You are currently viewing Mitől vagyunk stresszesek?

Mitől vagyunk stresszesek?

Gondolkodtál már azon, hogy mi minden okozhat stresszt az életedben? Mindazok a dolgok, amikben élünk, amik körülvesznek, amit elfogyasztunk nemcsak nyugalmat, de feszültséget is jelenthetnek. Ebben a blogban végigjárjuk, hogy mik azok az egészségünket befolyásoló tényezők, amiket környezeti stresszként említhetünk.

A stressz általában véve olyan eseményekre utal, amelyek megélése szerintünk veszélyezteti fizikai és lelki jólétünket. Az ilyen események a stresszorok, a rájuk adott reakciónk pedig a stresszválasz. Mi válthat ki stresszt? Vannak traumatikus események, melyek ugyan ritkán fordulnak elő, valamilyen katasztrófával azonosíthatjuk, legyen az egy földrengés, egy nukleáris baleset, egy repülőgép szerencsétlenség, emberölés. Ezekről elég, ha hallunk, nyomon követjük őket a tévében. Belül pedig megérintenek és a gondolatainkban eljátszunk vele, mi van, ha velünk, vagy családtagunkkal történne. Beszélhetünk a befolyásolhatatlan eseményekről, amikor nincs ráhatásunk, például egy szerettünk elvesztésére, egy dugóban ücsörgés, mivel nincs hatásunk rá, önmagában ez is stresszt okoz. Életünkben számos esetben kerülünk próbatételek elé, mint egy vizsga, állásinterjú. Mindenki számára ismerős szituációk, könnyen fel tudjuk idézni az izgalmunkat ilyen esetekben.

Azonban a stresszt leginkább a belső konfliktusok váltják ki. Ilyenek a párkapcsolati problémák vagy annak hiánya, a függőség, vagy a függetlenség, azaz a problémáinkat jó lenne, ha más oldaná meg, vagy inkább mi magunk szeretnénk, az együttműködés, vagy versengés, amikor egy közösségből ki akarunk tűnni, vagy inkább beilleszkedés vágyának hiánya. Sok-sok belső konfliktus, amit magunkban vívunk, őrlődünk, elfojtott indulatok, vágyak, érzelmek, melyek a belső feszültségünk alapjai. Mindezen eseményekre többfajta stresszválaszt ad a szervezetünk. Ez lehet szorongás, ami alatt érthetjük a félelmet, feszültséget, rossz előérzetet. De reagálhatunk a stresszre haraggal, agresszióval. Elsősorban gyerekkorban reagálunk így, de sok esetben felnőtt korban is előfordul, hogy egy esemény tettlegességig fajul.

A szervezetünk a fenti stresszorokra bonyolult válaszsorozatokkal reagál. Ha a feszült helyzet gyorsan megoldódik, akkor a reakció is hamar lecseng. Azonban ha tartósan fennáll, mint például egy kapcsolati probléma, akkor az tartós stresszt fog eredményezni, aminek kimenetele lehet  a depresszió, fásultság.

A stresszt a fentieken kívül olyan események is kiválthatják, mint a táplálkozás. Itt beszélhetünk a nem megfelelő időben bevitt ételekről, italokról. Stresszt tud okozni, ha nem volt időnk étkezni, vagy túl ettük magunkat. De ugyanígy a nem megfelelő minőségű, nem természetes ételek, italok fogyasztása is stresszt válthat ki. Nem mindegy, hogy olyan ételeket fogyasztunk, amik táplálják testünket és energiával látják el, vagy csak csillapítják az éhséget, de nem tartalmaznak frissítő energiát. Nem vagyunk egyformák. Ami az egyik embernek jó, a másiknak nem biztos. Számos olyan táplálékot fogyasztunk, ami nem jó szervezetünknek, de nem is tudunk róla. Mert nem figyelünk a szervezetünk reakciójára. Ha étkezés után levertek, fáradtak vagyunk, nincs kedvünk semmihez, fáj a hasunk, esetleg agresszívabbak vagyunk, akkor élelmiszer összeférhetetlenségről beszélhetünk. Ez is tud a testünknek tartós stresszt okozni, aminek következménye lehet számos betegség megjelenése. Élelmiszer tesztel lehet ezen segíteni, akár kineziológiai módszerekkel.

