Hajósi pincefalu

Csikung tábor

2023.05.05-07.

Tavaszi elvonulás

Csikung életmódtábor az Alföldön

Kezdőknek és újrakezdőknek egyaránt. Egy hosszú hétvége alkalmával, távol a város zajától, oktató segítségével tanulhatsz a dinamikus csikungról, az öt elem jegyében. 

A helyszín:

Kovács Bor- és vendégház

Az Alföldön található a Hajósi Pincefalu, ami több mint ezer pincével büszkélkedhet, csak a kacskaringós, zegzugos utcák száma több tucat a dimbes-dombos pincefaluban. A Kovács pincészet méltán híres a környéken. 

Bővebben a panzióról a képre kattintva olvashatsz. 

A tábor időpontja: 2023.05.05-07.

A tábor díja: 55.000 Ft

A fenti költség megában foglalja a programokat, a szállást és a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora). Ez a költség egy kalkulált díj, ami változhat a szállásadó által, amennyiben a jelenlegi gazdasági helyzetben jelentősen emelkednek az árak. 

A tábor programja:

1. nap

13.00-   Érkezés, szállás elfoglalása

14.30-   Tábornyitó

15.30-   Szünet

15.45-   Bevezetés a csikungba

17.15-    Szünet

17.30-   Mozgásos csikung gyakorlás

18.30-   Vacsora, szünet

20.00-  Tábortűz

2. nap

7.15-     Reggeli közös csikung gyakorlás

8.00-    Reggeli

9.30-    Csikung elmélet és gyakorlás

11.00-    Szünet

11.15-      5 elem gyakorlatok (tüdő, vese)

12.30-    Ebéd

14.00-   Túra a Börzsönyben, csikung séta

16.00-   5 elem gyakorlatok (máj és szív)

17.30-    Közös esti csikung gyakorlás

18.30-    Vacsora

20.00-   Borkostoló

3. nap

7.15-     Reggeli közös csikung gyakorlás

8.00-    Reggeli

9.30-    5 elem gyakorlatok (gyomor és lép)

11.00-    Szünet

11.15-     Csikung életmód

12.30-   Ebéd

14.00-   Táborzárás

15.00-   Hazautazás

Fontosabb információk:

Bárki, akit érdekel ez a mozgásforma és szeretné jobban megismerni. Mindegy, hogy még nem vett részt tanfolyamon, vagy már igen. 

Családias légkört szeretnénk. Ezért maximum 20 fő vehet részt a táborban. Akik a leggyorsabban jelentkeznek, azokkal fogunk talkálkozni. 

A lenti űrlap kitöltésével, vagy a kiküldött emailre válaszolva. A jelentkezéseket 2023.02.28-ig fogadjuk.  Akik már előregisztráltak, azok elsőbbséget élveznek. Van várólista, ha valaki visszamondja, akkor, aki várólistán van, az tud jönni helyette.

Autóval az az 51-es úton Kalocsáig, majd Miske és Hajós településig. Hajóstól 3 km-re található a pincefalu. A vendégház az 54-es út mellett található. Kecskemét felől az 54-es úton kell haladni Baja irányába.  

Google térkép.

Autóbusszal Kalocsáig kell utazni, ott átszállva Császártöltés felé, a Hajós pincefalunál kell leszállni.

A tábor díja magában foglalja az összes programot, valamint a két éjszaka szállás díját. A szobák 2-3-4 személyesek. Szobabeosztás a tábor helyszínén. 

Az árban benne van 4 melegétkezés (ebéd és vacsora) és két reggeli. 

A fenti ár egy előzetes ár, ami extra inflációs helyzet esetén emelkedhet.

Ami nincs benne a fenti díjban:

 • utazási költségek
 • saját italfogyasztásod (kávé, üdítő, stb.)

Elsősorban az onlinecsikung oldalán található gyakorlatokat ismerheted meg, a dinamikus csikunggal fogunk foglalkozni. Kevés elmélet mellett, sok gyakorlással tudsz elmélyülni a wai dan csikungban. Oktató segítségével tanulsz a helyes légzésről, a képzelettársításról, a mozdulatokról, az öt elem tanáról. Sok olyan gyakorlat fogsz végezni, amiket az online tanfolyamon is megtanulhattál, de a fő gyakorlatok, amiket tanulni fogsz még nem érhetők el a honlapon. Így azoknak is nyújt érdekességet a tábor, akik már elvégezték a Start tanfolyamot.

