You are currently viewing Hogyan teremts új jövőt magadnak?

Hogyan teremts új jövőt magadnak?

Hogyan teremts új jövőt magadnak?

Egyre ismertebb kis hazánkban Dr. Joe Dispenza munkássága. Tanfolyamai már elérhetőek magyar nyelven is, ahogy könyvei is. Miután képes volt saját magát meggyógyítani egy többszörös gerincsérüléssel járó balesett után, pusztán mentális képességekkel, elkezdte kutatni a területet. Életét a biokémia, a kvantumfizika és az epigenetika kutatásainak szentelte. Világszerte tart előadásokat a legújabb tudományos eredményeket publikálva, bizonyítva, hogy az elme és a gondolat képes megváltoztatni a testünket és a saját valóságunkat. Úgy gondolom, hogy a terület nem új, hisz José Silva agykontroll módszere is hasonló. Dr. Joe a mai friss kutatásokat teszi mellé és építi be módszerébe. Nézzünk egy kicsit bele, hogy miről is szól az elme hatalma?

Tudtad, hogy napi szinten 50-60ezer gondolatunk van? Általában ugyanazokról a dolgokról gondolkodunk nap, mint nap. Mindez hova vezet? Ha minden nap ugyanazokat a gondolatokat pörgetjük a fejünkben, azok mindig ugyanahhoz a döntésekhez fognak elvezetni minket. Ugyanazok a döntések, ugyanahhoz a viselkedéshez fognak elvezetni. Ugyanazok a viselkedések ugyanazokat a tapasztalatokat fogják megteremteni. Ugyanazok a tapasztalatok, ugyanazokat az érzelmeket fogják létrehozni. Ugyanazok az érzelmek, ugyanazokat a gondolatokat irányítják. A biokémiánk pontosan ugyanolyan marad, ahogy gondolkodunk, ahogy cselekszünk és ahogy érzünk. Ahogy gondolkodsz, ahogy érzel és ahogy cselekszel, ezt hívják a személyiségnek. A személyiséged teremti a személyes valóságodat. Ha mindezen változtatni akarsz, mert nem vagy elégedett az életeddel, saját magaddal, akkor azzal kell kezdened, hogy megváltoztatod a gondolkodásod, a napi gondolataidat. Tehát kezdj el azon gondolkodni, hogy mire szoktál naponta gondolni! Ez áltat tudatosan figyelsz, felismersz és hatással leszel a tudatalattidra, a személyiségedre. Ez után figyeld meg az érzelmeidet, amik a múlt tapasztalataihoz kötnek és döntsd el, hogy azok az érzelmek a jövődhöz tartoznak-e? Ahhoz a jövődhöz, amit meg szeretnél élni, teremteni magadnak.

A legtöbb ember abba a hiába esik, hogy úgy akar megújulni, hogy ugyanazon személyiségként igyekszik megteremteni. De ez nem működik. Ha nem a fentiek szerint cselekszel, gondolkodsz, akkor minden a régi fog maradni. Maximum pár új dolog, gondolkodás bejön az életedbe, megérint, nagyra tartod, de benned nem indul el a változás.

A szokás automatikus, tudattalan gondolatok, viselkedések és érzelmek bőséges készlete, amiket gyakori ismétlések által sajátítunk el. A szokás az, amit olyan sokszor csináltál meg, hogy a tested tudja, hogyan tegye meg, ahogy az elméd is. Ha az időd kilencven százalékában ugyanazokat a gondolatokat pörgeted magadban, akkor ugyanazokat a viselkedéseket is végzed és ugyanazokat az érzelmeket erősíted az időd 90%-ban, mint előző nap. Mindez oda vezet, ha ugyanazt gondolod, akkor ugyanahhoz a választáshoz vezet. Ezért van az, hogy a legtöbb ember 35 éves korára memorizált viselkedések, érzelmi reakciók, tudatalatti magatartások, hitrendszerek és érzékelések halmazává válik. Ami úgy működik, mint egy tudatalatti számítógép program. 95%-a annak, aki vagy 35 éves korodra, egy memorizált létállapot, amiben valamit olyan sokszor csináltál, hogy a tested most már jobban csinálja, mint az agyad.

Amikor új dolgot tanulsz, máshogy gondolkodsz. Az agyad új mintázatokban, kombinációkban működik. Ilyenkor megváltozik az elme. Az új gondolatok, új döntéseket fognak eredményezni, azok új viselkedéshez vezetnek, amik új tapasztalatokat hoznak, melyek új érzelmeket eredményeznek. Ezek az új érzelmek, pedig új gondolatokra fognak inspirálni. Ezt hívják evolúciónak.

Azonban ez nem olyan egyszerű. Mert a változtatás folyamatához szükség van ahhoz, hogy tudatossá válj a tudattalan énedre. Ami elég erősen működik benned. Mi történik ilyenkor? Amikor elkezdsz új gondolatokat teremteni, hatások érnek és fogékony leszel ezen új gondolatokra, eltelik 2 óra, amikor csillog a szemed és tetszik, amit látsz, hallasz, érzékelsz. Azonban a tested kódolt biokémiája, a berögzült hitrendszered elkezd hangokat felhozni, megkezdődik a belső monológ. Miért nem kezdsz hozzá holnap? Ez kényelmetlen, sok változásra van szükség, mit szólna hozzá a környezetem, stb…

A test ilyenkor ki akarja ütni az elmét. Vissza akar térni az ismerős állapothoz. Vissza a saját kis komfortzónába. A valódi változás kényelmetlenséggel jár, nem érzed magad biztonságban. Már nem gondolkodsz úgy, mint előző nap, ami miatt más döntéseket hozol, máshogy viselkedsz, más érzéseid lesznek. Ez új, és egyben rémszisztő is. A legtöbb ember, ahogy elkezdi kényelmetlenül érezni magát visszatér a megszokott testhez és gondolatokhoz.