Ugyanígy stresszt okoznak a káros szenvedélyek is, mint a dohányzás, túlzott koffein, alkohol, cukor, zsírok fogyasztása. A sok finomított cukor és a savképző ételek (hús, kolbász, extraktlisz) felbontják az egyensúlyt szervezetünkben, elkezdünk savasodni, amire a szervezetünk élesztőgombákkal (mint pl: a candida albicans) válaszol, amik ha rohamosan elszaporodnak tovább növelik a problémát. Ugyanis ezen gombáknak még több cukorra van szűkségük, amik egy ördögi kört eredményeznek, hisz jobban kívánjuk a savasító ételeket. Ezen fajta stressz következménye lehet az ingadozó figyelem, túlzott mozgékonyság, hangulathullámzás, depresszió, édesség éhség, viselkedési zavarok, tartós kimerültség, depresszió, levertség.

Ha mindez nem lenne elég, még mindig vannak dolgok, amik stresszt tudnak okozni. Ezek legtöbbjéről még kevesebbet tudunk, vagy nem is foglalkozunk vele. Ilyenek a földsugárzások, geológiai törésvonal sugárzás, vízérsugárzások, Curry sugárzás és a Hartmann féle rács. Melyeket közösen környezeti vagy geopatikus stressznek nevezünk.

A földsugárzás nem egységes, hanem sok összetevőből álló rendszer, időben, térben változik és van dinamikája. Ez az energiarendszer hasonlít a fényhez, mint amikor egy prizmán áthalad és összetevőire bomlik. Ezek az összetevők a rájuk jellemző tulajdonságot hordozzák. Talán a legismertebb és a legtöbbet a vízérsugárzásról hallottunk. Laikus szemmel ugyan nehéz megfogni, meg értelmezni , de egy létező dologról beszélünk. Úgy jönnek létre, hogy a föld alatti vízzáró rétegek között vannak átszivárgó vízmozgások. Ezek a vízmozgások az energiát a föld belsejében lévő energiákból és térhálókból nyerik. Azok frekvenciáját a maga képére formálja, polarizálja és koncentrálja. Energetikailag bonyolultabb a helyzet, amikor több vízér találkozik és együtt fejtik ki a hatásukat. Ez az egyik legveszélyesebb fajta földsugárzás. Frekvenciái sok esetben megegyeznek az ember szerveinek frekvenciáival, amik tartós eltorzulást tudnak okozni, ha ilyen hely felett sokat tartózkodunk. Jellemzően, ha a házunk, munkahelyünk alatt találhatóak. A Curry féle sugárzás egy természetes eredetű elektromosan töltött globális rácshálózat. A problémát a metszéspontok jelentik, ahol dupla negatív, vagy pozitív töltés jön létre, melyek a sejtek elszaporodásával járhat, rákos sejtek esetén ez veszélyes lehet, vagy különböző gyulladásokat okozhatnak, ha tartósan ilyen sugárzásnak vagyunk kitéve. A geopatikus stressz gyöngíti az immunrendszerünket és degeneratív betegségeket okozhatnak.

Mindegyik stresszt máshogy kell kezelnünk, más-más szakember segítségét kérhetjük. A belső feszültségeken, depresszión, élelmiszer problémákon tud segíteni egy kineziológus, a környezeti stressz esetén radiesztéta segítségét érdemes kikérni. Mindegyik stressz kihat a energetikai rendszerünkre, a meridián pályáinkra, melyek kezelésére az egyik legjobb módszer maga a csikung.

Facebook
Pinterest

Köszönöm a megosztást!

Ehhez az oldalhoz 3 komment érkezett

 1. Tillmann Józsefné

  Nagyon szeretem hogy mindenre kiterjed az információ.
  Köszönöm szépen

 2. Mayer Tamás

  Köszönom nagyon hasznos tanácsok

 3. Kiss Ferencné Edit

  Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat.

Vélemény, hozzászólás?