatalmas anyagát, ha képes vagy rá időt szánni, azaz időt delegálni magadra, akkor nagyban fog segíteni abban, hogy jobban érezd magad a bőrödben, segíthet egy kiegyensúlyozottabb és harmonikusabb élethez. 

Felület bemutató videó:

Ehhez az oldalhoz 6 komment érkezett

 1. Mészáros Zoltán

  Kedves István!
  Tavaly, ha jól emlékszem júliusban a Fb-n láttam meg az ingyenes mini kurzust, ami felkeltette a figyelmemet. Elkezdtem a gyakorlatokat, de a mindennapokba nem igazán tudtam beilleszteni. Néhány egyszerű gyakorlatot megtanultam és időnként végeztem, de rendszeres gyakorlás nem lett belőle. Ennek ellenére mégis volt bennem egy vágy, hogy valamikor majd alaposabban elmerüljek benne. Amikor lehetőség nyílt a tudástárhoz csatlakozni, akkor hosszas vacillálás után úgy döntöttem, hogy megvásárolom a CHI csomagot, ami korlátlan hozzáférést ad és nincs időkényszer sem. Tudtam, hogy még nem fogok foglalkozni vele, de abban is biztos voltam, hogy nemsokára belekezdek. Ez az idő most jött el. A felület bemutató videó megnézése után az volt az érzésem, hogy igazán kivételes ember lehetsz. Kitartóan óriási munkát végeztél, tanultál, képezted, fejlesztetted magad és ennek a felületnek a megalkotásával, a tudásanyag összegyűjtésével, bemutatásával most nekem is lehetőséget biztosítasz, hogy fejlődjek. Köszönöm.

 2. kojan7004

  Szia István!
  Még csak a köszöntőt és az ismertetőt néztem meg,de már látom hogy jó helyen vagyok.
  Köszönöm!

 3. Boda Erzsébet

  Kedves Istvan.Kerem segitseget befizettem s a visszaigazolast vissza is kaptam. Nem erem a befizetett tanfolyam anygat.

 4. Katjapema

  Kedves István!
  Szívből gratulálok az elképesztő munkához, amivel létre hoztad ezt a hatalmas tudástárat! A felület bemutató videó megnézése után óriási hála öntötte el a szívemet, hogy létre hoztad az oldalt és megosztod ezt a hatalmas tudást, amivel rendelkezel. Én úgy gondolom, hogy már ez a mennyiségű anyag is akár egy egész életre feladatot ad az embernek… az, hogy még töltöd folyamatosan az oldalt, az meg hab a tortán. Nagyon boldog vagyok, hogy ide találtam! Köszönöm a segítségedet, hogy fejlődhessek, gyógyulhassak!
  Ugyanúgy a legjobbakat kívánom Neked is, ahogyan Te kívánod nekünk ezzel a tudástárral!

 5. Fehérváriné Klára

  Kedves István!
  Közel fél éve jelentkeztem az ingyenes Mini csikung tanfolyamra, és mert tetszett, a másodikat is elvégeztem.
  Eddig minden rendben is volt, többé-kevésbé rendszeresen végeztem a gyakorlatokat, testemnek-lelkemnek jó volt.
  Most kértem az Öngyógyító Tudástárhoz (nyugdíjasoknak szóló) való csatlakozást.
  Beleolvastam, a számomra fontos részeket áttanulmányoztam és egy hatalmas káosz lett a fejemben. Egyrészt rájöttem, hogy milyen keveset tudok a témáról, másrészt hogy is kezdjem el, illetve hol, hogyan folytassam? Az első az önreflexió elvégzése, de utána …? Hogyan, mivel folytassam? (Astmás vagyok, kezdődő szürkehályog van a szememen és a korral járó mozgásszervi betegségek sem maradnak el …)
  Egyszerre több problémával is foglalkozhatunk? … Vagy egyenként vegyem őket sorra?
  Ebben kérném a segítségedet.
  Köszönöm, hogy részese lehetek a „csapatnak”!
  Kellemes hétvégét!
  Fehérváriné Klári

  1. Lakatos István

   Az átfogó ismeretek után keresd meg az Öngyógyítás menüben azokat a problémákat, amikkel küzdsz. Javaslom, hogy kezdj el, egy-egy technikát alkalmazni például az asztmára, majd egyet a szemre. Gyakorold őket naponta, és figyeld meg hatásukat. Mivel több fajta öngyógyító technikát lehet alkalmazni, így válogathatsz közülük, vagy erősítheted is őket, ha egyszerre használod. Lehet egy taoista mozgás mellé egy reflexológiai masszázst is érdemes a napi rutinba felvenni. Mindannyian mások vagyunk, lehet ami az egyiknek beválik, az a másiknak kevésbé. Javaslom a tüdő gyakorlatot és a szem masszázs gyakorlatot, az ízületi fájdalmakra, a láb és a kéz masszírozását, vagy ha a csikung önmasszázst is tanultad, akkor azt. Ezen öngyógyító technikák rendszeres alkalmazása fogja meghozni a javulást. Az oldalak alján a lelki okokról is olvashatsz, érdemes abban is elmerülni, hogy a lelki blokkokat is könnyebb legyen oldani.
   Köszönöm, hogy itt vagy!

Vélemény, hozzászólás?