Az igazi változás egy űr, egy bizonytalanság, az ismeretlenben való lét állapota. Ahol el kell dönteni, hogy ki akarsz lenni, mivé akarsz válni. Meg kell teremtened az elmédben, hogy milyen nagyság szeretnél lenni, hova akarsz eljutni az életben. Ehhez meg kell teremtened magát az érzést, hogy mit fogsz érezni, amikor azzá válsz, aki szeretnél lenni. Azaz előre elképzeled az érzést, hogy mit fogsz érezni, ha mindezt eléred. Legyen az gazdagság, egészség, egy kapcsolat. Érzed azt, hogy milyen lesz, ha mindez megteremtődik. A gondolataid által a jövőbe kerülsz, ahelyett, hogy a múltban lennél. A kérdés, hogy képes vagy-e hinni abban a jövőben, amit nem látsz, még nem tapasztaltál meg? Ha erre képes vagy és erősen fókuszált, akkor idővel a test is elkezd alkalmazkodni ezekhez az új gondolatokhoz és elkezd e szerint dönteni, majd elkezd e szerint viselkedni és érezni. Ha az agyad és a tested fizikailag megváltozott, az már úgy néz ki, mintha a tapasztalat már megtörtént volna. Ez a tapasztalat meg fog találni, lehet olyan élethelyzetben, amire nem is számítottál. De ott lesz.

A változáshoz felejtés kell. Meg kell törni a régi én szokásait. Majd megteremteni az újat. A testben lévő érzelmeket kitörölni, majd a testet újrakondicionálni egy új elmére és egy új érzelemre. Mozdulj ki a múltból, bele a jövőbe, hogy átprogramozz. Ha ezt felismered, rájössz, hogy az új gondolatok, amiket megváltoztattál belül, tényleg működik. Innentől fogva tudatosabban fogsz az ismeretlenbe kerülni és elképzelni, hogy ki akarsz lenni? Mivé akarsz válni? Mit szeretnél elérni az életedben?

Mindezt kezd úgy, hogy keresd meg azokat az érzéseket magadban, amiket nem szeretsz, amik a múlthoz kötnek. Ezeket írd le. Ezzel azonosítod azt, hogy ki nem szeretnél lenni. Majd gondolkodj el azon, hogy ezekhez az érzésekhez milyen gondolkodás vezetett. Majd reggel mikor felkelsz és kinyitod a szemed gondolj arra, hogy ki szeretnél lenni? Mi lenne önmagad ideális változata? Gondolj arra, hogy mit éreznél, ha ilyen ember lennél. Majd egész nap teremtsd meg a gondolataidban ezt a személyt, ezt a módosult tudatállapotot.

Milyen módszerekkel tudod ezt megtenni? Például meditációval, csikunggal, melyekről többet tanulhatsz, ha a gombra kattintasz.

Dr. Joe Dispenza előadásait érdemes meghallgatni és végig gondolni mindazt, amiről beszél. Nem új dolgok ezek. Hisz a taoizmus, budhizmus is mindezt hirdeti, csak más szavakkal, megközelítésekkel. Amit Dr. Joe mellétesz, az az elme legújabb kutatásai, amivel igyekszik alátámasztani a gondolatok teremtő erejét.

Facebook
Pinterest

Ehhez az oldalhoz egy komment érkezett

  1. Kőrösi Andràs Miklós

    Olvastam meg hallottam már hasonló dolgokat a Célok kitűzèsènél. Hogy nem csak a jó pozìv céljait ìrja le az ember hanem hogy a múltban milyen volt. Amúgy biztos jó dolog. Régen sok Brain Tracyt hallgattam most már nem. A jelenbe kell élni, a jelent kell úgy alakítani formálni hogy jó legyen a jővöben is. Ez a helyes döntés által hozható meg. Jó dolgok ezek a sikerorientált úgy mond piac tréninges módszerek de vigyázunk nehogy belèljünk magukat, jót vártunk volna és éppen csalodás van. Az élet nincs csalodás és szenvedés nélkül. Nekünk kell időbe felismerni a helyes utat.

Vélemény, hozzászólás?

Ehhez az oldalhoz egy komment érkezett

  1. Kőrösi Andràs Miklós

    Olvastam meg hallottam már hasonló dolgokat a Célok kitűzèsènél. Hogy nem csak a jó pozìv céljait ìrja le az ember hanem hogy a múltban milyen volt. Amúgy biztos jó dolog. Régen sok Brain Tracyt hallgattam most már nem. A jelenbe kell élni, a jelent kell úgy alakítani formálni hogy jó legyen a jővöben is. Ez a helyes döntés által hozható meg. Jó dolgok ezek a sikerorientált úgy mond piac tréninges módszerek de vigyázunk nehogy belèljünk magukat, jót vártunk volna és éppen csalodás van. Az élet nincs csalodás és szenvedés nélkül. Nekünk kell időbe felismerni a helyes utat.

Vélemény, hozzászólás?