MECSEK

Csikung tábor

2024. ősz

Elvonulás a Mecsekben

Csikung életmód tábor az erdő ölelésében

Haladó táborunk, ahol elsősorban a gyakorlásé a főszerep. Az eddig megtanult gyakorlatokat fogjuk közösen végezni. 

A helyszín:

Natur Hotel Kövestető

A Mecsek hegység Magyarország Dél-Dunántúli részén található. A három csillagos szálloda Hosszúheténytől pár kilométerre az erdő ölelésében helyezkedik el. Kényelmes szobák és finom ételek jellemzik a hotelt, mely tökéletes helyszín egy kis elvonulásra a nyüzsgő mindennapokból. 

Bővebben a panzióról a képre kattintva olvashatsz. 

A tábor időpontja: szervezés alatt

A tábor díja: ...

A fenti költség megában foglalja a programokat, a szállást és a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora). 

A tábor programja:

HAMAROSAN…

Fontosabb információk:

Aki már részt vett korábbi táborunkban, vagy elvégezte a Start tanfolyamot. 

Családias légkört szeretnénk. Ezért maximum 20 fő vehet részt a táborban. Akik a leggyorsabban jelentkeznek, azokkal fogunk talkálkozni. 

A lenti űrlap kitöltésével tudsz előzetesen jelentkezni. 

Autóval az a 6-os főútról kell lekanyarodni Pécsvárad után Hosszúhetény irányába. Komló fele kell tartani, Hosszúheténytől 3 km-re egy buszmegálló található, ahol már ki van írva a szálloda neve.  

Google térkép.

Autóbusszal vagy vonattal Pécsig, Szekszárdig vagy Dombovárig onnan átszállással Hosszúhetény Kövestető megállót kell megadni. Ajánlatos a menetrend.hu honlapot használni a tervezésnél. 

A szállásunk a Natur Hotel Kövestető. A buszmegállótól kb. 100 métert kell gyalogolni.

A tábor díja magában foglalja az összes programot, valamint a két éjszaka szállás díját. A szobák 2-3 személyesek. Szobabeosztás a tábor helyszínén. 

Az árban benne van 4 melegétkezés (ebéd és vacsora) és két reggeli. 

Ami nincs benne a fenti díjban:

  • utazási költségek
  • saját italfogyasztásod (kávé, üdítő, stb.)
  • Idegenforgalmi adó

Leginkább ismétlünk. Öt elemes csikung, öt állat gyakorlat, 8 Brokáttekercs gyakorlatait fogjuk együtt végezni. 

Semmi különleges felszerelést nem kell hozni a táborba. Mivel ősszel lesz megrendezve, ezért réteges ruházat ajánlott, amiben könnyen tudsz mozogni. Egyik délután lesz szabad program, melynek keretében túrázni fogunk az erdőben. Ehhez hozz magaddal megfelelő ruházatot és cipőt. Jó időben a szabadban fogunk gyakorolni, rossz idő esetén teremben. A benti gyakorlatokat kényelmes cipőben fogjuk végezni. 

A panzióban teljes elláttással leszünk, üdítő, víz vásárolható, a legközelebbi bolt 3,5 km van. Ennek megfelelően hozz magaddal folyadékot. 

Amennyiben valamiért nem tudsz eljönni, nem áll módomban visszafizetni a már befizetett összeget. (Ennek fő oka, hogy le kell kötnöm a szállodát, ami nekem is pénzbe kerül.) Az első 20 jelentkező tud majd reszt venni a táborban. A többiek várólistára kerülnek. Amennyiben visszamondás lesz és van várólistás, aki a helyedre belép, akkor tudom csak visszautalni a foglalást. Így kérlek akkor jelentkezz, ha biztosan el tudsz jönni.

Rólam

Lakatos István csikung oktató

Az én életem is akkor változott meg, amikor megismerkedtem a csikunggal. Számos tanfolyamot elvégeztem a témában, hogy megtanuljam a csikung lényegét. Beépítettem napi rutinomba és már pár hét múlva éreztem jótékony hatását. Hónapok után pedig nem csak az egészségem javult, hanem rálátásom saját problémáimra. Elkezdtem természetgyógyászatot tanulni, kutattam a csikung jótékony hatásait, sok-sok könyvet elolvastam a témában. A természetgyógyászat által megtanultam az összefüggéseket a mozgás, a meridiánok, a hagyományos kínai orvoslás között. Egy olyan belső folyamat indult el bennem, aminek köszönhetően otthagytam egy stresszes munkát, életmódot váltottam, sok mindenre máshogy tekintek, mint azelőtt. Azóta oktatom a csikungot, alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként dolgozom. És ami lényeg, hogy egészségesebben, sokkal nagyobb összhangban, egyensúlyban élem az életem. Ha megtanulod a módszert, akkor Neked is segíteni fog a csikung.

JELENTKEZÉS

Jelenleg a következő táborunkra tudsz előzetesen jelentkezni. A tábor időpontja és helyszíne még szervezés alatt van. Így változhat is. 

A küldés gomb megnyomásával elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat. 

Még ennyi szabad helyünk van:

0

A csikung tudományosan bizonyított élettani hatásai:

Magas vérnyomás

A csikung gyakorlása hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

Alvásproblémák

Főleg az esti órákban végzett csikung javítja az alvás minőségét. Képesek leszünk átaludni az egész éjszakát. Kipihenten ébredünk. 

Stresszoldás

A csikung önmagában is nagyon jó stresszoldó. Ezen túl segít a  depresszió és a szorongás oldásában.

Krónikus fájdalmak

Régóta fennálló fájdalmak tudnak csökkeni a csikung gyakorlásának köszönhetően. 

Immunrendszer erősítése

Rendszeres csikunggal erősítjük az immunrendszerünket. Ez által ritkában fogunk megbetegedni. 

Daganatos betegségek

A rosszindulató daganatos megbetegedésekből való felépülést támogatja, rendszeres gyakorlással meg is előzhetjük a rákot. 

Hangulatfilm a Börzsönyi csikung táborról:

Hangulatfilm a Lispeszentadorjáni csikung táborról:

Hangulatfilm a Somogyi csikung táborról:

Ahogy a táborlakók látták:

Vélemény, hozzászólás?