Egyensúlyt javító gyakorlat

Sokan küzdünk rossz egyensúllyal, főleg idősebb korban. Könnyen megbotlunk, elbillenünk, ha csak egy lábra kell állni, vagy áthelyezni a testsúlyt. Ami oda vezet, hogy nem merünk sétálni, mozogni, mert félünk az eséstől és annak következményeitől. A jó hírem, hogy ezen is lehet dolgozni, lehet javítani. Az egyensúly kérdésért elsősorban a belső fülben a három félkörös ívjárat felel. Azonban az agyunk két féltekének megfelelő integrációjával, együtt dolgozásával nagyban tudjuk segíteni az egyensúly érzékünket. Amit a videóban látható gyakorlattal is tudjuk fejleszteni. A gyakorlatot óvatosan próbálgassuk, ha ténylegesen gondunk van az egyensúly érzékünkkel. Pár hét alatt, ezen gyakorlat alkalmazásával, lényegesen javíthatunk az egyensúlyérzékünkön.

Facebook
Pinterest

Köszönöm a megosztást!

Ehhez az oldalhoz 8 komment érkezett

 1. Mária

  Köszönöm, nagyon jó, szükségem van erre a gyakorlatra. Nincsenek véletlenek!

 2. kassaiagnesmail

  Köszönöm! Csak megzavart, hogy amit eddig néztem videókat, tán a nyújtózkodásnál vesszük a levegőt…

 3. kassaiagnesmail

  Köszönöm a gyakorlatot, azt hiszem erre szükségem van. Jól értettem, a kéznyújtással egyidőben fújom ki a levegőt? (nagyon halk a beszéd, nem igazán hallottam) Még a hallás javítására készült gyakorlatokat is gyakorolnom kell. 🙂

  1. Lakatos István

   Kedves Ágnes! Igen, ahogy nyújtjuk ki magunkat, akkor fújjuk ki a levegőt. Bocsánat a hangminőség nem elég jó, ezt a videót majd újra fogom venni.

 4. +36708667424

  Köszönöm! Nagyon jó gyakorlat!
  Szeretném megkérdezni, hogy idős embernek, akinek szinte semmi egyensúlyérzéke nincs már, van-e valami könnyített változata? Csak kapaszkodva tud menni és ezt a gyakorlatot nem tudja csinálni, mert elesik.
  Köszönöm a választ!

  1. Lakatos István

   Ilyen esetben javaslom az energianyolcas gyakorlatot. Azt lehet akár ülve is végezni. Az a gyakorlat az agyi integrációra is hat, ami az egyensúlyérzetet is javítja. Ezen gyakorlat könnyített változata, hogy minimálisan emeljük fel a lábunkat a földről, szinte lábujjheggyel megtartjuk magunkat. Ha ez sem megy, akkor érdemes az energianyolcas gyakorlatokat végezni, vagy a kineziológiai gyakorlatsort.

   1. Kovácsné Marika

    Nagyon köszönöm!

 5. Sápi Julianna

  Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?