Semmi különleges felszerelést nem kell hozni a táborba. Mivel tavasszal lesz megrendezve, ezért réteges ruházat ajánlott, amiben könnyen tudsz mozogni. Egyik délután lesz szabad program, melynek keretében körbejárjuk a világhírű pincefalut. A nyitva lévő pincékbe be lehet menni, lehet bort kóstolni. Ehhez hozz magaddal megfelelő ruházatot és cipőt. Jó időben a szabadban fogunk gyakorolni, rossz idő esetén teremben. A benti gyakorlatokat kényelmes cipőben fogjuk végezni. 

A panzióban teljes elláttással leszünk, üdítő, víz vásárolható, a legközelebbi bolt 3 km van. Ennek megfelelően hozz magaddal folyadékot. 

Amennyiben valamiért nem tudsz eljönni, nem áll módomban visszafizetni a már befizetett összeget. (Ennek fő oka, hogy le kell kötnöm a szállodát, ami nekem is pénzbe kerül.) Az első 20 jelentkező tud majd reszt venni a táborban. A többiek várólistára kerülnek. Amennyiben visszamondás lesz és van várólistás, aki a helyedre belép, akkor tudom csak visszautalni a foglalást. Így kérlek akkor jelentkezz, ha biztosan el tudsz jönni.

Rólam

Lakatos István csikung oktató

Az én életem is akkor változott meg, amikor megismerkedtem a csikunggal. Számos tanfolyamot elvégeztem a témában, hogy megtanuljam a csikung lényegét. Beépítettem napi rutinomba és már pár hét múlva éreztem jótékony hatását. Hónapok után pedig nem csak az egészségem javult, hanem rálátásom saját problémáimra. Elkezdtem természetgyógyászatot tanulni, kutattam a csikung jótékony hatásait, sok-sok könyvet elolvastam a témában. A természetgyógyászat által megtanultam az összefüggéseket a mozgás, a meridiánok, a hagyományos kínai orvoslás között. Egy olyan belső folyamat indult el bennem, aminek köszönhetően otthagytam egy stresszes munkát, életmódot váltottam, sok mindenre máshogy tekintek, mint azelőtt. Azóta oktatom a csikungot, alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként dolgozom. És ami lényeg, hogy egészségesebben, sokkal nagyobb összhangban, egyensúlyban élem az életem. Ha megtanulod a módszert, akkor Neked is segíteni fog a csikung.

JELENTKEZÉS

A tábor létszáma betelt. A lenti űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a következő táborunkba, ami még szervezés alatt van.  

A csikung tudományosan bizonyított élettani hatásai:

Magas vérnyomás

A csikung gyakorlása hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

Alvásproblémák

Főleg az esti órákban végzett csikung javítja az alvás minőségét. Képesek leszünk átaludni az egész éjszakát. Kipihenten ébredünk. 

Stresszoldás

A csikung önmagában is nagyon jó stresszoldó. Ezen túl segít a  depresszió és a szorongás oldásában.

Krónikus fájdalmak

Régóta fennálló fájdalmak tudnak csökkeni a csikung gyakorlásának köszönhetően. 

Immunrendszer erősítése

Rendszeres csikunggal erősítjük az immunrendszerünket. Ez által ritkában fogunk megbetegedni. 

Daganatos betegségek

A rosszindulató daganatos megbetegedésekből való felépülést támogatja, rendszeres gyakorlással meg is előzhetjük a rákot. 

Hangulatfilm a Somogyi csikung táborról:

Hangulatfilm az őszi csikung táborról:

Hangulatfilm a tavaszi csikung táborról:

Ahogy a táborlakók látták:

Ehhez az oldalhoz egy komment érkezett

 1. Nádasdi Judit

  Kedves májusi csoporttagok!
  A hajósi csikung táborba Budapestről, a Stadionok környékéről megyek. Ha van valaki aki kocsival tervezi az utazást, örülnék ha engem is el tudna vinni. A költségekhez természetesen hozzájárulok.
  judit.nadasdi@gmail.com
  üdv , Judit

Vélemény, hozzászólás?